å få en base tan: gjør det hindre solbrenthet?

Det er lite bevis for å støtte ideen om at en base tan beskytter deg mot solbrenthet. Et par økter med innendørs soling vil ikke hindre deg fra å brenne i solen. En base tan er ingen erstatning for god solbeskyttelse. Plus, risikoen for langsiktig tanning oppveier uprøvd fordelene ved en base brunfarge.

Tanning under solen eller en sunlamp gir beskyttelse som tilsvarer en solfaktor (SPF) på 4 eller mindre. Men større problem er at enhver endring i hudfarge fra tanning er et tegn på skader fra ultrafiolett (UV) stråling. Gjentatt eksponering for UV-stråling – enten fra solen eller en tanning bed – øker risikoen for tidlig aldring av huden og hudkreft.

Bruk disse metodene for å forebygge solbrenthet og andre hudsykdommer

Bruk solkrem ofte og rikelig. Påfør en bredspektret solkrem med en solfaktor på minst 15. The American Academy of Dermatology anbefaler å bruke et bredspektret, vannfast solkrem med en solfaktor på minst 30.

Påfør solkrem annenhver time – eller oftere hvis du svømmer eller svetter.

Noen mennesker har medisinske tilstander som kan kreve noen korte eksponeringer mot UV-lys før sommeren eller en solfylt ferie, for å hindre fakkel-ups. Snakk med legen din før du gjør dette.

Med

gå til legen din