bleie dilemma: klut, engangs, kjemikalier, utslett, og mer

Hva annet enn mangel på søvn og fôring etter fôring gjør en forelder har å se frem til i løpet av barnets første år?

Noen mammaer og pappaer kjenner fra get-go at de vil elske bekvemmeligheten av engangsbleier. Og noen vet at det er noe som passer akkurat om fluffy følelsen av bomull bleier mot sin nyfødte hud.

Men andre foreldre finne seg i et dilemma. Er tøybleier mer miljøvennlig? Er det bekymringsfulle kjemikalier i engangsbleier? Som bleier vil holde Junior tørrere og dermed mindre utsatt for bleieutslett?

 bedt eksperter til å veie inn på bleie dilemma.

De fleste amerikanske familier – av noen estimater, opp til 95% – bruk engangsbleier. Men det er noen foreldre som er overbevist om at tøybleier er mer Jord-vennlig. Eksperter, men sier at svaret ikke er entydig.

Forskning har antydet at både engangs- og tøybleier påvirker miljøet negativt – bare på forskjellige måter. For eksempel engangsbleier krever mer råvarer til produksjon. Og de genererer mer deponi fast avfall som kan ta svært lang tid å bli dårligere. Men tøybleier bruke opp store mengder strøm og vann for vasking og tørking. Plus, kommersielle bleie tjeneste levering lastebiler forbruke drivstoff og skape luftforurensning.

Nebraska barnelege Laura A. Jana, MD, FAAP, er enig i at det er ingen klar vinner i bleie debatten. Hun forsket kontroversen mens medforfatter på Academy of Pediatrics bok, Overskrift hjemme med nyfødte: Fra fødsel til virkelighet. “Da vi skulle skrive boken, vi prøvde å komme til bunns i [debatten] Og -. Med et slags ordspill ment – den slags kom ut en vask,” sier Jana. “Mer makt til foreldre som prøver å gjøre det rette,” legger hun til. “Men jeg er ikke overbevist om fra et miljøsynspunkt at det er en stor fordel for tøybleier.

Til syvende og sist, er foreldre venstre for å gjøre sine egne personlige valg. The Academy of Pediatrics tar ikke stilling til klut vs engangsbleier.

Heller ikke Environmental Protection Agency (EPA). Mens tilhengere av tøybleier bekymre deg for at bakterier i engangsbleier kan lekke fra deponier å forurense grunnvannet, fortalte en EPA talsperson i en epost at etaten ikke anser dem en fare: “Engangsbleier faller inn under kategorien av kommunalt avfall, noe som betyr at materialet er trygt å kastes i en amerikansk kommunalt avfall deponi. i USA, moderne deponier er godt utviklet anlegg som er plassert, utformet, vedlikeholdes og overvåkes for å sikre samsvar med føderale forskrifter som tar sikte på å beskytte miljø fra forurensninger som kan være til stede i den faste avfallsstrømmen. “