cystisk fibrose og trening – emneoversikt

Regelmessig trening forbedrer helsen til folk som har cystisk fibrose. Trening hjelper løsne slim, oppfordrer hoste, forbedrer oksygenstrøm, og gjør at du føler deg bedre. Overkroppen øvelser, for eksempel svømming eller roing, øke styrke og utholdenhet i musklene som brukes for å puste.

Den tuberkulintest (TST) – også kjent som PPD og utført i et legekontor eller helsestasjon – er en pålitelig detektor av tuberkulose i de fleste mennesker. Den brukes til å oppdage tuberkulose hos personer med risiko for ny infeksjon, for eksempel helsearbeidere eller nære kontakter av infiserte individer, og de har økt risiko som følge av et svekket immunsystem. En liten mengde væske renset protein-derivat (PPD) fra TB-bakterier blir injisert like under det øverste laget av huden på armen …

Noen mennesker som har cystisk fibrose kan ikke være sterk nok til å ta del i visse aktiviteter. Legen din kan anbefale riktig mengde og type trening for deg. Eller du kan arbeide med en fysioterapeut for å planlegge din egen trening rutine. For mer informasjon, Fitness: Komme og Staying Active.

Forsiktig: Personer som har cystisk fibrose trenger mer salt enn folk som ikke har cystisk fibrose. Kroppen din kan miste salter og ikke være i stand til å kjøle seg ned under trening. Dette skjer spesielt når været er varmt eller under intens eller langvarig trening. Så sørg for at du erstatter salt tapt under trening. Drikk rikelig med væske før, under og etter trening. Sportsdrikke som inneholder elektrolytter er spesielt god til å hjelpe erstatte tapt salter.