demens: støtte for omsorgspersoner – emneoversikt

Å ta vare på en kjær som har Alzheimers sykdom eller annen demens kan være en vanskelig og stressende, og slitsom jobb. Det påvirker pleieren helse og evne til å hvile, og kan være en kilde til stress og konflikter for hele husstanden.

Vil en annen god grunn til å spise sunt? Maten valg du gjør daglig kan redusere dine sjanser for å få Alzheimers sykdom, sier noen forskere; Forskere har funnet ut at folk som sitter fast til et kosthold som inkluderte mat som bær, grønne blader, og fisken hadde en stor nedgang i deres risiko for minne uttapping lidelse, som påvirker mer enn 5 millioner mange mennesker i verden over 65 år; Den spising plan kalles MIND kosthold. Slik fungerer det.

Hvis du er en omsorgsperson, kan du ha nytte av å lære så mye du kan og ta vare på deg selv.

utdanne deg selv

Vare på deg selv

Lær alt du kan om hvilken type demens din kjære har og hva fremtiden kan bringe. Organisasjoner som Alzheimers Association og familien Omsorgs Alliansen kan gi undervisningsmateriell samt informasjon om støttegrupper og tjenester. For kontaktinformasjon, se andre steder for å få hjelp delen av temaene Alzheimers sykdom og demens; Finn ut hvilke tjenester samfunnet har å tilby. Mange tilbyr utdanning, rådgivning og avlastning som voksen barnehager og hjem helse hjelpere; Finn en støttegruppe i ditt område. Støttegrupper tillate omsorgspersoner til å dele sine erfaringer og utveksle praktisk informasjon om å takle sykdom og omsorg for personen.

Ta vare på helsen din. Kravene til Omsorgssvikt kan være både fysisk og følelsesmessig drenering. Sørg for å spise sunn mat og få nok hvile og trening; Innse at det er normalt å føle sinne, skyld, sorg, frustrasjon og hjelpeløshet. Disse følelsene er et tegn på at du trenger å ta en pause fra Omsorgssvikt, selv om det er bare for en kveld for å delta i en støttegruppe; Ikke bære hele vekten av Omsorgssvikt på skuldrene. Diskuter omsorgsansvar med familie og venner som er interessert; Ta deg tid for deg selv. Avlastning gi noen til å holde seg med den personen for en kort tid mens du får ut av huset for et par timer. Du kan også være i stand til å arrangere et kort opphold på et sykehjem for din kjære mens du adresserer dine egne medisinske og andre behov.