depresjon og diabetes

diabetes Trender

Diabetes er en alvorlig tilstand, og leve med det kan være en utfordring. Det kan ta en toll på dine følelser. Personer med sykdommen er dobbelt så sannsynlig å bli deprimert som folk som ikke har det.

Hva slags trening er trygt – og gøy – hvis du har nerveskader av diabetes, kalt diabetisk nevropati? Og hvordan kan du holde deg motivert etter den første flush av inspirasjon blekner; Det avhenger av hvor du starter, “sier Dace L. Trence, MD, en endokrinolog og direktør ved Diabetes Care Center ved University of Washington Medical Center i Seattle.” For den som har gjort noe, ville du sikkert ønsker å begynne å gjøre noe som er behagelig og hyggelig og …

Så hvis du tror du kan være deprimert, legen din. Du kan ta noen skritt for å føle seg bedre.

Depresjon er en kompleks sykdom. Dens grunnleggende årsakene kan være knyttet til gener, miljøet og følelser. Administrere diabetes kan være stressende og tidkrevende. Livsstil og kostholdsrelaterte grenser kan gjøre livet virke mindre morsomt.

Det er flere varselsignaler, inkludert

Hvis du (eller noen du elsker) har diabetes og vise tegn på depresjon, legen din med en gang.

Legen din vil ringe basert på symptomene du forteller ham om. Laboratorietester er ikke vant til å diagnostisere depresjon.

Legen din vil hjelpe deg med å styre din depresjon. Hvis han foreslår du prøver medisiner, kan han foreskrive en eller flere av disse stoffene.

Trisykliske antidepressiva øke nivåene av visse kjemikalier i hjernen som bidrar til nerveceller kommuniserer med hverandre. Hvis disse kjemikaliene er ute av balanse eller ikke fungerer som de skal, kan meldinger ikke gjøre det gjennom hjernen din på riktig måte, og som kan føre til depresjon. Vanlige trisykliske inkluderer amitriptylin (Elavil), desipramin (Norpramin), doxepin (Sinequan), imipramin (Tofranil), og nortriptylin (Pamelor).

Selektive serotoninreopptakshemmere (SSRI) påvirker måten hjernen din bruker en kjemisk kalt serotonin. Endre balansen av dette kjemikaliet kan hjelpe hjernecellene motta meldinger bedre og øke humøret. Eksempler på denne type antidepressiva inkluderer citalopram (Celexa), escitalopram (Cipralex), fluoksetin (Prozac), paroksetin (Paxil), og sertralin (Zoloft).