diabetisk autonom nevropati – emneoversikt

diabetes Trender

Autonom nevropati er forårsaket av skade på nervene som kontrollerer ufrivillig funksjoner i kroppen (autonome nervesystemet), for eksempel hjerterytme og blodtrykk, svetting og temperaturregulering, fordøyelse, urinering og noen aspekter av seksuell funksjon.

Diabetisk autonom nevropati kan skade nerver i hjertet og sirkulasjonssystemet, forårsaker en

Autonom nevropati kan påvirke nerver som kontrollerer svette.

Skade på nerver i magen og tarmene kan forårsake

Nerveskader kan føre til problemer med blære og kjønnsorganene. Vanlige problemer

Mens vanligvis ikke livstruende, kan autonom nevropati være invalidiserende. Det er effektive behandlinger for noen av de problemer som forårsakes av diabetisk autonom nevropati.

Plutselig fall i blodtrykket når du sitter eller står opp plutselig (ortostatisk hypotensjon); Rask puls når du ikke trener (hviler takykardi); Hjerteinfarkt som forårsaker ingen brystsmerter (stille hjerteinfarkt). Uten symptom på brystsmerter, kan et hjerteinfarkt bli ignorert, noe som kan føre til alvorlige skader på hjertet. De eneste tegn på et hjerteinfarkt i en person med diabetes og nevropati kan være en stigende blodsukker, svakhet som ikke går etter å ha spist bort, økende kortpustethet, kvalme, og noen ganger hevelse i bena.

Redusert svetting er vanlig, spesielt i hender og føtter. Det kan være vanskelig å kjenne igjen når blodsukkeret synker fordi svette er en av de viktigste symptomene på lavt blodsukker. Du kan utvikle tørr hud som kan være mer utsatt for sprekkdannelser, skader og infeksjon. Rikelig svette på overkroppen, ansikt, eller nakke kan oppstå om natten eller mens du spiser; Endringer i kroppens evne til å regulere temperaturen kan gjøre deg mer utsatt for kroppen chilling (hypotermi) eller varmerelatert sykdom, som for eksempel heteslag eller heteslag.

Forstoppelse, på grunn av unormalt langsom passasje av avfall gjennom tarmen. Dette er den mest vanlige fordøyelses problem hos personer med diabetes; Forsinket magetømmings etter et måltid (gastroparese). Dette kan føre til hyppige oppblåsthet, raping, halsbrann, kvalme eller oppkast, Diaré, på grunn av unormalt hurtig passasje av avfall gjennom tarmen. Diaré er mer vanlig på kvelden; Belly smerter.

Problemer med å vite når blæren er full (diabetiker cystopathy) og problemer med å tømme blæren helt, Hyppige urinveisinfeksjoner (UVI). Nerveskade kan forstyrre riktig tømming av blæren, noe som øker risikoen for infeksjon; For menn, problemer med å oppnå eller opprettholde en ereksjon under samleie (impotens); For kvinner, redusert fuktighet i skjeden og redusert følelse av klitoris.