diabetisk retinopati-annen behandling

diabetes Trender

Laserbehandling (fotokoagulasjon) kan være en effektiv behandling for diabetisk retinopati. Men det betyr ikke kurere sykdommen. Det kan forebygge, utsette, og noen ganger omvendt synstap. Uten enten laserbehandling eller kirurgi, kan synstap forårsaket av diabetisk retinopati og dens komplikasjoner bli verre før blindhet oppstår. Så tidlig behandling er avgjørende for å bremse synstap, noe som kan skje raskt.

Når du har type 2 diabetes, er det ofte en sjonglerer handle for å huske alle dine daglige oppgaver. Nora Saul, RD, CDE, en diabetes pedagog og leder for ernærings tjenester på Joslin Diabetes Center i Boston, og tilbyr “sunne vaner” sjekkliste for å veilede deg gjennom dagen; Sjekk blodsukkernivået; De fleste mennesker med type 2 diabetes trenger å sjekke blodsukkeret, også kalt glukose, minst en gang om dagen. “Det er minimum,” Saul sier. Men frekvensen er avhengig av behandlingen …

Dessverre, etter den tid noen mennesker er diagnostisert med diabetisk retinopati, er det ofte for sent til behandling for å gi mye nytte. Selv med behandling, vil visjon fortsetter å synke.

Tidlig påvisning av retinopati gjennom utvidede synsundersøkelser kan gi mulighet til å ha laser behandling når det er mest effektivt.

Laser fotokoagulasjon benytter varmen fra en laser for å forsegle eller ødelegge unormale, lekker blodkar i netthinnen. Det kan føre til unormale, svake blodårene til å krympe.

Noen anti-VEGF (vaskulær endotelial vekstfaktor) medisiner, for eksempel ranibizumab (Lucentis), kan hjelpe behandle makulaødem fra diabetisk retinopati.

Pan-retinal laserbehandling brukes til å behandle flere flekker på netthinnen i løpet av én eller, som oftest, to økter. Det reduserer risikoen for alvorlig blødning og progresjon av alvorlig proliferativ retinopati.

Laser fotokoagulasjon kan føre til noe tap av syn, fordi det ødelegger noen av nervecellene i netthinnen og kan føre til unormale blodårene til å gå bort. Med pan-retinal fotokoagulasjon, påvirker dette oftest utsiden (perifert) syn, fordi laseren er rettet mot det området. Din visjon kan være verre rett etter behandling. Men synstap forårsaket av laser behandling er mild sammenlignet med visjonen tap som kan være forårsaket av ubehandlet retinopati.