diabetisk retinopati behandling

diabetes Trender

Det finnes ingen kur for diabetisk retinopati. Men laserbehandling (fotokoagulasjon) er vanligvis svært effektivt for å forhindre synstap hvis det er gjort før netthinnen har blitt alvorlig skadet. Kirurgisk fjerning av glass gel (vitrectomy) kan også bidra til å forbedre visjon om netthinnen ikke har blitt alvorlig skadet. Noen ganger injeksjoner av en anti-VEGF (vaskulær endotelial vekstfaktor) legemiddel eller et anti-inflammatorisk medisin hjelp til å krympe nye blodårer i proliferativ diabetisk retinopati. Fordi symptomene ikke kan utvikle seg til sykdommen blir alvorlig, er tidlig diagnose gjennom regelmessig screening viktig. Den tidligere retinopati oppdages, jo lettere er det å behandle, og jo mer sannsynlig visjon vil bli bevart.

Administrere diabetes betyr å være forberedt på uventede blodsukker endringer. Visse matvarer og drikke er ofte skylden, men ikke alltid. Tilsynelatende enkle fakta i hverdagen kan noen ganger sparke din sukker ut av klask, også; Understreke. Når du er under stress, visse hormoner sende næringsstoffer, inkludert sukker, i blodet for å forberede kroppen din for handling. For personer med diabetes, kan det stressrespons lik en topp i blodsukkeret. Det kan også utløse dårlige matvaner, om …

Hvis makula har blitt skadet av makulaødem, må du kanskje laserbehandling. For mer alvorlig retinopati, kan du enten laserbehandling eller vitrectomy. Disse prosedyrene kan bidra til å forhindre, stabilisere, eller treg synstap når de er ferdig før netthinnen har blitt alvorlig skadet. Nyere behandling omfatter medisiner som anti-VEGF medisin eller steroider som er sprøytet inn i øyet.

Kirurgisk fjerning av glass gel (vitrectomy) er gjort når det er blødning (glasslegemet blødning) eller netthinneavløsning, som er sjeldne hos personer med tidlig stadium retinopati. Vitrectomy er også gjort når alvorlig arrvev har dannet.

Behandling for diabetisk retinopati er ofte meget effektiv for å hindre, forsinke eller redusere synstap. Men det er ikke en kur for sykdommen. Folk som har blitt behandlet for diabetisk retinopati må overvåkes ofte av en øyelege for å se etter nye endringer i deres øyne. Mange mennesker med diabetisk retinopati trenger å bli behandlet mer enn en gang som tilstanden blir verre.

Også kontrollere blodsukkernivået er alltid viktig. Dette gjelder selv om du har blitt behandlet for diabetisk retinopati og øynene dine er bedre. Faktisk er god blodsukkerkontroll spesielt viktig i denne saken, slik at du kan bidra til å holde retinopati blir verre.

Ideelt sett bør laserbehandling gjøres tidlig i sykdomsforløpet for å forhindre alvorlig synstap heller enn å forsøke å behandle alvorlig synstap etter at det allerede har utviklet seg.

Personer med diabetes som har noen tegn til retinopati må undersøkes så snart som mulig etter en øyelege.