digoksin for medfødte hjertefeil

Generisk Nam; Brand Nam; digoxi; Lanoxin

Vanligvis fordelene av medisinen er viktigere enn noen mindre bivirkninger; Bivirkninger kan gå bort etter at barnet ditt tar medisin for en stund; Hvis bivirkningene fortsatt bry barnet ditt, og du lurer på om han eller hun skal fortsette å ta medisinen, ring din lege. Han eller hun kan være i stand til å redusere dosen eller endre medisin. Ikke plutselig har barnet sluttet å ta medisinen med mindre legen din sier til.

Digoksin er en type hjertemedisin som kalles en hjertestans glycoside. Digoksin bremser og styrker hjerteslag ved å påvirke den naturlige elektriske systemet av hjertet og hjertemuskelen.

Digoksin brukes til å behandle alvorlig hjertesvikt og atrieflimmer som kan oppstå med medfødt hjertefeil.

Det tar noen ganger flere uker å finne ut riktig dose for denne medisinen.

Digoksin kan hjelpe lindre symptomer på hjertesvikt eller atrieflimmer ved å bremse pulsen og hjelper hjertet pumpe blod. 1

Alle legemidler har bivirkninger. Men mange mennesker ikke føler bivirkningene, eller de er i stand til å håndtere dem. Spør på apoteket om bivirkninger av hver medisin barnet ditt tar. Bivirkninger er også oppført i informasjonen som følger med medisinen.

Her er noen viktige ting å tenke på

Ring legen din eller andre nødetatene med en gang hvis barnet ditt har

Overdose av digoksin (også kalt digoksin forgiftning) kan skje hvis barnet ditt har for mye digoksin i blodet.

Ring legen din med en gang hvis barnet ditt

Se Drug Reference for en fullstendig liste over bivirkninger. (Drug Reference er ikke tilgjengelig i alle systemer.)

Fortell barnets lege alle medisiner som barnet ditt tar, fordi enkelte legemidler kan påvirke nivået av digoksin og forårsake problemer.

Vet å gi barnet medisin trygt. Hvis du trenger hjelp, medfødte hjertefeil: Omsorg for barnet ditt.

Medisin er en av de mange verktøyene legen din har å behandle en helseproblem. Hvis barnet ditt tar medisin som legen foreslår, vil det forbedre ditt barns helse og kan forebygge fremtidige problemer. Hvis barnet ditt ikke tar medisiner på riktig måte, kan hans eller hennes helse (og kanskje liv) være i fare.

Det er mange grunner til at folk har problemer med å ta sin medisin. Men i de fleste tilfeller, er det noe du kan gjøre. For forslag til hvordan å omgå vanlige problemer, ta medisiner som foreskrevet.

En blodprøve kan gjøres for å sjekke nivåer av digoksin.

Oppfølging omsorg er en viktig del av barnets behandling og sikkerhet. Sørg for å gjøre og gå til alle avtaler, og ringe legen din hvis barnet ditt har problemer. Det er også en god idé å vite barnets testresultater og holde en liste over de medisinene barnet ditt tar.

Fyll ut nye medisiner skjema (PDF) (Hva er et PDF-dokument?) For å hjelpe deg å forstå denne medisinen.

Madriago E, Silberbach M (2010). Hjertesvikt hos spedbarn og barn. Pediatri i Review, 31 (1): 4-12.

John Pope, MD – Pediatric; Larry A. Latson, MD – Pediatric Cardiology

12 mars 2014

Problemer med å puste; Hevelse i ansikt, lepper, tunge eller svelg.

Har elveblest; Har mageproblemer, som for eksempel kvalme; Har tap av appetitt; Har en endring i syn; Har en endring i hjerterytme (rask, treg eller uregelmessig); Har forvirring; Er svimmel; Besvimt.