diuretika for hjertesvikt

tiaziddiuretika

Vanligvis fordelene av medisinen er viktigere enn noen mindre bivirkninger; Bivirkninger kan gå bort etter du tar medisin for en stund; Hvis bivirkningene fortsatt bry deg og du lurer på om du bør fortsette å ta medisinen, ring din lege. Han eller hun kan være i stand til å redusere dosen eller endre medisin. Ikke plutselig slutte å ta medisinen med mindre legen din forteller deg.

Kalium -sparing diuretika

Aldosteron reseptor-antagonister, slik som spironolakton, er en annen type av kaliumsparende diuretikum som brukes for hjertesvikt. For mer informasjon om dette legemidlet, se aldosteron-reseptorantagonister: Diuretika for hjertesvikt.

Diuretika stimulere nyrene for å fjerne mer vann og salt (natrium) fra legemet. Dette kan bidra til å avlaste hevelse som skjer på grunn av hjertesvikt.

Disse legemidlene brukes hvis du har hjertesvikt symptomer på væske buildup (slik som pustevansker eller hevelse i bena og anklene). Diuretika brukes ofte sammen med ACE-hemmere og kan kombineres med andre legemidler.

Diuretika hjelpe rense kroppen for ekstra væske og natrium. De kan bidra til å avlaste noen symptomer på hjertesvikt slik som hevelse i bena. 1

Alle legemidler har bivirkninger. Men mange mennesker ikke føler bivirkningene, eller de er i stand til å håndtere dem. Spør på apoteket om bivirkninger av hver medisin du tar. Bivirkninger er også oppført i informasjonen som følger med medisinen.

Her er noen viktige ting å tenke på

Ring legen din eller andre nødetatene med en gang hvis du har

Ring legen din med en gang hvis du har symptomer på endringer i kaliumnivå

Andre bivirkninger av medisinen inkluderer

Se Drug Reference for en fullstendig liste over bivirkninger. (Drug Reference er ikke tilgjengelig i alle systemer.)

Du kan føle deg mer sliten eller trenger å urinere oftere når du begynner å bruke legemidlet. Disse effektene oppstår vanligvis mindre etter at du har tatt medisinen for en stund. Dersom økningen i urinen forstyrrer søvnen din eller daglige aktiviteter, spør legen din for å hjelpe deg å planlegge en tidsplan for å ta medisinen.

Du vil sannsynligvis ha regelmessige blodprøver for å overvåke hvordan medisinen virker i kroppen din. Legen din vil fortelle deg når du trenger å ha testene.

Spør legen din hvis du trenger å ta en kalium supplement, eller hvis du trenger å se hvor mye kalium i kostholdet ditt. Hvis du tar en sløyfe vanndrivende eller tiaziddiuretika, kan legen foreslå at du får ekstra kalium fordi disse legemidlene redusere kaliumnivå. Men hvis du tar en kalium-sparsom vanndrivende, trenger du ikke å få ekstra kalium i kostholdet ditt.

Medisin er en av de mange verktøyene legen din har å behandle en helseproblem. Tar medisin som legen foreslår vil forbedre din helse og kan forebygge fremtidige problemer. Hvis du ikke tar medisiner på riktig måte, kan du være å sette din helse (og kanskje livet ditt) i fare.

Det er mange grunner til at folk har problemer med å ta sin medisin. Men i de fleste tilfeller, er det noe du kan gjøre. For forslag til hvordan å omgå vanlige problemer, ta medisiner som foreskrevet.

For tips om å ta medisin for hjertesvikt, se

Hvis du er gravid, bryst -feeding, eller prøver å bli gravid, må du ikke bruke noen medisiner med mindre legen din forteller deg. Noen medisiner kan skade barnet ditt. Dette inkluderer reseptbelagte og over-the-counter medisiner, vitaminer, urter og kosttilskudd. Og sørg for at alle leger vet at du er gravid, bryst -feeding, eller planlegger å bli gravid.

Oppfølging omsorg er en viktig del av behandlingen og sikkerhet. Sørg for å gjøre og gå til alle avtaler, og ringe legen din hvis du har problemer. Det er også en god idé å kjenne dine testresultater og holde en liste over de medisinene du tar.

Fyll ut nye medisiner skjema (PDF) (Hva er et PDF-dokument?) For å hjelpe deg å forstå denne medisinen.

Legemidler til behandling av kronisk hjertesvikt (2009). Behandling Retningslinjer fra The Medical Letter, 7 (83): 53-56.

Rakesh K. Pai, MD, FACC – Kardiologi, Electrophysiolog; Margaret Hetherington, PHM, BsC – Apotek

12 mars 2014

Problemer med å puste; Hevelser i ansiktet, lepper, tunge eller svelg.

Utslett; Confusio; Tørr munn eller økte thirs; Uregelmessig heartbea; Muskel kramper eller pai; Nummenhet eller prikking i hender, føtter eller lepper

Tap av Appetit; Mageknip; Kvalme; Sensitiv hud for sollys.