Down syndrom: hjelper barnet ditt spise uavhengig – emneoversikt

Barn med Down syndrom kan lære å spise av seg selv med din hjelp og oppmuntring. Å spise uavhengig er en utviklingsmessig milepæl som innebærer bruk av små muskler (finmotorikk), store muskler (brutto motoriske ferdigheter), og hånd- øye koordinering.

Bruk disse tipsene for å hjelpe barnet å lære å spise uavhengig

Down syndrom ofte påvirker musklene i munnen, forårsaker tungen til å stikke ut. Dette kan forstyrre fôring, inkludert bryst -feeding, flaske-fôring, og å spise fast føde. De fleste barn overvinne slike problemer, selv om de vil trolig mestrer å spise ferdigheter på et senere alder enn andre barn.

Hvis du har problemer med matingen barnet ditt eller tror ikke han eller hun får nok næring til å vokse skikkelig, snakk med en registrert kostholdsekspert som arbeider med barn som har nedsatt funksjonsevne.

Sett av tid for familien å sitte ned sammen for måltider. Sørg for at barnet er i en komfortabel stol som er plassert høyt nok til at han eller hun kan se andre spise. Små barn er mer sannsynlig å prøve å spise uavhengig når de er sammen med andre og kan se hva som skjer rundt dem; Bruk en steg-for-steg tilnærming for å spise fast føde og bruk av redskaper. Oppmuntre barnet til å dyppe fingrene sine i mat og bringe den til munnen. Du må kanskje veilede barnets arm og hånd i denne prosessen. Til å begynne med, kan du bruke ditt barns favoritt mat for å demonstrere belønning (god smak) for handlingen (dyppe fingrene og sette dem i munnen). Når barnet mestrer finger-til-munn rutine, introdusere fingermat, etterfulgt av skje-mating. Gjenta samme strategi for fysisk flytte barnets arm og hånd, dyppe skjeen i en favoritt mat og setter den til hans eller hennes munn; Lære å drikke av en kopp (uten lokk) ved hjelp av tykke væsker. Utgangspunktet, milkshake eller andre drikker som har en tykk konsistens er bedre for å lære å drikke av en kopp. Har barnet ditt sitte i oppreist stilling og i et område der utslipp vil være lett å rydde opp; Oppmuntre barnet ditt og bli begeistret for hans eller hennes fremgang i å lære å spise.