Dukan diett anmeldelse: faser, meny og mer

Drop 10 pounds i en uke, og aldri få den tilbake. Du kan gjøre det hvis du følger Dukan Diet regler, hevder franske allmennlege og ernæringsfysiolog Pierre Dukan, som skapte diett i 2000.

Lean protein, havrekli, vann, og en daglig 20 minutters gange er i hjertet av planen. Teorien er at å begrense karbohydrater tvinger kroppen til å forbrenne fett.

I utgangspunktet kan du spise ubegrensede mengder mat, så lenge de er på den godkjente matvarer listen, som inneholder svært få karbohydrater, hvis noen.

Du skal spise mye protein og havrekli.

Dietten har fire faser.

Sukkerfri tyggegummi, kunstige søtningsmidler, krydder, og usøtet kaffe og te er tillatt.

Som for alkohol, kan du ha et glass vin per dag i løpet av konsolidering og stabilisering faser.

Prepping maten bør ikke være et problem, og du trenger ikke eksotiske ingredienser. Men du vil bli ganske begrenset i hva du kan spise i starten av dietten.

Nivå av begrensninger: Spise hovedsakelig protein og havrekli kan bli kjedelig.

Matlaging og shopping: Det er lett å planlegge, handle for, og tilberede måltider på denne dietten.

Pakket mat eller måltider: Ikke nødvendig.

I person møter: Nei.

Øvelse: En daglig 20-minutters spasertur er avgjørende for planen.

Vegetarianer eller veganer: Denne dietten er basert på å spise mye magert kjøtt, fjærfe, fisk, skalldyr, fettfritt meieri og egg. Seitan, tempeh, og tofu er vegetarisk protein alternativer tilgjengelig – bønner, nøtter og linser er ikke på diett liste over tillatte matvarer. På dager når alt du spiser er protein (ingen frukt eller grønnsaker tillatt), ting kan bli kjedelig raskt hvis du ikke spiser kjøtt.

Lav-fett diett: Hvis du allerede følger en lav-fett diett eller har en hjertesykdom som krever spise ultra-lav-fett matvarer, kan denne dietten passer som hånd i hanske, siden de tillatte matvarer – hovedsakelig protein, grønnsaker, og frukt – er tynn, lav-fett eller ingen fett.

Glutenfri: De tidligere fasene av dietten kan fungere for en glutenfri diett, men som reglene slappe av, er det ikke strengt glutenfrie. Hvis du prøver å unngå gluten fullstendig, gjøre det til en vane å lese mat etiketter nøye.

Kostnader: Ingen utover handle, med mindre du registrerer deg for online coaching, som er valgfritt og koster $ 29,99 per måned.

Support: Det er et sterkt fellesskap aspektet til denne planen. Den offisielle nettsiden tilbyr prøve oppskrifter, inspirerende suksesshistorier fra ekte menn og kvinner (ikke bare superstjerner), og trenere som hjelper guide Kosten gjennom hver fase.

Virker det?

De første stadiene av denne dietten vil sannsynligvis resultere i betydelig vekttap på grunn av de få karbohydrater tillatt på planen. Men når du går tilbake til å spise normalt etter å ha nådd målet ditt i vekt, kan du få noe av denne vekten tilbake.

Forskning viser høy-protein dietter er effektive for vekttap, men ekspertene vet fortsatt ikke hva de langsiktige effektene er for din helse og vekt. Og det er ingen bevis for at det å ha en all-protein dagen, sammen med trening, er nok til å opprettholde vekttap.

Er det bra for visse vilkår?

Selv om kosthold kan føre til vekttap, som kan hjelpe med visse helsemessige forhold, kan risikoen oppveier fordelene.

Hvis du er på medisiner for diabetes, vil du sannsynligvis trenger å endre dosen, fordi de to første stadiene er svært lite karbohydrater. Hvis du har nyresykdom, kan du få mer protein enn nyrene kan håndtere. Og hvis du har hjertesykdom, vil du gå glipp av hjerte-sunt fiber.

På grunn av den restriktive natur av denne planen, er det viktig å sjekke med legen din først, hvis du har en helsetilstand.

The Final Word

I motsetning til andre med høy protein diett, fokuserer denne planen på magre proteinkilder enn de som er høy i mettet fett. Og protein kan gjøre deg fyldigere lenger, hjelpe deg å miste vekt.

Ulempen er at denne planen ikke lærer livslang sunne matvaner. Enda mer problematisk, anbefaler at du holder deg i konsolideringsfase til du når målet ditt. Hvis du har mye vekt å tape, kan denne fasen gå på i måneder eller år, noe som kan føre til en ernæringsmessig utilstrekkelig kosthold.

Hvis du er ute etter å miste en relativt liten mengde vekt raskt, så denne dietten kan fungere for deg. Hvis du er over 50 eller har en tilstand, som diabetes, eller trenger å miste mye vekt, snakk med legen din først.

KILDER

Dukan, P. Dukan Diet, Hodder & Stoughton 2012.

Academy of Nutrition and Dietetics.

sunne, deilige oppskrifter, fra og spise godt magasin.

Mens du trener, bør du regne mellom …