eklampsi (kramper) og preeklampsi – emneoversikt

Forgiftning er graviditet -relaterte anfall aktivitet som er forårsaket av alvorlig svangerskapsforgiftning. Mindre enn 1% av kvinner som har svangerskapsforgiftning opplever anfall. 1 Forgiftning er livstruende for både en mor og hennes foster. Under et anfall, blir oksygentilførselen til fosteret drastisk redusert.

Hvis du har svangerskapsforgiftning, vil legen gi deg medisin (for eksempel magnesium sulfat) for å hindre en pågripelse skjer igjen, og for å kontrollere blodtrykket. Legen vil vente til helsen er stabil før du leverer din baby.

En kvinne med eklampsi har en type anfall kalles en grand mal anfall, som begynner med et plutselig tap av bevissthet.

I løpet av de første 15 til 30 sekunder av et anfall, stivner hele kroppen som muskler kontrakt. Rygg og nakke bue. Kvinnen kan rope ut som stemmebåndene kontrakt eller kan bli blått hvis hun er har problemer med å puste; I løpet av de neste 30 til 45 sekunder, musklene rykk, eller convulse, i et rytmisk mønster. Mens musklene er krampetrekninger, kan kvinnen bite tungen eller miste blære eller tarm kontroll; En hel anfall varer ett til to minutter eller lenger. Etter beslaget, vil kvinnen ikke svarer i begynnelsen, men etter hvert vil våkne opp i løpet av 10 til 15 minutter. Hun kan være trøtt, forvirret, eller omtumlet. Hun kan også føle seg trøtt, svak, eller lunefull og kan ha en hodepine og muskelsmerter for de neste 24 timene.