Endometriose-når du skal ringe en lege

Ring lege umiddelbart dersom du får plutselig, alvorlig bekkenløsning.

Endometriose symptomene varierer, og noen kvinner har ingen symptomer; Smerte og infertilitet er de vanligste symptomene. Hos kvinner som er i stand til å bli gravid, kan symptomene bli bedre i løpet av svangerskapet, men de kan komme tilbake etter å ha baby; Her er andre symptomer; Uregelmessig menstruasjon. I 15% -20% av tilfellene er det premenstruelle spotting; Perioder som er uvanlig tung, spesielt hvis de produserer store klumper og varer mer enn syv dager; Smerter som blir verre når du har mensen; Smerte…

Hvis du har mild smerte i løpet av perioden, men har ingen andre symptomer eller problemer, kan du vente gjennom flere menstruasjonssykluser. Så ved neste rutine besøk med legen din, kan du diskutere din smerte. Hjem behandling kan være alt du trenger for å avlaste mild smerte.

Helsepersonell som kan vurdere endometriose og hjelpe deg med å håndtere smerte inkluderer

Mensen har endret seg fra relativt smertefritt å smertefullt; Pain forstyrrer dine daglige aktiviteter; Du begynner å ha smerter under samleie; Du har smertefull vannlating, blod i urinen, eller en manglende evne til å kontrollere flyten av urin; Du har blod i avføringen, du utvikle smerte, eller du har en betydelig, uforklarlig endring i avføring; Du er ikke i stand til å bli gravid etter å ha prøvd i 12 måneder.

Hvis saken er komplisert eller ditt største problem er infertilitet, kan du bli henvist til

For diagnose med laparoskopi eller for kirurgisk behandling, kan du bli henvist til en gynekolog.

For å forberede for avtalen, Gjør det meste av din avtale.

Familie medisin leger; Gynekologer; indre~~POS=TRUNC; Sykepleier utøvere; Lege assistenter.

En reproduktiv endokrinolog; En kirurg.