energi og sportsdrikker – emneoversikt

Hvis du lytter til reklame, kan du tenke energi og sportsdrikker gjøre alt. Mer energi. Forbedret ytelse. Bedre konsentrasjon.

Høyere blodtrykk; Søvnproblemer.

Kan gjøre høyt blodtrykk og unormale hjerteslag mer sannsynlig hos personer med hjerteproblemer; Kan øke blodsukkeret hos personer med diabetes.

Men gjør de det? Og hva er forskjellen mellom energidrikker og sportsdrikker?

Folk bruker energidrikker fordi disse drikkene hevder å forbedre energi, hjelpe til med vekttap, økt utholdenhet og bedre konsentrasjon. Den viktigste ingrediensen i energidrikker er koffein. De kan også inneholde ekstrakt fra guarana anlegget (som er lik koffein), er aminosyren taurin, karbohydrat i form av sukker, og vitaminer.

Eksempler på energidrikker inkluderer Monster, Red Bull, og Rockstar.

Folk bruker sportsdrikker for å erstatte vann (rehydrere) og elektrolytter tapt gjennom svette etter aktivitet. Elektrolytter er mineraler slik som kalium, kalsium, natrium og magnesium, som holder kroppens balanse av fluider på riktig nivå. Du kan miste elektrolytter når du svetter.

Sportsdrikker kan også gjenopprette karbohydrater som kroppen bruker under aktivitet.

Sportsdrikker inneholder ofte karbohydrat i form av sukker, så vel som elektrolytter og mineraler, og av og til protein, vitaminer, eller koffein. De kommer i forskjellige smaker.

Eksempler på sportsdrikke inkluderer Accelerade, Gatorade, og Powerade.

The Academy of Pediatrics anbefaler at barn og tenåringer ikke bruker energidrikker. 1 Den beste måten for barn og tenåringer til å forbedre energi er gjennom et balansert kosthold. Å få nok søvn også kan bidra til å holde energinivået oppe.

Hvorfor skal barn og tenåringer unngå energidrikker? En grunn er at den viktigste ingrediensen i energidrikker er koffein. Det kan føre til problemer hos barn og tenåringer, inkludert

Energidrikker kan gjøre eksisterende problemer verre hos barn og tenåringer. For eksempel, energidrikker

sunne, deilige oppskrifter, fra og spise godt magasin.

Kylling, sjokolade, salater, desserter, Soup