epilepsi-hva skjer

Selv om epilepsi er en av de mest vanlige nevrologiske tilstander som angår nervesystemet, eksperter ofte ikke kan forklare hvordan eller hvorfor sykdommen utvikler seg, og hvordan eller hvorfor unormal elektrisk aktivitet i hjernen oppstår. Epilepsi er ikke alltid følger en forutsigbar kurs. Det kan utvikle seg til enhver alder og kan bli verre over tid eller bli bedre.

På NBC viser helter, spiller Greg Grunberg en vanlig fyr med ekstraordinære krefter. I det virkelige liv, kreditter han forbløffende krefter til sin 13 år gamle sønn, Jake, som har levd med epilepsi for de siste fem årene; Epilepsi, en nevrologisk tilstand som rammer 3 millioner mange mennesker i verden (350 000 av dem er barn), fører til periodiske anfall, der hjernen produserer et plutselig utbrudd av elektrisk aktivitet. Under et anfall, kan folk riste, stirre, faller ned, eller til og med kort miste bevisstheten. “Til…

Det finnes ingen kur for epilepsi. Men behandling kan kontrollere epileptiske anfall, noen ganger hindre dem fra å noensinne skjer igjen.

Epilepsi og ukontrollerte anfall kan sette begrensninger på selvstendighet, selvfølelse, og livskvalitet. Med epilepsi, kan du ha problemer med å få eller beholde et førerkort. Hvis du blir gravid, kan komplikasjoner oppstå. Dine karrierevalg kan være begrenset. Noen mennesker med epilepsi ansikt diskriminering på jobben eller skolen på grunn av andre menneskers frykt og misoppfatninger om denne tilstanden.

Den gode nyheten er at riktig behandling kan tillate deg å kontrollere anfall, som kan føre til økt livskvalitet og gjør at du kan bedre takle sykdommen.

Finne ut at du har epilepsi kan være vanskelig. Du kan ikke være i stand til å gjøre noen av de tingene du pleide å ta for gitt (for eksempel bilkjøring). Epilepsi er også en sykdom som kan være vanskelig å behandle for noen mennesker, spesielt i begynnelsen. Du må kanskje prøve mange forskjellige typer medisiner før du finner en som fungerer akkurat. Alle disse tingene kan gjøre deg trist eller sint. Det kan hjelpe deg å snakke med en psykolog eller rådgiver hvis du føler deg dårlig om å ha epilepsi.

Epilepsi forårsaker ikke og er ikke en form for mental sykdom. Og generelt vil det ikke påvirke din evne til å tenke og lære. De fleste mennesker med epilepsi har normal intelligens. Barn med epilepsi kan ha en vanskelig tid å utføre i skolen, men dette er vanligvis ikke et resultat av under-normal intelligens. Hyppige absenser, for eksempel, kan forklare hvorfor et barn ser ut til å “sone ut” eller ikke betale oppmerksomhet i klassen. Noen legemidler som brukes for å kontrollere anfall kan påvirke barnets evne til å holde fokus på skolen.