epilepsi og kvinner: prevensjon, graviditet, amming, og mer

Mer enn én million kvinner i fruktbar alder i USA har et anfall lidelse. Ikke bare må de takle anfall, må de også forholde seg til virkningen sykdommen kan ha på deres reproduktive helse. Epilepsi og anfall medisiner kan påvirke prevensjon, graviditet, hormonnivåer, og den kvinnelige reproduktive syklus.

Kvinner med epilepsi som er seksuelt aktive bør rådføre seg med sin lege om prevensjon og graviditet. Mange beslag narkotika kan hindre p-piller fra å jobbe effektivt, noe som kan føre til en uønsket graviditet. Andre metoder for prevensjon kan være mer effektiv i visse tilfeller. Ikke vent til det er for sent å diskutere prevensjon med legen din.

I tillegg bør alle kvinner i fruktbar alder ta en multivitamin som inneholder folsyre daglig, for å forebygge visse fødselsskader dersom de blir gravide. Kvinner som tar beslag medisiner bør være spesielt forsiktig med å ta en multivitamin og ekstra folsyre (sjekk med legen din om den eksakte dosen), fordi noen epilepsi medisiner tømme kroppen for viktige vitaminer, spesielt folsyre.

Kvinner med anfall kan ha friske barn, forutsatt at de får god svangerskapsomsorg. Det er svært viktig at kvinner med epilepsi diskutere graviditet med sine leger før å bli gravid.

Mange pasienter med epilepsi ta flere medisiner i høye doser som kan føre til unødvendig narkotika eksponering for fosteret. I noen tilfeller kan medikamenter bli redusert før graviditet, særlig hvis beslag er godt kontrollert.

Dersom graviditet oppstår uventet, bør kvinner ikke avbryte sine anfall medisiner før de rådføre seg med sine leger. Dette fører ofte til hyppigere anfall, som også kan skade babyen.

Frekvensen av anfall vanligvis ikke endrer seg vesentlig i løpet av svangerskapet. Men noen kvinner har anfall oftere, mens andre opplever færre anfall. Blodet bør kontrolleres ofte. Denne forholdsregelen er tatt fordi medisiner i blodet gradvis avta i løpet av svangerskapet og nå sitt laveste nivå rundt tidspunktet for levering, noe som kan føre til gjennombruddsanfall. Alle beslag som oppstår under svangerskapet bør rapporteres til legen din.