epilepsi oversikt: grunnleggende fakta og informasjon

Epilepsi er en vanlig tilstand som fører til tilbakevendende anfall. Beslagene er forårsaket av utbrudd av elektrisk aktivitet i hjernen som ikke er normalt. Anfall kan føre til problemer med muskelkontroll, bevegelse, tale, syn, eller bevissthet. De vanligvis ikke vare veldig lenge, men de kan være skremmende. Den gode nyheten er at behandlingen virker vanligvis for å kontrollere og redusere beslag.

Ofte legene ikke vet hva som forårsaker epilepsi. Mindre enn halvparten av personer med epilepsi vet hvorfor de har det.

Noen ganger kan et annet problem, som for eksempel en hodeskade, hjernetumor, hjerneinfeksjon, eller slag, fører til epilepsi.

Det viktigste symptomet på epilepsi gjentas anfall som skjer uten forvarsel. Uten behandling, kan beslag fortsette og bli verre og mer hyppig over tid.

Sansene kan ikke fungere riktig. For eksempel kan du se merkelige lukter eller lyder; Du kan miste kontrollen over musklene dine; Du kan falle ned, og kroppen din kan nappe eller rykk; Du kan stirre ut i verdensrommet; Du kan besvime (miste bevisstheten).

Det finnes forskjellige typer anfall. Du kan bare ha én type anfall. Noen mennesker har mer enn én type. Avhengig av hva slags anfall du har

Ikke alle som har anfall har epilepsi. Noen ganger beslag skje på grunn av en skade, sykdom eller annet problem. I disse tilfellene, beslag stoppe når det problemet øker eller går bort.

Diagnostisering epilepsi kan være vanskelig. Hvis du tror at du eller barnet ditt har hatt et anfall, vil legen først prøve å finne ut om det var et anfall eller noe annet med lignende symptomer. For eksempel kan en muskel tic eller en migrene hodepine ser eller føler et slags anfall.

Legen vil stille mange spørsmål for å finne ut hva som skjedde med deg før, under og rett etter et anfall. Legen din vil også undersøke deg og gjøre noen tester, for eksempel en EEG. Denne informasjonen kan hjelpe legen avgjøre hva slags beslag du har, og hvis du har epilepsi.