familiær adenomatøs polypose diagnose

Du er i fare for familiær adenomatøs polypose hvis du har en forelder, barn, bror eller søster med tilstanden.

screening

Hvis du er i faresonen, er det viktig å bli undersøkt ofte, som starter i barndommen. Årlig eksamener kan oppdage vekst av polypper før de blir cancerous., Utsatte barn som har det defekte genet eller som genetisk status er ikke kjent screenes hvert år begynner i en alder av 10. På utsatte barn som ikke har defekte genet blir screenet periodisk starter i en alder av 15.

genetisk testing

Spesialister bruke disse screening tester for FAP og dens komplikasjoner

En enkel blodprøve kan avgjøre om du bærer den unormale genet som forårsaker FAP. Genetisk testing kan også oppdage om du er i fare for komplikasjoner av FAP.

Spesialister kan foreslå genetisk testing hvis

Utelukker FAP deler utsatte barn års screening og emosjonelle nød. For barn som gjør bærer genet, passende screening og behandling i stor grad redusere risikoen for kreft.

ytterligere tester

På medisinske sentre, genetikk rådgivere diskutere fordeler og ulemper med å teste med deg, inkludert de psykologiske og medisinske implikasjoner og taushetsplikt problemer. Hvis du velger genetisk testing, rådgiveren og legen din diskutere resultatene med deg.

Molecular Genetics Laboratory bruker de nyeste teknikker for å påvise spesifikke mutasjoner i APC genet assosiert med FAP. Hvis det første genetiske testen er negativ, kan forskerne sekvensere MUTYH genet for å finne ut om du har MUTYH-forbundet polypose.

Spesialister kan anbefale thyroid eksamener og andre tester for å påvise andre medisinske problemer som kan oppstå hvis du har FAP.