familie helse: sunne valg og sunne vaner for overvektige barn

Hvis barnet ditt er på en sunn vekt nå, lurer du kanskje på hva du kan gjøre for å hjelpe ham å opprettholde den.

Vel, ifølge eksperter, strenge dietter og trening planer er ikke de sunne vaner som skal streve etter. Peke ut en overvektig gutt vil bare gjøre ham føle seg forfulgt og ulykkelig. Det vil heller ikke fungere.

I stedet kan du hjelpe en overvektig gutt farten mot en sunn vekt i mye på samme måte som du kan bidra til en sunn vekt barn opprettholde den vekten. Hvordan? Ved å gjøre det enkelt for alle i familien å gjøre sunne valg, og oppmuntre dem til å gjøre disse valgene så konsekvent at de blir hele familiens vaner.

Å gjøre sunne valg kan hjelpe en overvektig gutt som vokser fortsatt holde sin vekt stødig slik at han kan vokse inn i vekten sin som han blir høyere. Små sunne valg også gi sunn vekt barn vaner og grunnlaget for å opprettholde sin vekt.

Du kan oppmuntre familiens helse ved å ha hele familien setter seg til bords sammen så ofte som mulig.

Det kan virke som en merkelig måte å hjelpe til med barnets vekt, men eksperter sier det kan. Studier har funnet at familiens måltider er forbundet med et sunnere kosthold og lavere forekomst av fedme.

Hvorfor? Eksperter sier at sosial spising er bra for oss. Familiemiddager er en sunn vane som hjelper oss å holde følelsesmessig knyttet.

Og når barna spise på egen hånd – spesielt plopped ned foran TV-en – de kan ikke ta hensyn til deres sult nivå og åndsfraværende spise.

Til slutt, når du koker hjemme, styrer du i menyen, så det er lettere for alle å spise sunt.

Det er potensielt en bjørnetjeneste til din families helse å la et barns begrensede smak diktere alles kosthold. Hvis du gjør det, kan du ende opp med å spise pølser og mac og ost hver kveld.

Når du koke sunne måltider – fylt med grønnsaker, frukt, hele korn, magert kjøtt og meieriprodukter – barnet kanskje ikke liker grønnsaker som dukker opp på hennes plate. Men holde tilby dem likevel. Studier viser at flere barn blir utsatt for en mat, jo mer sannsynlig er det å prøve det.