familie livssyklus-tomt reir: lansere voksne barn

Scenen med å lansere voksne barn begynner når ditt første barn forlater hjemmet og slutter med “tomme reir.” Når ungdommer drar hjemmefra, det er både positive og negative konsekvenser. Hvis familien har utviklet betydelige ferdigheter gjennom familiens livssyklus, vil barna være klar til å forlate hjemmet, klar til å håndtere livets utfordringer. Fri fra hverdagens krav av foreldre, kan du velge å tenne ditt eget forhold og muligens dine karrieremål.

Hvis du har slitt med tidligere livsfaser, kan barna ikke har lært deg alle de ferdighetene de trenger for å leve godt på egenhånd. Hvis du og partneren din ikke har gått sammen, kan du ikke lenger føler kompatible med hverandre. Men husk at du fortsatt kan få de ferdighetene du kan ha gått glipp. Selvransakelse, utdanning og rådgivning kan forbedre livet ditt og bidra til å sikre en sunn overgang til neste fase.

Dette er en tid da din helse og energinivå kan avslå. Noen mennesker er diagnostisert med kroniske sykdommer. Symptomer på disse sykdommene kan begrense normale aktiviteter og til og med lang nytes tidsfordriv. Helseproblemer knyttet til midlife kan begynne å skje, og kan omfatte

Du kan også være omsorg for aldrende foreldre i denne fasen, som kan være stressende og påvirke din egen helse.

Konkrete mål å strekke seg på dette stadiet inkluderer

Høyt blodtrykk (hypertensjon); Vektproblemer; leddgikt; Overgangsalder; osteoporose; Hjertesykdom (koronarsykdom); Depresjon; Stressrelaterte sykdommer.

Refocusing på forholdet ditt uten barn; Utvikling voksen relasjoner med voksne barn; Omstilling relasjoner for å inkludere i lover og barnebarn når barna begynner sine egne familier.