Fibromyalgi: egenomsorg tips

Fibromyalgi symptomer variere over tid, selv fra dag til dag. Prøv disse egenomsorg tips for å hjelpe deg å takle vanskelige dagene.

Mens livsstilsendringer og medisiner kan redusere alvorlighetsgraden av fibromyalgi smerter og tretthet, vil du fortsette å ha gode dager og dårlige dager. Å vite det, kan du planlegge for de dårlige dagene. Følgende tips kan bidra til å ta tankene bort fra smerte og lette din ubehag.

Musikk kan ha en kraftig effekt på stemninger og følelser. Musikk hjelper også redusere smerte og øke mobiliteten. Hvilken musikk fungerer best? All musikk du liker. Så slår du på noen av favorittlåtene dine og la musikken bære deg bort.

Selv på tøffe dager, det hjelper hvis du kan holde din sans for humor. Tilbring tid med mennesker som har et positivt syn og en stor sans for humor. Lei en morsom film eller lese tegneserier. Latter kan bidra til å lette smerter ved å slippe hjernen kjemikalier som forbedrer en følelse av velvære.

Flere studier har sett på balneotherapy for fibromyalgi. Balneoterapi, noe som betyr bading for å behandle en sykdom, ser ut til å redusere smerte og stivhet. Dette er ikke overraskende, gitt at varmt vann bidrar til å redusere muskelspenninger, fremme avslapning og redusere smerte. Legg til at den generelt behagelig opplevelse av å være på et spa eller en lignende setting.

Hvis regelmessige besøk til en spa er ikke noe for deg, kan du prøve å lage en spa-aktig atmosfære hjemme og ha en suge i ditt eget badekar. Eller se etter et samfunnshus eller treningsstudio med et oppvarmet basseng eller badstue.

Forskning tyder på at tai chi – en praksis med opprinnelse i Kina som involverer å bevege kroppen sakte, forsiktig og med bevissthet – kan gi en fordel for pasienter med fibromyalgi. Yoga og den kinesiske helbredende kunsten qi gong, som kombinerer meditasjon, kontrollert pust og bevegelse øvelser, har også vist lovende.

Ikke en yogi? Prøv tempoet puste – kontrollert pusting designet for å senke pulsen. Eller lytte til en CD laget for å hjelpe deg å slappe av og lette i en mer meditativ tilstand.

Massasje terapi har vært mye brukt som en komplementær og alternativ behandling for fibromyalgi. De fleste av studiene har funnet at massasje terapi forbedrer smerte, angst og depresjon hos personer med fibromyalgi betydelig. Men ikke alle finner massasje nyttig. For noen mennesker, synes massasje for å gjøre sine vondt verre.

Hvis du ønsker å prøve massasje, finne en terapeut du liker og som er kjent med fibromyalgi. Din lege, fysioterapeut eller annet helsepersonell kan være i stand til å foreslå anerkjente terapeuter i ditt område.

Fordi Fibromyalgi ikke kan kureres, er det viktig å ha en rekke strategier for å håndtere dine symptomer. Hvis du ikke allerede har gjort det, må du snakke med din lege eller annet helsepersonell om å innlemme nonpharmacologic egenomsorg strategier i behandlingsplanen. Ikke alle behandlinger vil hjelpe alle, selvfølgelig. Eksperimentere og se hva som fungerer for deg.

gå til legen din