Flagyl oral, intravenøs

Metronidazol har vist seg å være kreftfremkallende i mus og rotter. Unødvendig bruk av legemidlet bør unngås. Bruken bør reserveres kun for forhold som det er godkjent.

Bruker For Flagyl

Terapeutisk Klasse: Antibiotika

Kjemisk Klasse: nitroimidazole

Metronidazole tilhører klassen av legemidler som kalles antibiotika. Det fungerer ved å drepe bakterier eller hindre deres vekst. Imidlertid vil denne medisinen ikke virker mot forkjølelse, influensa eller andre virusinfeksjoner.

Dette legemidlet er bare tilgjengelig med legens resept.

Når et legemiddel har blitt godkjent for markedsføring for en bestemt anvendelse kan erfaring viser at det er også nyttig for andre medisinske problemer. Selv om disse bruker ikke er inkludert i produktmerking, er metronidazol brukes i visse pasienter med følgende medisinske tilstander

Ved avgjørelsen av å bruke en medisin, må risikoen ved å ta medisinen veies opp mot det gode det vil gjøre. Dette er en avgjørelse du og legen din vil gjøre. For dette legemidlet, må følgende tas i betraktning

Fortell legen din dersom du noen gang har hatt noe uvanlig eller allergisk reaksjon på denne medisinen, eller andre legemidler. Også fortelle helsepersonell hvis du har noen andre typer allergier, for eksempel til mat, fargestoffer, konserveringsmidler eller dyr. For ikke-reseptbelagte produkter, lese etiketten eller paknings ingredienser nøye.

Før du bruker Flagyl

Passende studier er ikke utført på forholdet mellom alder til effektene av metronidazol kapsler og tabletter i den pediatriske populasjonen, med unntak for behandling av amebiasis. er ikke etablert sikkerhet og effekt.

Passende studier utført hittil ikke har vist pediatrisk-spesifikke problemer som ville begrense nytten av metronidazol tabletter utvidet-release til å behandle bakteriell vaginose i tenårene kvinner, men bør ikke brukes før starten av menstruasjon.

Passende studier utført hittil ikke har vist geriatrisk-spesifikke problemer som ville begrense nytten av metronidazol hos eldre. Men eldre pasienter er mer sannsynlig å ha uønskede effekter og aldersrelaterte leverproblemer, som kan kreve forsiktighet og en justering av dosen for pasienter som får metronidazol.

Det foreligger ikke tilstrekkelige studier på kvinner for å bestemme spedbarn risiko ved bruk av denne medisinen under amming. Veie de potensielle fordelene mot den potensielle risikoen før du tar denne medisinen mens du ammer.

Selv om visse legemidler ikke bør brukes sammen i det hele tatt, i andre tilfeller to forskjellige legemidler kan benyttes sammen selv om det kan forekomme en interaksjon. I disse tilfellene kan legen ønsker å endre dosen eller andre forholdsregler kan være nødvendig. Når du tar denne medisinen, er det spesielt viktig at helsepersonell vet om du bruker noen av legemidlene angitt nedenfor. Følgende interaksjoner har blitt valgt på grunnlag av deres potensielle betydning og er ikke nødvendigvis all-inclusive.

Ved hjelp av denne medisinen med noen av følgende medisiner anbefales ikke. Legen din kan bestemme å ikke behandle deg med denne medisinen eller endre noen av de andre medisinene du tar.

Ved hjelp av denne medisin med en hvilken som helst av de følgende legemidler anbefales vanligvis ikke, men kan være nødvendig i noen tilfeller. Hvis begge medisiner er foreskrevet sammen, kan legen endre dosen eller hvor ofte du bruker den ene eller begge av legemidlene.

Ved hjelp av denne medisinen med noen av følgende medisiner kan føre til en økt risiko for visse bivirkninger, men ved hjelp av begge stoffene kan være den beste behandling for deg. Hvis begge medisiner er foreskrevet sammen, kan legen endre dosen eller hvor ofte du bruker den ene eller begge av legemidlene.

Visse medisiner bør ikke brukes på eller rundt tidspunktet for å spise mat eller spise visse typer mat siden interaksjoner kan forekomme. Bruke alkohol eller tobakk med visse medisiner kan også forårsake interaksjoner å skje. Følgende interaksjoner har blitt valgt på grunnlag av deres potensielle betydning og er ikke nødvendigvis all-inclusive.

Ved hjelp av denne medisinen med noen av følgende er ikke anbefalt. Legen din kan bestemme å ikke behandle deg med denne medisinen, endre noen av de andre medisinene du tar, eller gi deg spesielle instruksjoner om bruk av mat, alkohol eller tobakk.

Tilstedeværelsen av andre medisinske problemer kan påvirke bruken av denne medisin. Sørg for at du forteller legen din om du har andre medisinske problemer, spesielt

Denne delen inneholder informasjon om riktig bruk av en rekke produkter som inneholder metronidazol. Det kan ikke være spesifikke for Flagyl. Vennligst les med forsiktighet.

Ta denne medisinen som foreskrevet av legen din. Ikke ta mer av det, ikke ta det oftere, og ikke ta det for en lengre tid enn legen bestilt.

De tabletter eller kapsler kan tas med eller uten mat. Hvis medisinen upsets magen, er det best å ta det med et måltid eller snack.

Den utvidede frisetting må tas uten mat, en time før eller 2 timer etter et måltid.

Svelg forlenget frisetting helhet. Ikke knus, knus eller tygg det.

For å bidra til å rydde opp infeksjonen helt, fortsette å bruke denne medisinen for full tid for behandling, selv om du begynner å føle deg bedre etter noen få dager. Hvis du slutter å bruke denne medisinen for tidlig, kan infeksjonen komme tilbake.

Dette legemidlet fungerer best når det er en konstant mengde i blodet. For å holde mengden konstant, ikke går glipp av noen doser. Dessuten er det best å ta doser ved jevnt fordelte tidspunkter i løpet av dagen. Hvis du trenger hjelp til å planlegge den beste tiden å ta medisinen, sjekk med legen din.

Riktig bruk av metronidazol

Dosen av denne medisinen vil være forskjellig for forskjellige pasienter. Følg legens ordre eller instruksjonene på etiketten. Følgende informasjon omfatter bare den gjennomsnittlige doser av denne medisinen. Hvis dosen din er annerledes, ikke endre det med mindre legen din sier at du skal gjøre det.

Mengden av medisin som du tar avhenger av styrken på medisinen. Også antall doser man tar hver dag, tiden tillatt mellom dosene, og hvor lang tid man ta legemidlet avhenger av medisinsk problem som man bruker medisin.

Hvis du glemmer en dose av denne medisinen, ta den så snart som mulig. Men hvis det er nesten tid for neste dose, hopp over den glemte dosen og gå tilbake til din vanlige doseringsplan. Ikke doble doser.

Oppbevar medisin i en lukket beholder ved romtemperatur, vekk fra varme, fuktighet og direkte lys. Hold fryser.

Oppbevares utilgjengelig for barn.

Ikke oppbevar utdatert medisin eller medisin ikke lenger er nødvendig.

Spør helsepersonell om hvordan du bør kvitte deg med noen form for medisin du ikke bruker.

Det er viktig at legen din sjekke fremgangen etter at du er ferdig med å bruke legemidlet. Dette er for å sørge for at infeksjonen er ryddet opp. Blodprøver kan være nødvendig å se etter uønskede effekter.

Forholdsregler når du bruker Flagyl

Hvis symptomene ikke bedrer seg i løpet av få dager etter at du begynner å bruke legemidlet eller hvis de blir verre, sjekk med legen din.

Ikke ta metronidazol hvis du har tatt disulfiram (Antabuse®) i løpet av de siste 2 ukene. Ved hjelp av disse legemidlene sammen kan forårsake alvorlige uønskede effekter.

Å drikke alkohol mens du bruker denne medisinen kan forårsake magesmerter, kvalme, oppkast, hodepine, eller rødme eller rødhet i ansiktet. Andre alkoholholdige preparater (f.eks eliksirer, hostemiksturer, tonics) kan også føre til problemer. Disse problemene kan vare i minst én dag etter at du slutter å bruke metronidazol. Denne medisinen kan også føre til alkoholholdige drikker til å smake annerledes. Du bør ikke drikke alkohol eller ta andre preparater som inneholder alkohol mens du bruker denne medisinen, og i minst 3 dager etter avsluttet den.

Hvis du har trichomoniasis: Ved hjelp av denne medisinen mens du er gravid (spesielt i løpet av de første 3 månedene av svangerskapet) kan skade det ufødte barnet. Bruk en effektiv form for prevensjon for å unngå å bli gravid. Hvis du tror du har blitt gravid mens du bruker medisinen, legen din med en gang.

Hvis du bruker denne medisinen for trichomoniasis (en infeksjon i kjønnsorganene hos menn eller kvinner), kan legen din vil behandle din seksuelle partner på samme tid du blir behandlet, selv om han eller hun har ingen symptomer. Dessuten kan det være ønskelig å anvende et kondom (gummi) under samleie. Disse tiltakene vil bidra til å holde deg fra å få infeksjonen tilbake igjen fra partneren din. Hvis du har spørsmål om dette, sjekk med legen din.

Sjekk med legen din med en gang hvis du har brenning, nummenhet, prikking, eller smertefulle opplevelser i armer, hender, ben eller føtter. Disse kan være symptomer på en tilstand som kalles perifer neuropati.

Sjekk med legen din med en gang hvis du har svimmelhet, problemer med muskelkontroll eller koordinasjon, skjelving eller en ustø gange, sløret tale, eller problemer med å snakke. Dette kan være symptomer på en alvorlig hjerne tilstand som kalles encefalopati.

Flagyl bivirkninger

Flagyl (metronidazol)

Ring legen din med en gang hvis du har forvirring, tretthet, feber, en generell følelse av sykdom, hodepine, tap av matlyst, kvalme, stiv nakke eller rygg, eller oppkast. Disse kan være symptomer på en alvorlig tilstand som kalles aseptisk meningitt.

Metronidazol kan gi munntørrhet, en ubehagelig eller skarpe metallsmak, og en endring i smak sensasjon. For midlertidig lindring av tørr munn, bruk sukkerfri drops eller tyggegummi, smelte biter av is i munnen, eller bruke en spytt erstatning. Hvis munnen fortsetter å føles tørr i mer enn 2 uker, sjekk med din lege eller tannlege. Fortsetter munntørrhet kan øke sjansen for dental sykdom, inkludert tannråte, tannkjøttsykdommer, og sopp-infeksjoner.

Ikke ta andre legemidler med mindre de har blitt diskutert med legen din. Dette inkluderer resept eller reseptfrie (over-the-counter [OTC]) medisiner og urte eller vitamintilskudd.

Sammen med sine nødvendige effekter, kan en medisin føre til noen uønskede effekter. Selv om ikke alle disse bivirkningene kan oppstå, hvis de forekommer de trenger legehjelp.

Sjekk med legen din umiddelbart dersom noen av følgende bivirkninger oppstår

Noen bivirkninger kan forekomme som vanligvis ikke trenger medisinsk hjelp. Disse bivirkningene kan gå bort under behandlingen som kroppen justerer seg til medisinen. Dessuten kan det hende at helsepersonell skal kunne fortelle deg om måter å forebygge eller redusere noen av disse bivirkningene. Sjekk med din lege hvis noen av følgende bivirkninger fortsette eller er plagsomme, eller hvis du har spørsmål om dem

Andre bivirkninger som ikke er nevnt kan også forekomme hos noen pasienter. Hvis du merker andre virkninger, sjekk med din lege.

bare Tilgjengelighet Rx Resept

Graviditet Kategori B Ingen påvist risiko hos mennesker

CSA Schedule N Ikke et kontrollert stoff

Godkjenning Historie Kalender Drug historie ved FDA

Bakteriell infeksjon ciprofloxacin, amoxicillin, doksycyklin, azitromycin, metronidazol, Augmentin

Trichomoniasis metronidazol, tinidazole, Tindamax, Flagyl IV

STD Profylakse doksycyklin, azitromycin, metronidazol, Zithromax, ceftriakson, Rocephin

Divertikulitt ciprofloxacin, metronidazol, klindamycin, Bactrim, sulfametoksazol / trimetoprim