føles bra hver dag: tips for kronisk smerte lindring (sponset)

Kronisk smerte er langvarige smerter som vedvarer utover den vanlige utvinning perioden, påvirker din fysiske og følelsesmessige velvære. Vanlige typer kroniske smerter inkluderer leddsmerter, ryggsmerter, og migrene, og kan vare i uker, måneder og kanskje år. 1

Paracetamol og andre ikke-steroide antiinflammatoriske midler (NSAIDs) er vanlige over-the-counter smertestillende midler som brukes til å behandle kroniske smerter, men de har noen viktige forskjeller. I tillegg aktuelle smertestillende midler, for eksempel eksterne capsaicin og lidokain, kan også gi ekstra lettelse for milde til moderate smerter.

Artritt er betennelse i ett eller flere ledd hvor to ben møtes. 4 Artrose er den vanligste formen. 5

The College of Rheumatology anbefaler å prøve paracetamol for leddgikt smerte først på grunn av sin sikkerhet og effektivitet. 6 Men hvis smertene vedvarer, kan det være lurt å snakke med din lege om å bruke over-the-counter NSAIDs som ibuprofen eller naproxen.

Du kan også prøve å bruke ekstern capsaicin, eller lidokain over de berørte ledd 7. Hvis du trenger tre til fire ganger applikasjoner daglig for å lindre smerter, er dette en indikasjon for å se en lege for å diskutere videre behandling.

Uansett alder, konstant smerter i kroppen kan være en opprivende opplevelse. En person med generaliserte smerter har ubehag i flere områder av kroppen.

Symptomer kan være: muskelsmerter, muskelømhet, muskelkramper, leddsmerter, leddstivhet, nakkesmerter og ryggsmerter 8. Vanlige årsaker til kroniske smerter inkluderer leddgikt, rygg problemer, traumer, kirurgi, nerveskader og whiplash, i tillegg til ukjente årsaker.

Paracetamol, ikke-steroide antiinflammatoriske medikamenter (NSAIDs), massasje, og stretching kan brukes til behandling av smerter og plager. Varme eller kulde kan også hjelpe. Prøv soaking i et varmt bad, ved hjelp av aktuell oppvarming kremer, oppvarming pads, og andre eksterne behandlinger for å bidra til å redusere ubehag. 9 smertestillende kremer og spray kan tilby midlertidig lindring for stølhet ved å bidra til nummen hudoverflaten, men ikke bruk disse kremer og spray med en varmepute som de kan forårsake brannskader.

Hodepine er ubehagelige smerter i hodet som kan føre til press og verkende. Migrene er smertefulle, deaktivering hodepine som ofte har ledsagende symptomer som kvalme, oppkast, eller følsomhet for lys og lyd. Mens årsaken til migrene er ikke helt forstått, nerve aktivitet i hjernen endrer hjernens blodstrømmen og forårsaker migrene symptomer. 10

Over-the-counter smertestillende midler som aspirin, aspirin-og-koffein kombinasjon, paracetamol og ibuprofen kan bidra til å lindre migrene smerte 11. Livsstilsendringer kan også gjøre et inntrykk, som bedre søvnvaner, unngå salt og altfor bearbeidet mat, og kutte ned på alkohol og koffein 12. Hvis du opplever hyppige alvorlig migrene, ta kontakt med helsepersonell om reseptbelagte medisiner.

Spør Walgreens apotek hva som er riktig for deg. Du kan spørre akkurat nå på Pharmacy Chat tilgjengelig 24/7 eller stoppe på din lokale Walgreens *. For mer informasjon, besøk Walgreens.

Handle på nettet eller i butikk-avhengig av hva som er mest praktisk for deg.

På Walgreens får du ekspertråd, i butikken tjenester og anbefalte produkter for å hjelpe deg å finne lindring av kroniske smerter.