forstuet skulder og separert skulder

Jennifer Robinson, M; på 21 september 2015

Forstuet skulderen. I denne skaden, et fall eller slag fører til toppen av arm ben å sprette ut av skulderen. I motsetning til mange av leddene i kroppen din – albuen, for eksempel – skulderen er utrolig mobil. Du kan vri og bevege overarmen i nesten alle retninger. Men det er en pris for enkel bevegelse. Skulderleddet er ustabil, utsatt for gli ut av sted; I alvorlige tilfeller av forstuet skulder, vev og nerver rundt skulderleddet bli skadet. Hvis du holder dislocating skulderen, kan du ende opp med kronisk ustabilitet og svakhet; Separert skulder. Til tross for navnet, ikke denne skaden ikke direkte påvirke skulderleddet. I stedet, et fall eller slag river en av leddbånd som forbinder kragebeinet til skulderblad; Siden det er ikke lenger forankret, kan kragebeinet flytte ut av posisjon og presse mot huden nær toppen av skulderen din. Selv skilt skuldre kan føre til misdannelse, folk vanligvis komme seg helt med tiden.

Faller på skulderen, spesielt på en hard surfac; Å bli truffet i shoulde; Prøver å bryte et fall med hånden

De er lett å forveksle. Men en forstuet skulder og en atskilt skulder er to forskjellige skader. Her er oversikt.

Du kan få en atskilt skulder eller en forstuet skulder ved

Forskjøvet skuldre kan også skyldes en kraftig vridning av armen.

Sports som utgjør en høyere risiko for disse to skadene er

Symptomer på en skulder ute av ledd er

Symptomer på en atskilt skulder er

For å diagnostisere en atskilt skulder eller forstuet skulder, vil legen gi deg en grundig eksamen. Du må kanskje røntgen for å utelukke beinbrudd og andre forhold.

Mens du trener, bør du regne mellom …

Mens du trener, bør du regne mellom …

footbal; Hocke; Rock climbin; Rugb; Socce; skiin; volleyball

Smerter i skulder og overarm som gjør vondt mer når du flytter er; Deformasjon av skulderen – et brak på forsiden eller baksiden av skulderen, avhengig av hvor benet har blitt forstuet

Intens smerte så snart skaden oppstå; Ømhet av skulderen og collarbon; Swellin; Bruisin; deformert skulder