fosamprenavir

Terapeutisk Klasse: Antiretroviral Agent

Bruker For fosamprenavir

Farmakologisk Klasse: proteasehemmer

Fosamprenavir kan forsinke ødeleggelsen av immunsystemet forårsaket av HIV. Dette kan bidra til å forsinke problemer som vanligvis knyttet til AIDS eller HIV sykdom oppstår. Men fosamprenavir vil ikke kurere eller forebygge HIV-infeksjon, og det vil ikke holde deg fra å spre viruset til andre mennesker. Pasienter som mottar fosamprenavir kan fortsette å ha andre problemer som regel knyttet til AIDS eller HIV-sykdom.

fosamprenavir er bare tilgjengelig med legens resept.

Ved avgjørelsen av å bruke en medisin, må risikoen ved å ta medisinen veies opp mot det gode det vil gjøre. Dette er en avgjørelse du og legen din vil gjøre. For fosamprenavir, skal de følgende anses

Fortell legen din dersom du noen gang har hatt noe uvanlig eller allergisk reaksjon på fosamprenavir eller andre legemidler. Også fortelle helsepersonell hvis du har noen andre typer allergier, for eksempel til mat, fargestoffer, konserveringsmidler eller dyr. For ikke-reseptbelagte produkter, lese etiketten eller paknings ingredienser nøye.

Passende studier utført hittil ikke har vist pediatrisk-spesifikke problemer som ville begrense nytten av fosamprenavir hos spedbarn og barn fra 4 ukers alder og eldre som ikke har tatt HIV-medisiner i det siste kalles proteasehemmere. Bruk anbefales ikke til barn under 6 måneder som har tatt HIV-medisiner som kalles proteasehemmere i fortiden. Sikkerhet og effekt er ikke fastslått hos barn yngre enn 4 ukers alder.

Selv om hensiktsmessige studier på forholdet av alder til virkningene av fosamprenavir ikke har blitt utført i den geriatriske populasjonen, blir geriatriske-spesifikke problemer som ikke er forventet å begrense nytten av fosamprenavir hos eldre. Men eldre pasienter er mer sannsynlig å ha aldersrelaterte lever, nyre eller hjerteproblemer, som kan kreve forsiktighet og en justering av dosen for pasienter som fikk fosamprenavir.

Før du bruker fosamprenavir

Det foreligger ikke tilstrekkelige studier på kvinner for å bestemme spedbarn risiko ved bruk av denne medisinen under amming. Veie de potensielle fordelene mot den potensielle risikoen før du tar denne medisinen mens du ammer.

Selv om visse legemidler ikke bør brukes sammen i det hele tatt, i andre tilfeller to forskjellige legemidler kan benyttes sammen selv om det kan forekomme en interaksjon. I disse tilfellene kan legen ønsker å endre dosen eller andre forholdsregler kan være nødvendig. Når du tar fosamprenavir, er det spesielt viktig at helsepersonell vet om du bruker noen av legemidlene angitt nedenfor. Følgende interaksjoner har blitt valgt på grunnlag av deres potensielle betydning og er ikke nødvendigvis all-inclusive.

Ved hjelp av fosamprenavir med noen av følgende medisiner anbefales ikke. Legen din kan bestemme å ikke behandle deg med denne medisinen eller endre noen av de andre medisinene du tar.

Ved hjelp av fosamprenavir med noen av følgende medisiner er vanligvis ikke anbefalt, men kan være nødvendig i noen tilfeller. Hvis begge medisiner er foreskrevet sammen, kan legen endre dosen eller hvor ofte du bruker den ene eller begge av legemidlene.

Ved hjelp av fosamprenavir med noen av følgende medisiner kan føre til en økt risiko for visse bivirkninger, men ved hjelp av begge stoffene kan være den beste behandling for deg. Hvis begge medisiner er foreskrevet sammen, kan legen endre dosen eller hvor ofte du bruker den ene eller begge av legemidlene.

Visse medisiner bør ikke brukes på eller rundt tidspunktet for å spise mat eller spise visse typer mat siden interaksjoner kan forekomme. Bruke alkohol eller tobakk med visse medisiner kan også forårsake interaksjoner å skje. Diskuter med din lege bruken av medisinen med mat, alkohol eller tobakk.

Tilstedeværelsen av andre medisinske problemer kan påvirke bruken av fosamprenavir. Sørg for at du forteller legen din om du har andre medisinske problemer, spesielt

Ta fosamprenavir nøyaktig som anvist av legen din. Ikke ta mer av det, ikke ta det oftere, og ikke ta det for en lengre tid enn legen bestilt. Også, ikke slutte å ta fosamprenavir uten først å sjekke med legen din. Når tilførselen av fosamprenavir er lavt, kan du ta kontakt med lege eller apotek før tiden. Ikke tillat deg selv å gå tom for fosamprenavir.

fosamprenavir kommer med en pasientinformasjon innsats. Les og følg instruksjonene i innsatsen nøye. Spør legen din hvis du har spørsmål.

Fosamprenavir suspensjon bør tas av voksne uten mat. Barn bør ta miksturen med mat.

Rist mikstur godt før bruk. Bruk en markert måleskje, oral sprøyte, eller medisin kopp å måle dosen. Gjennomsnittlig husholdning teskje kan ikke holde riktig mengde væske.

Fosamprenavir tabletter kan tas med eller uten mat. Men det bør ikke tas sammen med et fettrikt måltid. Tar fosamprenavir med et fettrikt måltid kan redusere mengden av fosamprenavir som absorberes av kroppen og hindre at medisinen fungerer som den skal.

Det er viktig å ta fosamprenavir som del av en kombinasjonsbehandling. Din dose medisin vil være basert på hva andre medisiner du tar, samt vekten din. Sørg for å ta alle medisinene legen har foreskrevet for deg, inkludert fosamprenavir.

Fortsett å ta fosamprenavir for full tid for behandling, selv om du begynner å føle deg bedre.

fosamprenavir fungerer best når det er en konstant mengde i blodet. For å holde mengden konstant, ikke går glipp av noen doser. Dessuten er det best å ta doser på jevnt fordelt ganger, dag og natt. For eksempel, hvis du skal ta to doser om dagen, dosene bør være fordelt ca 12 timers mellomrom. Hvis du trenger hjelp i planleggingen av de beste tidene å ta medisinen, sjekk med legen din.

Bare ta medisin som legen har foreskrevet spesielt for deg. Ikke del medisinen din med andre.

Dosen av fosamprenavir vil være forskjellig for forskjellige pasienter. Følg legens ordre eller instruksjonene på etiketten. Følgende informasjon omfatter bare den gjennomsnittlige doser av fosamprenavir. Hvis dosen din er annerledes, ikke endre det med mindre legen din sier at du skal gjøre det.

Mengden av medisin som du tar avhenger av styrken på medisinen. Også antall doser man tar hver dag, tiden tillatt mellom dosene, og hvor lang tid man ta legemidlet avhenger av medisinsk problem som man bruker medisin.

Riktig bruk av fosamprenavir

Hvis du glemmer en dose av fosamprenavir, ta den så snart som mulig. Men hvis det er nesten tid for neste dose, hopp over den glemte dosen og gå tilbake til din vanlige doseringsplan. Ikke doble doser.

Hvis du eller barnet ditt kaster opp 30 minutter etter første dose, bør en ny dose tas med en gang.

Oppbevares utilgjengelig for barn.

Ikke oppbevar utdatert medisin eller medisin ikke lenger er nødvendig.

Spør helsepersonell om hvordan du bør kvitte deg med noen form for medisin du ikke bruker.

Oppbevar medisin i en lukket beholder ved romtemperatur, vekk fra varme, fuktighet og direkte lys. Hold fryser.

Miksturen kan også oppbevares i kjøleskap. Må ikke fryses.

Det er svært viktig at legen din sjekke fremdriften av deg eller barnet ditt på regelmessige besøk for å sikre at fosamprenavir fungerer. Blodprøver kan være nødvendig å se etter uønskede effekter.

Forholdsregler når du bruker fosamprenavir

Ikke bruk fosamprenavir hvis du eller barnet ditt bruker også alfuzosin (Uroxatral®), cisaprid (Propulsid®), delavirdin (Rescriptor®), flekainid (Tambocor®), lovastatin (Altocor®, Mevacor®), oralt midazolam (Versed® ), pimozid (Orap®), propafenon (Rythmol®), rifampicin (Rifadin®, Rimactane®), sildenafil (Revatio®), simvastatin (Simcor®, Vytorin®, Zocor®), triazolam (Halcion®), eller ergot medisiner (f.eks dihydroergotamin, ergonovin, ergotamin, metylergonovin, Cafergot®, DHE 45®, Ergomar®, Ergostat®, Ergotrate®, Methergine®, Migranal®, eller Wigraine®).

Ikke ta andre legemidler med mindre de har blitt diskutert med legen din. Dette inkluderer reseptbelagte og reseptfrie (over-the-counter [OTC]) medisiner og urte (f.eks johannesurt) eller vitamintilskudd.

Når du begynner å ta HIV-medisiner, kan immunforsvaret bli sterkere. Hvis du har infeksjoner som er skjult i kroppen din, som for eksempel lungebetennelse eller tuberkulose, kan du eller barnet ditt merker nye symptomer når kroppen prøver å bekjempe dem. Hvis dette skjer, forteller legen din umiddelbart.

Fortell legen din hvis du også tar sildenafil (Viagra), tadalafil (Cialis®), eller vardenafil (Levitra®). Bruk av disse legemidlene sammen med fosamprenavir kan øke risikoen for å få bivirkninger som lavt blodtrykk, endringer i synet, eller langvarig ereksjon av penis.

P-piller kanskje ikke fungerer så godt mens du bruker fosamprenavir. For å unngå å bli gravid, må du bruke en ekstra form for prevensjon sammen med pillene dine. Andre former for prevensjon inkluderer kondomer, membraner, eller prevensjon skum eller gelé.

fosamprenavir kan øke blodsukkeret. Sjekk med legen din hvis du eller barnet ditt merke en endring i resultatene av blod eller urin sukker tester.

Alvorlige hudreaksjoner kan oppstå med fosamprenavir. Slutt å bruke fosamprenavir og sjekk med legen din med en gang hvis du eller barnet ditt har blemmer, peeling, eller løsner huden, kløe, hvite flekker i munnen eller på leppene, eller rødhet i huden.

fosamprenavir bivirkninger

fosamprenavir

fosamprenavir kan føre til at du har overflødig kroppsfett. Fortell legen din dersom du eller barnet ditt merker endringer i kroppsfasong, for eksempel en økt mengde fett i øvre rygg og nakke, eller rundt brystet og magen. Du kan også miste fett fra ben, armer og ansikt.

fosamprenavir kan øke kolesterolet og fettstoffer i blodet. Hvis denne tilstanden oppstår, kan legen gi deg eller barnet ditt noen medisiner som kan redusere mengden av kolesterol og fettstoffer i blodet.

fosamprenavir kan øke risikoen for å få nyrestein. Sjekk med legen din med en gang, og slutte å bruke fosamprenavir hvis du eller barnet ditt har blod i urinen, kvalme og oppkast, smerter i lysken eller kjønnsorganer, eller skarpe ryggsmerter rett under ribbeina.

Fosamprenavir reduserer ikke risikoen for overføring av HIV-infeksjon til andre ved seksuell kontakt eller ved smitte via blod. HIV kan erverves fra eller spre seg til andre gjennom infiserte kroppsvæsker, inkludert blod, vaginal væske eller sæd. Hvis du er smittet, er det best å unngå enhver seksuell aktivitet som involverer en utveksling av kroppsvæsker med andre mennesker. Hvis du har sex, alltid ha (eller har din partner slitasje) kondom ( “gummi”). Bruk kun kondomer laget av lateks, og bruker dem hver gang du har vaginal, anal eller oral sex. Anvendelsen av en spermicid (for eksempel nonoxynol-9), kan også bidra til å forhindre spredning av HIV hvis det ikke er irriterende for vagina, rektum, eller munn. Spermicider har vist seg å drepe HIV i laboratorietester. Bruk ikke oljebasert gelé, kald fløte, baby olje, eller fett som smøremiddel-disse produktene kan føre til at kondomet sprekker. Smøremidler uten olje, slik som K-Y Jelly, anbefales. Kvinner kan ønske å bære sine egne kondomer. P-piller og membraner vil bidra til å beskytte mot graviditet, men de vil ikke hindre noen fra å gi eller få AIDS-viruset. Hvis du injiserer narkotika, få hjelp til å slutte. Ikke del nåler eller utstyr med noen. I noen byer er mer enn halvparten av narkotikabrukere smittet, og dele med en nål eller sprøyte kan spre viruset. Hvis du har spørsmål om dette, sjekk med legen din.

Fortell legen ansvaret for at du eller barnet ditt tar fosamprenavir før du har noen medisinske tester. Resultatene av noen tester kan bli berørt av fosamprenavir.

Sammen med sine nødvendige effekter, kan en medisin føre til noen uønskede effekter. Selv om ikke alle disse bivirkningene kan oppstå, hvis de forekommer de trenger legehjelp.

Sjekk med legen din umiddelbart dersom noen av følgende bivirkninger oppstår

Noen bivirkninger kan forekomme som vanligvis ikke trenger medisinsk hjelp. Disse bivirkningene kan gå bort under behandlingen som kroppen justerer seg til medisinen. Dessuten kan det hende at helsepersonell skal kunne fortelle deg om måter å forebygge eller redusere noen av disse bivirkningene. Sjekk med din lege hvis noen av følgende bivirkninger fortsette eller er plagsomme, eller hvis du har spørsmål om dem

Andre bivirkninger som ikke er nevnt kan også forekomme hos noen pasienter. Hvis du merker andre virkninger, sjekk med din lege.

bare Tilgjengelighet Rx Resept

Graviditet Kategori C Risiko kan ikke utelukkes

CSA Schedule N Ikke et kontrollert stoff

Godkjenning Historie Kalender Drug historie ved FDA

HIV infeksjon Truvada, Atripla, Stribild, Viread, Norvir, komplementær, Prezista, lamivudin, ISENTRESS, abakavir, tenofovir, Kaletra

Nonoccupational Eksponering Truvada, Atripla, Viread, lamivudin, zidovudin, abakavir, tenofovir, Kaletra, Epivir, Epzicom, STOCRIN, efavirenz

 eller gå bli med fosamprenavir støttegruppe for å få kontakt med andre som har samme interesser.