foten smerte

Foten er et intrikat nettverk av bein, leddbånd, sener og muskler. Sterk nok til å bære kroppsvekten, kan foten være utsatt for skader og smerter.

Foot smerte kan ramme alle deler av foten, fra tærne til din akillessene på baksiden av hælen.

Har sterke smerter eller hevelse, har et åpent sår eller et sår som oser pus, har tegn på infeksjon, for eksempel rødhet, varme og ømhet i det berørte området, eller du har feber over 100 F (37,8 C), er ikke i stand til å gå eller legge vekt på foten, har diabetes og har noen sår som ikke er healing eller er dyp, rød, hoven eller varm å ta på

Søk øyeblikkelig medisinsk hjelp hvis du

Selv mild foten smerte ofte svarer godt til hjemme behandlinger, kan det ta tid å løse. Legen bør vurdere alvorlig fot smerter, spesielt hvis det følger en skade.

Planlegge et kontor besøk hvis du

Skader, overdrive eller forhold forårsaker betennelse som involverer noen av bein, leddbånd eller sener i foten kan forårsake foten smerte. Artritt er en vanlig årsak til foten smerte. Skade på nerver i føttene kan føre til intens brennende smerte, nummenhet eller prikking (perifer neuropati).

Selvpleie

Selv relativt mild foten smerte kan være ganske ødeleggende, i hvert fall i begynnelsen. Det er vanligvis trygt å prøve enkle hjem rettsmidler for en stund.

Hvis foten smerte er på grunn av en skade eller overdrive, vil det ofte svarer godt til hvile og kulde terapi. Unngå aktiviteter som kan forverre foten smerte, og legg is på foten i 15 til 20 minutter flere ganger om dagen. Over-the-counter anti-inflammatoriske medisiner vil også hjelpe med smerter og kan hjelpe med healing.

Selv med det beste av omsorg, kan du ha noen fot stivhet eller smerte, særlig først i morgen eller etter at du har vært aktiv i flere uker. Hvis du er usikker på årsaken til foten smerte, eller om det er utbredt eller involverer begge føttene, og spesielt hvis du har diabetes, bør du oppsøke lege før du prøver hjem rettsmidler.

gå til legen din

Har vedvarende hevelse som ikke blir bedre i det hele tatt etter to til fem dager hjemme behandling, har vedvarende smerte som ikke blir bedre etter flere uker, har brennende smerte, nummenhet eller prikking, særlig som involverer de fleste eller alle av bunnen av foten