gabapentin

Terapeutisk Klasse: Anti

Bruker For gabapentin

Kjemisk Klasse: GABA (klasse)

Gabapentin brukes også hos voksne til å administrere en tilstand som kalles postherpetisk nevralgi, som er smerte som oppstår etter helvetesild.

Gabapentin virker i hjernen for å forebygge anfall og lindre smerte for enkelte forhold i nervesystemet. Det er ikke brukt for rutinemessig smerte forårsaket av mindre skader eller leddgikt. Gabapentin er en krampestillende.

gabapentin er bare tilgjengelig med legens resept.

Når et legemiddel har blitt godkjent for markedsføring for en bestemt anvendelse kan erfaring viser at det er også nyttig for andre medisinske problemer. Selv om denne bruken er ikke inkludert i produktmerking, er gabapentin brukes i visse pasienter med følgende medisinske tilstand

Ved avgjørelsen av å bruke en medisin, må risikoen ved å ta medisinen veies opp mot det gode det vil gjøre. Dette er en avgjørelse du og legen din vil gjøre. For gabapentin, skal de følgende anses

Fortell legen din dersom du noen gang har hatt noe uvanlig eller allergisk reaksjon på gabapentin eller andre legemidler. Også fortelle helsepersonell hvis du har noen andre typer allergier, for eksempel til mat, fargestoffer, konserveringsmidler eller dyr. For ikke-reseptbelagte produkter, lese etiketten eller paknings ingredienser nøye.

Før du bruker gabapentin

Passende studier utført hittil ikke har vist pediatrisk-spesifikke problemer som ville begrense nytten av gabapentin for behandling av partielle anfall hos barn. Imidlertid har sikkerhet og effekt ikke er etablert hos barn under 3 år.

Passende studier er ikke utført på forholdet mellom alder til effektene av gabapentin for behandling av postherpetisk nevralgi hos barn. er ikke etablert sikkerhet og effekt.

Passende studier utført hittil ikke har vist geriatrisk-spesifikke problemer som ville begrense nytten av gabapentin hos eldre. Men eldre pasienter er mer sannsynlig å ha uønskede effekter (f.eks problemer med balansen eller går, hevelse i føtter eller ben) og aldersrelaterte nyreproblemer, som kan kreve forsiktighet og en justering av dosen for pasienter som får gabapentin.

Det foreligger ikke tilstrekkelige studier på kvinner for å bestemme spedbarn risiko ved bruk av denne medisinen under amming. Veie de potensielle fordelene mot den potensielle risikoen før du tar denne medisinen mens du ammer.

Selv om visse legemidler ikke bør brukes sammen i det hele tatt, i andre tilfeller to forskjellige legemidler kan benyttes sammen selv om det kan forekomme en interaksjon. I disse tilfellene kan legen ønsker å endre dosen eller andre forholdsregler kan være nødvendig. Når du tar gabapentin, er det spesielt viktig at helsepersonell vet om du bruker noen av legemidlene angitt nedenfor. Følgende interaksjoner har blitt valgt på grunnlag av deres potensielle betydning og er ikke nødvendigvis all-inclusive.

Bruk av gabapentin med noen av følgende medisiner er vanligvis ikke anbefalt, men kan være nødvendig i noen tilfeller. Hvis begge medisiner er foreskrevet sammen, kan legen endre dosen eller hvor ofte du bruker den ene eller begge av legemidlene.

Bruk av gabapentin med noen av følgende medisiner kan føre til en økt risiko for visse bivirkninger, men ved hjelp av begge stoffene kan være den beste behandling for deg. Hvis begge medisiner er foreskrevet sammen, kan legen endre dosen eller hvor ofte du bruker den ene eller begge av legemidlene.

Visse medisiner bør ikke brukes på eller rundt tidspunktet for å spise mat eller spise visse typer mat siden interaksjoner kan forekomme. Bruke alkohol eller tobakk med visse medisiner kan også forårsake interaksjoner å skje. Diskuter med din lege bruken av medisinen med mat, alkohol eller tobakk.

Tilstedeværelsen av andre medisinske problemer kan påvirke bruken av gabapentin. Sørg for at du forteller legen din om du har andre medisinske problemer, spesielt

Ta gabapentin bare som anvist av legen din. Ikke ta mer av det, ikke ta det oftere, og ikke ta det for en lengre tid enn legen bestilt. For å gjøre dette kan øke sjansen for bivirkninger.

gabapentin kommer med en Medisinering Guide. Les og følg instruksjonene nøye. Spør legen din hvis du har spørsmål.

Hvis du bruker Gralise® tabletter

For pasienter med epilepsi som tar gabapentin tre ganger per dag, tillater ikke mer enn 12 timer å passere mellom 2 doser. Medisinen fungerer best hvis en konstant mengde er i blodet.

Neurontin® kapsler, tabletter og løsning kan tas med eller uten mat.

Du kan bryte scoret Neurontin® tablettene i to deler, men sørg for at du bruker den andre halvparten av tabletten som neste dose. Ikke bruk den halve tabletten om hele tabletten har blitt kuttet eller ødelagt etter 28 dager. Rådfør deg med lege eller apotek dersom du har noen spørsmål.

Svelg kapselen hel med rikelig med vann. Ikke åpne, knuse eller tygge det.

Mål muntlig flytende ved hjelp av en markert måleskje, oral sprøyte, eller medisin kopp. Gjennomsnittlig husholdning teskje kan ikke holde riktig mengde væske.

Hvis du tar en syrenøytraliserende som inneholder aluminium eller magnesium, vente minst 2 timer før du tar gabapentin. Noen eksempler på disse antacida er Di-Gel, Gaviscon®, Gelusil®, Maalox® og Mylanta®.

Riktig bruk av gabapentin

Bruk kun den helt av gabapentin som legen har foreskrevet. Ulike merker kanskje ikke fungere på samme måte.

Dosen av gabapentin vil være forskjellig for forskjellige pasienter. Følg legens ordre eller instruksjonene på etiketten. Følgende informasjon omfatter bare den gjennomsnittlige doser av gabapentin. Hvis dosen din er annerledes, ikke endre det med mindre legen din sier at du skal gjøre det.

Mengden av medisin som du tar avhenger av styrken på medisinen. Også antall doser man tar hver dag, tiden tillatt mellom dosene, og hvor lang tid man ta legemidlet avhenger av medisinsk problem som man bruker medisin.

Hvis du glemmer en dose av gabapentin, ta den så snart som mulig. Men hvis det er nesten tid for neste dose, hopp over den glemte dosen og gå tilbake til din vanlige doseringsplan. Ikke doble doser.

Oppbevar medisin i en lukket beholder ved romtemperatur, vekk fra varme, fuktighet og direkte lys. Hold fryser.

Oppbevares utilgjengelig for barn.

Ikke oppbevar utdatert medisin eller medisin ikke lenger er nødvendig.

Spør helsepersonell om hvordan du bør kvitte deg med noen form for medisin du ikke bruker.

Forholdsregler når du bruker gabapentin

Man bør lagre den Neurontin® oral væske i kjøleskapet. Må ikke fryses.

Det er svært viktig at legen din sjekke fremgangen på regelmessige besøk, særlig i de første månedene dersom du har epilepsi. Dette vil tillate legen din for å se om medisinen fungerer og for å avgjøre om du bør fortsette å ta det.

Disse kan være forårsake alvorlige allergiske reaksjoner som kan involvere flere organer, som lever eller nyrer. Sjekk med legen din med en gang hvis du eller barnet ditt har mer enn ett av følgende symptomer: feber, utslett, hovne, smertefulle eller anbud lymfekjertler i halsen, armhulen eller lysken, uvanlige blødninger eller blåmerker, eller gule øyne eller hud.

Gabapentin kan forårsake synsforstyrrelser, klossethet, ustøhet, svimmelhet, tretthet, søvnighet, eller problemer med tenkning. Sørg for at du vet hvordan du reagerer på gabapentin før du kjører, bruker maskiner, eller gjøre noe annet som kan være farlig hvis du ikke er våken, godt koordinert, eller i stand til å tenke eller se godt. Hvis disse bivirkningene er spesielt plagsomme, sjekk med legen din.

gabapentin kan føre til at noen mennesker til å bli opphisset, irritabel, eller vise andre unormale atferd, for eksempel følelsen trist eller uten håp, får opprørt lett, eller nervøs, rastløs eller fiendtlig. Det kan også føre til at noen mennesker å ha selvmordstanker og tendenser eller å bli mer deprimert. Hvis du, barnet ditt eller din omsorgsperson opplever noen av disse bivirkningene, legen din med en gang.

gabapentin vil legge til effekter av alkohol og andre CNS-depressiva (legemidler som gjør deg døsig eller mindre våken). Noen eksempler på CNS depressiva er antihistaminer eller medisin for høysnue, allergier, eller forkjølelse, beroligende midler, beroligende midler eller sove medisiner, reseptbelagte smerte medisin eller narkotika, andre legemidler mot krampeanfall (f.eks, barbiturater), muskelavslappende, eller bedøvelsesmidler, inkludert noen dental anestesi. Sjekk med din lege eller tannlege før du tar noen av de ovennevnte mens du eller barnet ditt bruker gabapentin.

Ikke slutte å bruke gabapentin uten å sjekke med legen din. Stoppe medisinen plutselig kan føre til anfall. Legen din kan ønske deg eller barnet ditt å gradvis redusere mengden du tar før du stopper den helt.

gabapentin bivirkninger

gabapentin

Sørg for at noen lege eller tannlege som behandler deg vet at du bruker gabapentin. gabapentin kan påvirke resultatene av visse medisinske tester.

Ikke ta andre legemidler med mindre de har blitt diskutert med legen din. Dette inkluderer resept eller reseptfrie (over-the-counter [OTC]) medisiner og urte eller vitamintilskudd.

Sammen med sine nødvendige effekter, kan en medisin føre til noen uønskede effekter. Selv om ikke alle disse bivirkningene kan oppstå, hvis de forekommer de trenger legehjelp.

Sjekk med legen din umiddelbart dersom noen av følgende bivirkninger oppstår

Noen bivirkninger kan forekomme som vanligvis ikke trenger medisinsk hjelp. Disse bivirkningene kan gå bort under behandlingen som kroppen justerer seg til medisinen. Dessuten kan det hende at helsepersonell skal kunne fortelle deg om måter å forebygge eller redusere noen av disse bivirkningene. Sjekk med din lege hvis noen av følgende bivirkninger fortsette eller er plagsomme, eller hvis du har spørsmål om dem

Andre bivirkninger som ikke er nevnt kan også forekomme hos noen pasienter. Hvis du merker andre virkninger, sjekk med din lege.

bare Tilgjengelighet Rx Resept

Graviditet Kategori C Risiko kan ikke utelukkes

CSA Schedule N Ikke et kontrollert stoff

Godkjenning Historie Kalender Drug historie ved FDA

Postherpetisk nevralgi Lyrica, Neurontin, lidokain aktuell, pregabalin, Lidoderm, Gralise, Horizant, capsaicin aktuell, Zostrix, Trixaicin, Salonpas Pain Patch med Capsaicin, Qutenza

Epilepsi Lyrica, Neurontin, Lamictal, Depakote, Keppra, lamotrigin, levetiracetam, Dilantin, karbamazepin, Tegretol, divalproex natrium, fenytoin