gass ​​(flatulens) guide – årsaker, symptomer og behandling

Hva er det?

Tarmgass er passasje av tarmgass (luft) gjennom rektum. Passerer gass er normal, og hvert menneske gjør det minst 14 ganger om dagen, bevisst eller ubevisst. Noen ganger flatulens skjer oftere enn forventet, og dette kan bli en pinlig problem. Extreme oppblåsthet kan også påvirke en persons evne til å arbeide og sosialisere komfortabelt med andre mennesker .; De fleste tilfeller av flatulens er knyttet til faktorer som kan kontrolleres. Dette er fordi tarmgass vanligvis kommer fra to kilder – svelget luft eller et verk av tarmbakterier på ufordøyd mat .; Svelger luft er en årsak til oppblåsthet. Selv om mye av denne svelget luften belched oppover gjennom munnen, passerer en liten mengde inn i tarmen og ut gjennom rektum. Mennesker svelger luft på mange forskjellige måter, særlig ved; Ubevisst gulpe luft som de snakker, spesielt når de er sinte, glade eller nervøs; Å spise eller drikke i en hast; Tyggegummi; røyking; Å drikke kullsyreholdige drikker

symptomer

Flatulens er bestått av tarmgass, enten frivillig eller ufrivillig. Noen mennesker som har luft i magen også klager over mage oppblåsthet, men andre ikke .; Diagnose; Vanligvis en person med luft i magen er klar over passerer gass. Noen ganger er det mer plagsom for andre familiemedlemmer eller kolleger .; For å undersøke årsaken, undersøke din livsstil, spesielt måten du spiser dine måltider; Har du ofte svelge maten på rømmen ?; Drikker du mange kullsyreholdige drikker eller spiser mye høy fiber frukt og grønnsaker, melkeprodukter og sukker-fri eller diett mat? Hold en dagbok for å registrere hva du spiser og drikker, og alvorlighetsgraden av symptomene dine .; Er noen reseptbelagte og reseptfrie medisiner du tar, inkludert noen diett drinker eller diett måltider, forårsaker din flatulens? Hvis du mistenker at problemet er medisinering relatert, ikke slutte å ta medisinen. Ring legen din om råd .; Er du laktose intolerant? Vurdere å stoppe alle melkebaserte produkter i to uker.

Diagnose

Vanligvis en person med luft i magen er klar over passerer gass. Noen ganger er det mer plagsom for andre familiemedlemmer eller kolleger.

Hvor lenge varer det?

Hvor lenge flatulens varer, avhenger av årsaken. Hvis flatulens er knyttet til matvaner eller kostholdsfaktorer, det går ofte bort raskt når du identifisere kilden til problemet og gjøre de nødvendige endringer i kosthold eller livsstil.

Hvordan forhindre dette helsetilstand

Du kan ofte hindre oppblåsthet ved å endre dine spisevaner og kosthold

Hvordan behandle denne helsetilstand

Du kan redusere flatulens ved å prøve

Når å gå til legen

Ring legen din dersom du har luft i magen som oppstår sammen med ubehag i magen, betydelig oppblåsthet eller en plutselig endring i avføringsmønster, enten forstoppelse eller diaré. Også ringe for råd om dine forsøk på å redusere flatulens ikke har fungert.

Prognose

Flatulens ofte kan styres med noen mindre endringer i kosthold eller livsstil.