gjør hva du spiser gjør deg bryte ut?

Du har kanskje hørt at visse matvarer du spiser påvirker utseendet ditt. Men det er ikke så enkelt.

Men én ting de vet: “Dårlig ernæring kan gjøre akne utsatt tenåringer enda mer utsatt for kviser,” sier Ava Shamban, MD, en Beverly Hills, California, hudlege og forfatter av Heal huden din.. Her er en titt på noen overraskende måter matvarer kan påvirke huden din.

Sjokolade har fått en boms rap helt siden foreldrene dine var pimply tenåringer. Men nyere studier tyder på det er sukker, ikke kakao, som er å klandre for disse zits.

En diett høy i sukker og enkle karbohydrater kan gjøre en acne blusse opp mer sannsynlig. Foods i denne gruppen omfatter

Disse matvarer spike blodsukkeret.

“Kroppen reagerer ved å spy ut mer insulin, som øker produksjonen av hud oljer og bidrar til tilstopping av follikler. Det kan skape kaos på huden din,” sier Valori Treloar, MD, en hudlege i Newton, Mass., Og medforfatter av The Clear Skin Diet.

Huden din vil ikke gjøre mer zit-forårsaker olje bare fordi du unne deg fet mat som pizza, hamburgere, pommes frites og potetgull. Men å jobbe i en fett-sprutet setting – slik som blar burgere og steking spuds på en fast-food joint – kan hente ut urenheter.

“Olje partikler i luften kan belegge huden og tette porene”, sier Ellen Marmur, MD, førsteamanuensis klinisk professor i dermatologi ved Mount Sinai Medical Center i New York og forfatter av Simple Skin Beauty.

Du trenger ikke å avslutte jobben din, men du trenger ikke å vaske ansiktet så snart skift er over med en mild, alkoholfritt rengjøringsmiddel. Spør fastlegen din eller en hudlege for et produkt anbefaling.

Noen undersøkelser tyder på at meieriprodukter, spesielt melk, kan bidra til å blusse-ups. Det er ikke sikkert, skjønt, og den eksakte linken mellom de to er ikke klart. “Mer forskning er nødvendig, men det kan være at vekstfaktorer og hormoner som finnes naturlig i melk eller annen måte fungere som akne triggere”, Treloar sier.