global forskning i Tanzania

vitenskapelige fremskritt

Tanzania er en øst afrikansk nasjon omtrent dobbelt så stort som California. Siste UNAIDS beregninger viser at hiv-tilfeller i landet har vært stabil siden 2001, med kvinner blir mer infisert enn menn (7,7 prosent mot 6,3 prosent). Nesten 10 prosent av tanzanianske kvinner i alderen 25 til 34 år har HIV.

Landet har en høy forekomst av tuberkulose (TB), med ca 52 prosent av tuberkulosepasienter som samtidig er infisert med HIV, ifølge UNAIDS. Malaria er utbredt, som er mat- eller vannbårne sykdommer som bakteriell diaré, hepatitt A, og tyfoidfeber. Tanzania har også hatt utbrudd av meslinger, pest, og Rift Valley Fever.

theernment støtter flere prosjekter i Tanzania knyttet til hiv / aids, inkludert studier på antiretroviral terapi, atferdsmessige intervensjoner, og kontroll av seksuelt overførbare sykdommer. theernment finansierer også forskning på tuberkulose og malaria, spesielt alvorlig malaria i tanzanianske barn.

“Hvis du kan styrke en kvinne, kan du gjøre mye. Kvinner vil arbeide fritt og utrettelig. Kvinner vil involvere sine naboer.” Dette er ordene til en ansatt på KIWAKKUKI, en organisasjon tar sitt navn fra forkortelsen for en Swahili uttrykk som betyr “Kvinner aggressivt kjemper HIV / AIDS.” “Aggressivt” kan være et understatement, med tanke på at konsernets medarbeidere jobbe syv dager en uke for å gi HIV / AIDS et menneskelig ansikt i lokalsamfunnet.

KIWAKKUKI ble grunnlagt i 1990 av kvinner som lever i Moshi, en liten by nær foten av Mt. Kilimanjaro i nordlige Tanzania. Gruppen ble registrert som en nonernmental organisasjon i 1995 og har 44 ansatte og mer enn 6000 medlemmer. KIWAKKUKI mottar 90 prosent av sin finansiering fra internasjonale givere, inkludert theernment, og 10 prosent av sin finansiering fra salg av lokale håndverksprodukter og varer.

Kvinnene i KIWAKKUKI har en visjon om å skape et samfunn som tar nødvendige tiltak for å stoppe HIV / AIDS samtidig bidra til arbeidet med å redusere sykdommens effekter.

KIWAKKUKI mottar støtte fra theernment, i samarbeid med Kilimanjaro Christian Medical Centre, Kibongoto National Tuberculosis Hospital, og Duke University Medical Center, til å gjennomføre kliniske studier på AIDS-forbundet co-infeksjoner og omsorg for HIV / AIDS patients.The KIWAKKUKI rolle innebærer ofte samfunnsengasjement, som distribuerer spørreskjemaer, og trenger dypt inn i landsbyer.

I Afrika er heteroseksuell smitte ansvarlig for flertallet av nye HIV-tilfeller. For å få familier snakker om HIV / AIDS, KIWAKKUKI forskjellige arrangementer hvor familier kan delta og diskutere sykdommen i grupper der de føler seg trygge: menn sammen, kvinner sammen, foreldre med sine barn, og ungdom med annen ungdom.

Rådgivere gå HIV-positive omsorgspersoner gjennom prosessen med å avsløre sin status til sine barn, hjelpe dem til ikke å være redd for, men å bli samarbeidende deltakere i foreldrenes omsorg. KIWAKKUKI oppfordrer også mødre og fedre som er døende av aids-relaterte sykdommer å skape minne bøker for sine barn at de skal la bak når de dør. Siden 2005 har mer enn 1,170 minne bøker er skrevet av omsorgspersoner for sine barn.

I 1998 KIWAKKUKI begynte å tilby kontinuerlig støtte, inkludert mat, husly, medisin, utdanning og guidede turer og ferdighet-bygningen og fritidsaktiviteter til foreldreløse og sårbare barn påvirket av HIV / AIDS. Gruppen hjelper vanligvis flere tusen barn hvert år. Flere barn hjulpet av konsernet i sine tidlige år for tiden deltar eller har uteksaminert fra college. Mange av dem har returnert til å jobbe i sine lokalsamfunn, støtte KIWAKKUKI.

Siden 1998 har konsernet bygget 36 hus til ly svært trengende barn, slik som de som bor alene uten voksne. I disse tilfellene naboer bidra bygningsmaterialer, slik at samfunnet delvis eier huset. KIWAKKUKI gir også lån til familier omsorg for foreldreløse barn, og har bygget åtte lekeplasser.

Siden 2006, de KIWAKKUKI positive resultater for Orphans program, som mottar theernment finansiering, har intervjuet 500 barn til å vurdere kvaliteten på deres mat, husly og omsorg.

Noen ganger, når en kvinnes mann eller en jente far dør av HIV / AIDS, vil hans etterlatte fornekte eller nekte å støtte henne. I tanzaniansk kultur, eiendom anses å tilhøre bare menn. En kvinne har tilgang til eiendommen bare mens hennes ektemann eller far lever; hun mister denne tilgangen etter en død eller skilsmisse. Selv om den tanzanianske rettssystemet gir formell beskyttelse mot slike omstendigheter, få kvinner, særlig på landsbygda, er klar over eller i stand til å håndheve sine rettigheter.

KIWAKKUKI har inngått samarbeid med nonernmental menneskerettigheter og støtte organisasjoner HIV å motvirke eiendom inndragning av i-lover eller avslag av mannlige slektninger å ta vare på kvinnelige medlemmer foreldreløse eller enker av HIV / AIDS. Ved å bringe familier sammen for å skape levedyktige testamenter, hindrer organisasjonen kvinner blir sendt fra sine hjem etter sine ektemenn eller fedre dø. Kulturen endres sakte som HIV-positive foreldre lovlig erklære at deres barn, uavhengig av kjønn, vil ha sitt land etter deres død. Når kvinners eiendoms- og arverett blir ivaretatt, de er bedre i stand til å redusere den negative økonomiske og sosiale konsekvenser av HIV / AIDS.

Den afrikanske skikken med naboer besøker hverandre skinner gjennom KIWAKKUKI hjemmebasert omsorg (HBC) program. De hjemmebesøk omfatter grunnleggende sykepleie og sosiale, åndelige og ernæringsmessig støtte. Disse interaksjonene eksemplifisere Swahili hilsen, “Shikamo”, som ofte er reservert for eldre og betyr “jeg holder dine føtter.” HBC arbeidere bokstavelig talt holde beina på deres HIV-smittede naboer til å sjekke for smerte, sår og andre komplikasjoner av HIV / AIDS. HBC arbeidernes konsekvent vennskap kan også være en livline til sine naboer. Violet Kessy, KIWAKKUKI distriktet koordinator, beskrev hvordan en mann hun besøkte først ikke ønsker å ta anti-retrovirale medisiner fordi han hadde mistet sin vilje til å leve. Etter å ha lyttet til henne gjentatte råd, ombestemte han seg, og nå er i stand til å dyrke sitt land igjen.

En av de motiverende skiltene henger i KIWAKKUKI kontor proklamerer: “Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre noe.” Kvinnene i KIWAKKUKI har tatt denne råd til hjerte, og resultatene viser.