goserelin subkutan

Terapeutisk Klasse: cytostatikum

Bruker For goserelin

Farmakologisk Klasse: luteiniserende hormon hormon Agonist

Når gitt regelmessig som et implantat, goserelin fungerer hver dag for å redusere mengden av østrogen og testosteron i blod.

Redusere mengden av østrogen i kroppen er en måte å behandle endometriose og kreft i bryst, og kan hjelpe tynn livmor fôr før operasjonen. Goserelin hindrer vekst av vev forbundet med endometriose hos voksne kvinner under behandling og inntil 6 måneder etter at behandlingen er avsluttet.

Å redusere mengden av testosteron i kroppen er en måte å behandle kreft i prostata.

Undertrykke østrogen kan tynne bein eller bremse veksten. Dette er et problem for voksne kvinner med bein er ikke lenger vokser som bein av barn. Dette er grunnen til goserelin brukes kun for inntil 6 måneder hos voksne kvinner behandlet for endometriose.

goserelin skal gis bare av eller under tilsyn av lege.

Ved avgjørelsen av å bruke en medisin, må risikoen ved å ta medisinen veies opp mot det gode det vil gjøre. Dette er en avgjørelse du og legen din vil gjøre. For goserelin, skal de følgende anses

Før du bruker goserelin

Fortell legen din dersom du noen gang har hatt noe uvanlig eller allergisk reaksjon på goserelin eller andre legemidler. Også fortelle helsepersonell hvis du har noen andre typer allergier, for eksempel til mat, fargestoffer, konserveringsmidler eller dyr. For ikke-reseptbelagte produkter, lese etiketten eller paknings ingredienser nøye.

Passende studier er ikke utført på forholdet mellom alder til effektene av goserelin i den pediatriske populasjonen. er ikke etablert sikkerhet og effekt.

Passende studier utført hittil ikke har vist geriatrisk-spesifikke problemer som ville begrense nytten av goserelin hos eldre menn. Imidlertid har sikkerhet og effekt ikke er fastslått for eldre kvinner.

Det foreligger ikke tilstrekkelige studier på kvinner for å bestemme spedbarn risiko ved bruk av denne medisinen under amming. Veie de potensielle fordelene mot den potensielle risikoen før du tar denne medisinen mens du ammer.

Selv om visse legemidler ikke bør brukes sammen i det hele tatt, i andre tilfeller to forskjellige legemidler kan benyttes sammen selv om det kan forekomme en interaksjon. I disse tilfellene kan legen ønsker å endre dosen eller andre forholdsregler kan være nødvendig. Når du mottar goserelin, er det spesielt viktig at helsepersonell vet om du bruker noen av legemidlene angitt nedenfor. Følgende interaksjoner har blitt valgt på grunnlag av deres potensielle betydning og er ikke nødvendigvis all-inclusive.

Bruk av goserelin med noen av følgende medisiner anbefales ikke. Legen din kan bestemme å ikke behandle deg med denne medisinen eller endre noen av de andre medisinene du tar.

Bruk av goserelin med noen av følgende medisiner er vanligvis ikke anbefalt, men kan være nødvendig i noen tilfeller. Hvis begge medisiner er foreskrevet sammen, kan legen endre dosen eller hvor ofte du bruker den ene eller begge av legemidlene.

Visse medisiner bør ikke brukes på eller rundt tidspunktet for å spise mat eller spise visse typer mat siden interaksjoner kan forekomme. Bruke alkohol eller tobakk med visse medisiner kan også forårsake interaksjoner å skje. Diskuter med din lege bruken av medisinen med mat, alkohol eller tobakk.

Tilstedeværelsen av andre medisinske problemer kan påvirke bruken av goserelin. Sørg for at du forteller legen din om du har andre medisinske problemer, spesielt

En sykepleier eller annet utdannet helsepersonell vil gi deg goserelin. goserelin er gitt som et skudd under huden nær magen. goserelin kan gis en gang hver 28. dag eller en gang hver 3. måned. Tidsplanen avhenger av grunnen til at du bruker goserelin. For å holde oss på rett tidsplan med medisinen, sørg for å holde alle avtaler.

Det er svært viktig at du fortsetter å motta medisin, selv etter at du begynner å føle deg bedre.

Det er svært viktig at legen din sjekke fremgangen på regelmessige besøk for å sikre at goserelin fungerer som den skal, og for å se etter uønskede effekter.

For kvinnelige pasienter: Du bør ikke få goserelin hvis du er gravid eller kan bli gravid. Ved hjelp av goserelin mens du er gravid kan skade det ufødte barnet. Dine p-piller kanskje ikke fungerer så godt mens du mottar goserelin. Bruk en nonhormonal form for prevensjon sammen med piller for å unngå å bli gravid mens du får goserelin og i minst 12 uker etter behandling. Nonhormonal prevensjon inkluderer vaginal spermicider, kondomer, membraner, og cervical caps. Hvis du tror du har blitt gravid mens du bruker medisinen, legen din med en gang.

For kvinnelige pasienter: I løpet av tiden du mottar goserelin, menstruasjonen kan ikke være vanlig, eller du kan ikke ha en menstruasjon i det hele tatt. Dette er å forvente når de behandles med goserelin. Hvis vanlige menstruasjonen fortsetter under behandling eller ikke begynne innen to til tre måneder etter at du slutter å bruke goserelin, sjekk med legen din.

Når du først begynner å bruke goserelin for kreftbehandling, kanskje noen av dine symptomer verre for en kort tid. Du kan også ha nye symptomer. Du har kanskje skjelettsmerter, ryggsmerter, eller problemer med vannlating. Disse symptomene bør øke i løpet av noen få uker. Fortell legen din hvis du har noen nye symptomer eller symptomene blir verre.

For mannlige pasienter: goserelin kan påvirke blodsukkernivået. Hvis du er diabetiker og merke en endring i resultatene av blod eller urin sukker tester, sjekk med legen din.

For mannlige pasienter: goserelin kan øke risikoen for å få hjerteinfarkt eller hjerneslag. Sjekk med legen din med en gang hvis du har brystsmerter eller ubehag, forvirring, dobbeltsyn, hodepine, kvalme eller oppkast, langsom tale, svette, problemer med å snakke, eller problemer med å bevege armer, ben eller ansiktsmusklene.

goserelin kan forårsake reduksjon i beinmineraltetthet, noe som kan føre til osteoporose eller svekket bein. Snakk med legen din om hvordan denne risikoen vil påvirke deg.

Riktig bruk av goserelin

goserelin kan forårsake en alvorlig type allergisk reaksjon som kalles anafylaksi. Anafylaksi kan være livstruende og krever øyeblikkelig legehjelp. Ring legen din med en gang hvis du har utslett, kløe, heshet, problemer med å puste, problemer med å svelge, eller noen hevelse i hendene, ansiktet eller munnen mens du bruker goserelin.

Kontakt legen din med en gang hvis du har noen endringer i hjerterytmen. Du kan føle deg svimmel eller svak, eller du kan ha en rask, pounding, eller ujevn hjerterytme. Sørg for at legen din vet om du eller noen i din familie har hatt en hjerterytmen problem som QT-forlengelse.

Injeksjonsstedet skade kan oppstå etter å ha mottatt goserelin. Ring legen din med en gang hvis du har noen av følgende symptomer: abdominal eller magesmerter, oppblåst eller full følelse, ørhet, svimmelhet, eller besvimelse, eller føler deg kortpustet.

Før du har noen medisinske tester, forteller lege ansvaret at du bruker goserelin. Resultatene av noen tester kan bli berørt av goserelin.

Sammen med sine nødvendige effekter, kan en medisin føre til noen uønskede effekter. Selv om ikke alle disse bivirkningene kan oppstå, hvis de forekommer de trenger legehjelp.

Sjekk med din lege eller sykepleier umiddelbart dersom noen av følgende bivirkninger oppstår

Noen bivirkninger kan forekomme som vanligvis ikke trenger medisinsk hjelp. Disse bivirkningene kan gå bort under behandlingen som kroppen justerer seg til medisinen. Dessuten kan det hende at helsepersonell skal kunne fortelle deg om måter å forebygge eller redusere noen av disse bivirkningene. Sjekk med din lege hvis noen av følgende bivirkninger fortsette eller er plagsomme, eller hvis du har spørsmål om dem

Andre bivirkninger som ikke er nevnt kan også forekomme hos noen pasienter. Hvis du merker andre virkninger, sjekk med din lege.

Forholdsregler når du bruker goserelin

bare Tilgjengelighet Rx Resept

Graviditet Kategori X Ikke for bruk under graviditet

CSA Schedule N Ikke et kontrollert stoff

Godkjenning Historie Kalender Drug historie ved FDA

Prostate Cancer østradiol, Premarin, Lupron, Estrace, bikalutamid, Casodex

goserelin bivirkninger

goserelin

Endometriose Lupron, Depo-Provera, medroksyprogesteron, Provera, noretindron, Ortho Tri-Cyclen

Breast Cancer, Palliativ østradiol, tamoxifen, Premarin, testosteron, Estrace, Megace

Blødersykdom traneksamsyre, Zoladex, goserelin, Cyklokapron, dekstran, høy molekylvekt, Trasylol