graves ‘øyesykdom (graves’ ophthalmopathy) guide – årsaker, symptomer og behandling

Hva er det?

Graves ‘øyesykdom, også kalt Graves’ oftalmopati, er et problem som utvikles i mennesker med en overaktiv skjoldbruskkjertel forårsaket av Graves ‘sykdom. Opptil halvparten av mennesker med Graves ‘sykdom utvikler øyesymptomer. Vanligvis øyet symptomene er milde og lett behandles .; Øyeproblemer skyldes hevelse av vev, muskler og fett i kontakten bak øyet. Dette hevelse fører exophthalmos, en unormal utvekst av øyet, vanligvis forbindes med Graves ‘sykdom. Øyelokkene og membraner kan trekke som de svelle. Dette kan føre til eksponering og infeksjon av hornhinnen. Hornhinnen er gjennomsiktig, kuppelformede “vindu” som ligger rett over øyet pupill og iris .; I alvorlige tilfeller, til svellingen kan føre til at musklene som beveger øyeeplet blitt så stiv at øyet ikke kan bevege seg på riktig måte. Dessuten kan hevelsen legge press på synsnerven, svekke visjon .; symptomer; Symptomer på Graves ‘øye sykdommen inkluderer; Tidlige symptomer – Følelse av irritasjon i øynene, overdreven rive eller tørre øyne, frem forskyvning av øyet, følsomhet for lys og dobbel visjon; Sene symptomer – hevelse i øyet, manglende evne flytte øyet, hornhinnen sårdannelse, og i sjeldne tilfeller, tap av syn

symptomer

Symptomer på Graves ‘øye sykdommen inkluderer; Tidlige symptomer – Følelse av irritasjon i øynene, overdreven rive eller tørre øyne, frem forskyvning av øyet, følsomhet for lys og dobbel visjon; Sene symptomer – hevelse i øyet, manglende evne flytte øyet, hornhinnen sårdannelse, og i sjeldne tilfeller, tap av syn

Diagnose

Hvis du allerede har blitt diagnostisert med Graves ‘sykdom, kan en lege diagnostisere øyesykdom ved å undersøke øynene dine og finne hevelse og utvidelse av øyet muskler. En computertomografi (CT) scan eller magnetisk resonans imaging (MRI) skanning av øyemusklene kan være nyttig. Graves ‘sykdom vanligvis er forbundet med andre symptomer på overaktiv skjoldbruskkjertel. Men de klassiske symptomene på hypertyreose er ikke alltid til stede. Faktisk kan Graves ‘øyesykdom forekomme selv når skjoldbruskkjertelen er ikke overaktiv på det tidspunktet.

Hvor lenge varer det?

Graves ‘øyesykdom forbedrer ofte på egen hånd. Men symptomene kan vedvare til tross for behandling av overaktiv skjoldbruskkjertel og spesifikke øye terapi.

Hvordan forhindre dette helsetilstand

Graves ‘sykdom kan ikke forebygges. Og som regel, den tilhørende øyesykdom kan ikke forebygges. Imidlertid tyder medisinske bevis nå at behandling av overaktiv skjoldbruskkjertelen med strålebehandling er mer sannsynlig å forverre øyesykdom. Behandling med anti-skjoldbrusk medikamenter eller kirurgi ikke påvirke forløpet av øyesykdom.

Hvordan behandle denne helsetilstand

I milde tilfeller, kule komprimerer, solbriller og kunstige tårer gi lindring. Mennesker med Graves ‘øyesykdom ofte rådes til å sove med hodet hevet for å redusere øyelokk hevelse. Hvis dobbelt syn er et vedvarende problem, kan glassene inneholder prismer foreskrives eller kirurgi på musklene kan anbefales.

Når å gå til legen

Ring legen din dersom du merker noen endringer i utseendet på øyet, eller hvis du får noen av symptomene på Graves ‘øyesykdom.

Prognose

De fleste av symptomene på Graves ‘sykdom, inkludert øyesymptomer, kan behandles med hell.