guggul

Vanlige navn: guggul er også kjent som guggal, tannkjøtt guggal, tannkjøtt guggulu, og gugulipid.

Effekt-sikkerhetsgodkjenning

OO … Ethno eller andre bevis på effekt.

sikkerhetsgodkjenning

Guggul anlegget er utbredt over hele India og nærliggende tørre områder. Treet er en liten busk med tornete grener. Gummien, som kalles “guggul” eller “gummi Guggulu,” tappes fra stammen av planten, og de duftende gule lateksen stivner etter som den trakk ut. Overdreven produksjon av tyggegummi slutt dreper planten.

Anlegget har vært brukt i tradisjonell ayurvedisk medisin i århundrer i behandlingen av en rekke lidelser, særlig artritt, og som et vektreduserende middel i overvekt. Andre tradisjonelle bruker har inkludert behandling av leverproblemer, svulster, sår og sår, urin klager, innvollsorm, hevelse og beslag, og som et hjerte tonic. I 1986 ble guggal godkjent for markedsføring i India som et kolesterolsenkende middel. Et kommersielt produkt, Guggulow, hevder kolesterolsenkende egenskaper, er allment tilgjengelig på Internett.

Guggul har blitt brukt i tradisjonell Ayurvedisk medisinsk system for århundrer, og har blitt studert i India. Kommersielle produkter markedsføres for å senke kolesterolet; men trenger kliniske studier ikke støtter denne påstanden. Anti-inflammatoriske og hjerte / blodkar effekter blir evaluert, så vel som bruk i kreft, fedme og diabetes.

Kliniske studier mangler for å gi doserings retningslinjer; men i en amerikansk klinisk studie av dens evne til å senke kolesterolet, 75 til 150 mg av guggulsterones ble gitt daglig. I en studie som evaluerte den anti-inflammatorisk effekt av guggul, ble 500 mg tyggegummi guggul tatt 3 ganger per dag.

Ingen identifisert. Forsiktighet kan være nødvendig hos pasienter som tidligere har hatt negative effekter for statiner.

Informasjon vedrørende sikkerhet og effekt ved graviditet og amming mangler.

Ingen godt dokumentert.

Selv generelt akseptert som relativt trygt, rapportert om tilfeller av bivirkninger eksisterer. Moderat til alvorlig generalisert kortsiktige hudreaksjoner til oral guggul er rapportert, og forsiktighet kan være nødvendig. En kasuistikk finnes av muskel forverring muligens forårsaket av guggul forbruk.

Det er liten eller ingen informasjon på toksisitet ved bruk av guggul.

Referanser