gullforbindelse oral, parenteral

De gullforbindelser anvendes i behandlingen av reumatoid artritt. De kan også brukes til andre forhold som bestemmes av legen din.

I tillegg til de nyttige effekter av gullforbindelse i behandling medisinsk problem, det har bivirkninger som kan være svært alvorlige. Før du tar gullforbindelse, bør du diskutere med legen din det bra at gullforbindelsen vil gjøre samt risikoen ved å bruke det.

Bruker For gullforbindelse

Auranofin er bare tilgjengelig med legens resept. De andre gullforbindelser er gitt av helsepersonell.

Schering-Plough avviklet aurothioglucose mai 2002.

Fortell legen din dersom du noen gang har hatt noe uvanlig eller allergisk reaksjon på medisiner i denne gruppen eller andre legemidler. Også fortelle helsepersonell hvis du har noen andre typer allergier, for eksempel til mat fargestoffer, konserveringsmidler eller dyr. For ikke-reseptbelagte produkter, lese etiketten eller paknings ingredienser nøye.

Auranofin er bare testet på voksne pasienter, og det er ingen spesifikk informasjon om bruken hos barn. Men til gull natrium thiomalate er testet på barn og ikke har blitt vist forårsake forskjellige bivirkninger eller problemer enn de gjør hos voksne.

Disse medisinene har blitt testet og har ikke vist seg å forårsake forskjellige bivirkninger eller problemer i eldre mennesker enn de gjør hos yngre voksne.

Studier på fødselsskader med gullforbindelser har ikke blitt gjort på mennesker. Imidlertid har studier på dyr vist at gullforbindelser kan føre til fosterskader.

Gold natrium thiomalate går over i morsmelk og kan forårsake uønskede effekter i sykepleie babyer. Det er ikke kjent om auranofin går over i morsmelk.

Før du bruker gullforbindelse

Selv om visse legemidler ikke bør brukes sammen i det hele tatt, i andre tilfeller to forskjellige legemidler kan benyttes sammen selv om det kan forekomme en interaksjon. I disse tilfellene kan legen ønsker å endre dosen eller andre forholdsregler kan være nødvendig. Når du bruker noen av disse legemidlene, er det spesielt viktig at helsepersonell vet om du bruker noen av legemidlene angitt nedenfor. Følgende interaksjoner har blitt valgt på grunnlag av deres potensielle betydning og er ikke nødvendigvis all-inclusive.

Bruk av legemidler i denne klassen med noen av følgende medisiner anbefales ikke. Legen din kan bestemme å ikke behandle deg med et medikament i denne klassen eller endre noen av de andre medisinene du tar.

Ved hjelp av legemidler i denne klassen med noen av følgende medisiner er vanligvis ikke anbefalt, men kan være nødvendig i noen tilfeller. Hvis begge medisiner er foreskrevet sammen, kan legen endre dosen eller hvor ofte du bruker den ene eller begge av legemidlene.

Visse medisiner bør ikke brukes på eller rundt tidspunktet for å spise mat eller spise visse typer mat siden interaksjoner kan forekomme. Bruke alkohol eller tobakk med visse medisiner kan også forårsake interaksjoner å skje. Diskuter med din lege bruken av medisinen med mat, alkohol eller tobakk.

Tilstedeværelsen av andre medisinske problemer kan påvirke bruken av legemidler i denne klassen. Sørg for at du forteller legen din om du har andre medisinske problemer, spesielt

For gullforbindelse skal fungere, må det tas regelmessig som bestilt av legen din. Fortsett å motta injeksjoner eller ta auranofin selv om du tror at medisinen ikke virker. Du kan ikke merke effekten av gullforbindelsen før etter tre til seks måneder med regelmessig bruk.

For pasienter som tar auranofin

Hvis du har spørsmål om dette, sjekk med legen din.

Dose legemidler i denne klassen vil være forskjellig for ulike pasienter. Følg legens ordre eller instruksjonene på etiketten. Følgende informasjon omfatter bare den gjennomsnittlige doser av disse legemidlene. Hvis dosen din er annerledes, ikke endre det med mindre legen din sier at du skal gjøre det.

Mengden av medisin som du tar avhenger av styrken på medisinen. Også antall doser man tar hver dag, tiden tillatt mellom dosene, og hvor lang tid man ta legemidlet avhenger av medisinsk problem som man bruker medisin.

Ring din lege eller apotek for å få instruksjoner.

For pasienter som tar auranofin: Hvis du glemmer en dose av gullforbindelse, og din doseringsplan er-

Oppbevares utilgjengelig for barn.

Oppbevar medisin i en lukket beholder ved romtemperatur, vekk fra varme, fuktighet og direkte lys. Hold fryser.

Ikke oppbevar utdatert medisin eller medisin ikke lenger er nødvendig.

Gullforbindelser kan føre til at noen mennesker til å bli mer følsom for sollys enn de er normalt. Disse menneskene kan bryte ut i et utslett etter å ha vært i solen, eller en hud utslett som allerede er tilstede kan bli verre. For å beskytte deg selv, er det best å

Hvis du har en alvorlig reaksjon fra sola, sjekk med legen din.

For pasienter som tar auranofin

Riktig bruk av gullforbindelse

For pasienter som får gull injeksjoner

Gullforbindelser er blitt vist å forårsake tumorer og cancer i nyre når det gis til dyr i store mengder i en lang tid. Imidlertid har disse effektene ikke er rapportert hos mennesker som fikk gullforbindelser for leddgikt. Hvis du har spørsmål om dette, sjekk med legen din.

Sammen med sine nødvendige effekter, kan en medisin føre til noen uønskede effekter. Selv om ikke alle disse bivirkningene kan oppstå, hvis de forekommer de trenger legehjelp.

Sjekk med legen din så snart som mulig hvis noen av følgende bivirkninger oppstår

Noen bivirkninger kan forekomme som vanligvis ikke trenger medisinsk hjelp. Disse bivirkningene kan gå bort under behandlingen som kroppen justerer seg til medisinen. Dessuten kan det hende at helsepersonell skal kunne fortelle deg om måter å forebygge eller redusere noen av disse bivirkningene. Sjekk med din lege hvis noen av følgende bivirkninger fortsette eller er plagsomme, eller hvis du har spørsmål om dem

Noen pasienter som får auranofin har lagt merke til endringer i smaken av visse matvarer. Hvis du oppdager en metallisk smak mens de får noen gullforbindelse, sjekk med legen din så snart som mulig. Hvis du merker noen andre smaksendringer mens du tar auranofin, er det ikke nødvendig å sjekke med legen din med mindre du finner denne effekten spesielt belastende.

Andre bivirkninger som ikke er nevnt kan også forekomme hos noen pasienter. Hvis du merker andre virkninger, sjekk med din lege.

Forholdsregler når du bruker gullforbindelse

gullforbindelse bivirkninger