Hårtap risikofaktorer

Hårtap kan påvirke bare hodebunnen eller hele kroppen. Det kan være et resultat av arv, hormonelle endringer, medisinske tilstander eller medisiner. Alle – menn, kvinner og barn – kan oppleve hårtap.

Skallethet refererer vanligvis til overdreven hårtap fra hodebunnen. Arvelig hårtap med alderen er den vanligste årsaken til skallethet. Noen foretrekker å la sine skallethet kjøre kursen ubehandlet og unhidden. Andre kan dekke det opp med frisyrer, makeup, hatter og skjerf. Og atter andre velger en av de behandlinger tilgjengelig for å hindre ytterligere håravfall og for å gjenopprette vekst.

Før forfølge hår tap behandling, snakk med legen din om årsaken til hårtap og de beste behandlingstilbud.

Hårtap kan vises på mange forskjellige måter, avhengig av hva som forårsaker det. Det kan komme plutselig eller gradvis og påvirker bare hodebunnen eller hele kroppen. Noen typer hårtap er midlertidige, og andre er permanente.

Tegn og symptomer på håravfall kan inkludere

Når bør du oppsøke lege

Kontakt legen din hvis barnet ditt eller du er distressed av hårtap og ønsker å forfølge behandling. Også snakke med legen din dersom du merker plutselig eller flekkvis håravfall eller mer enn vanlig håravfall når gre eller vaske eller barnets hår. Plutselig håravfall kan signalisere en underliggende medisinsk tilstand som krever behandling.

Familiehistorie (arvelighet)

De fleste mennesker vanligvis kaster 50 til 100 hår om dagen. Dette vanligvis ikke forårsake merkbar fortynning av hodehår fordi nye hår vokser inn samtidig. Hårtap oppstår når denne syklusen av hårvekst og Shedding er forstyrret eller når hårsekken er ødelagt og erstattet med arrvev.

Den eksakte årsaken til hårtap kan ikke fullt ut forstått, men det er vanligvis knyttet til en eller flere av følgende faktorer

Den vanligste årsaken til hårtap er en arvelig tilstand som kalles mannlig mønster skallethet eller kvinne-mønster skallethet. Det oppstår vanligvis gradvis og i forutsigbare mønstre – en vikene og hårløse flekker hos menn og tynt hår hos kvinner.

Arvelighet påvirker også den alder hvor du begynner å miste håret, frekvensen av håravfall og omfanget av skallethet. Mønster skallethet er mest vanlig hos menn og kan begynne så tidlig som pubertet. Denne typen hårtap kan innebære både hår tynning og miniatyrisering (håret blir mykt, fint og kort).

Hormonelle endringer og medisinske forhold

En rekke forhold kan føre til hårtap, inkludert

Hårtap kan være forårsaket av legemidler som brukes for kreft, leddgikt, depresjon, hjerteproblemer, høyt blodtrykk og prevensjon. Inntak av for mye vitamin A kan føre til hårtap også.

Hårtap kan også skyldes

En rekke faktorer kan øke risikoen for hårtap, inkludert

Du er sannsynligvis å først ta dine bekymringer til seg oppmerksomheten til familien din lege. Han eller hun kan henvise deg til en lege som er spesialist i behandling av hudproblemer (hudlege).

medisiner

Din tid med legen din er begrenset, så utarbeide en liste med spørsmål vil hjelpe deg å få mest mulig ut av din tid sammen. List dine spørsmål fra de viktigste til minst viktig i tilfelle tiden renner ut. For håravfall, noen grunnleggende spørsmål å spørre legen din inkluderer

Legen vil sannsynligvis spørre deg en rekke spørsmål. Å være klar til å svare dem kan reservere tid til å gå over noen punkter du ønsker å bruke mer tid på. Legen din kan be

Før du foretar en diagnose, vil legen sannsynligvis gi deg en fysisk eksamen og spør om din medisinske historie og slektshistorie. Han eller hun kan også utføre tester, for eksempel følgende

Effektive behandlinger for noen typer hårtap er tilgjengelig. Men noen hår tap er permanent. Med noen forhold, for eksempel usammenhengende alopecia, kan håret vokse uten behandling innen et år.

Behandlinger for hårtap omfatte medisiner, kirurgi, laser terapi, og parykker eller hairpieces. Legen din kan foreslå en kombinasjon av disse metodene for å få de beste resultatene.

Målene for behandlingen er å fremme hårvekst, langsom håravfall eller skjule hårtap.

Andre årsaker til håravfall

Hvis håret ditt tap er forårsaket av en underliggende sykdom, vil behandling for denne sykdommen være nødvendig. Dette kan omfatte narkotika for å redusere betennelse og undertrykke immunsystemet, som for eksempel prednison. Hvis en viss medisiner som forårsaker hårtap, kan legen din råde deg til å slutte å bruke det i minst tre måneder.

Medisiner er tilgjengelige for å behandle mønster skallethet. To medikamenter godkjent av Food and Drug Administration (FDA) til å behandle hårtap er

Hva du kan gjøre

Minoxidil (Rogaine). Minoxidil er en over-the-counter væske eller skum som du gni inn i hodebunnen to ganger om dagen for å vokse hår og for å hindre ytterligere håravfall. Det kan brukes av både menn og kvinner. Med denne behandlingen, noen opplever Veksten, langsomt håravfall eller begge deler. Effekten topper på 16 uker, og du må holde bruke medisiner for å beholde fordelene.

Mulige bivirkninger omfatter hodebunnen irritasjon, uønsket hårvekst på tilstøtende huden i ansiktet og hendene, og rask hjerterytme (takykardi).

Finasteride (Propecia). Dette reseptbelagte stoffet er bare tilgjengelig for menn. Det tas daglig i tablettform. Mange menn tar finasterid oppleve en demping av hårtap, og noen kan vise noen nye hår vekst. Du må fortsette å ta det å beholde ytelser.

Sjeldne bivirkninger av finasterid inkluderer redusert sexlyst og seksuell funksjon og en økt risiko for prostatakreft. Kvinner som er eller kan være gravid behovet for å unngå å berøre knust eller ødelagt tabletter.

I den vanligste form for permanent hår tap, er bare den øverste av hodet påvirkes. Hårtransplantasjon eller restaurering kirurgi kan gjøre det meste av håret du har igjen.

Under denne prosedyren, fjerner kirurgen små plugger av huden, som hver inneholder noen få hår, fra baksiden eller sidene av hodebunnen. Han eller hun implantater deretter pluggene inn i skallet deler av hodebunnen. Du kan bli bedt om å ta en hårtap medisiner før og etter operasjonen for å forbedre resultatene.

Hva du kan forvente fra legen din

Kirurgiske prosedyrer for å behandle skallethet er dyre og kan være smertefullt. Mulige risikoer inkluderer infeksjon og arrdannelse.

Det kan være lurt å prøve en parykk eller en parykk som et alternativ til medisinsk behandling, eller hvis du ikke responderer på behandling. Den kan brukes for å dekke enten permanent eller midlertidig hårtap. Kvalitet, naturlige Parykker er tilgjengelig.

Hvis håret ditt tapet skyldes en medisinsk tilstand, kan kostnaden for en parykk dekkes av forsikringen. Du trenger en resept for parykk fra legen din.

Hvis du er ellers godt ernært, tar kosttilskudd har ikke vist seg å være nyttig.

medisinering

Kirurgi

Noen studier rapporterer at flekkvis håravfall forårsaket av alopecia areata kan bli hjulpet av lavendelolje kombinert med oljer fra timian, rosmarin og sedertre. Videre studier er nødvendig.

Parykker

Disse tipsene kan hjelpe deg å unngå forebygges typer hårtap

gå til legen din