hemorroider guide – årsaker, symptomer og behandling

Hva er det?

Hemorroider er klumper eller masser av vev i anus, som inneholder forstørret blodkar. Enhver økning i buktrykket kan gi hemoroider. Dette kan være fra; Gjentatte anstrengende å ha avføring, spesielt hos personer som lider av hyppig forstoppelse .; Svangerskap.; Gjentatte episoder av diaré .; fedme .; Mange pasienter har ingen tydelig forklaring for dannelsen av hemorroider, men.

symptomer

Symptomer på hemoroider inkluderer; Lyse rødt blod på toalettpapiret etter å ha avføring, spesielt hvis avføringen var veldig vanskelig eller svært stor. Blood også kan stryke overflaten av avføringen, eller farge på vannet i toalettskålen .; For en prolapsed hemorrhoid, en myk, drue-lignende masse som stikker ut fra anus som kan lade slimete .; For eksterne hemorroider, plagsomme fremspring og vanskeligheter med å holde anal området rent .; Eksterne hemorroider kan også forårsake intermitterende hevelse, irritasjon, og mildt ubehag, særlig etter en periode med diaré eller forstoppelse.

Diagnose

Som de fleste anal eller rektal forhold, leger diagnostisere hemorroider ved å inspisere anal området, følelse inni anus med en hansker finger, og ser inni endetarmen med et lite kort omfang ( “anoscope”). Hvis det er rektal blødning, er det viktig at en lege kontrollerer også for andre mer farlige årsaker til blødning, slik som kolorektal kreft. Denne vurderingen gjøres vanligvis med en lang fleksibel teleskop ( “fleksibel sigmoidoskopi,” eller “koloskopi”).

Hvor lenge varer det?

Hemorrhoid flare-ups (hevelse, irritasjon og mild ubehag) er vanligvis kort, og de fleste symptomene forsvinner i løpet av få dager.

Hvordan forhindre dette helsetilstand

Du kan ofte forebygge hemoroider ved å hindre forstoppelse. Noen av de følgende kosthold og livsstil endringer kan hjelpe deg til å myke opp avføringen, etablere en vanlig tidsplan for avføring, og unngå belastende som kan føre til hemorroider

Hvordan behandle denne helsetilstand

Hvis du opplever en oppblussing av hemorrhoid hevelse og ubehag, kan du prøve følgende

Når å gå til legen

Ring legen din når du har blødning fra endetarmen din, særlig hvis du er over 40 år, når det er en økning i risikoen for rektal blødning fra kolorektal kreft eller andre alvorlige fordøyelsessykdommer.

Prognose

Hemorroider er ikke farlig, og bare trenger å bli behandlet hvis de forårsake svært plagsomme symptomer. Hvis hemoroider oppstår under svangerskapet, vil de vanligvis regress spontant etter fødsel. For hemorroider relatert til forstoppelse, er prognosen også bra, forutsatt at du gjør de nødvendige endringer i kosthold og livsstil. For hemorroider som forårsaker vedvarende symptomer tross nonsurgical behandling, resultatene fra kontoret behandling eller kirurgi er vanligvis veldig bra.