hjerteinfarkt symptomer

Trykk, tetthet, smerte, eller en klemme eller verkende følelse i brystet eller armene som kan spre seg til halsen, kjeven eller rygg, kvalme, dårlig fordøyelse, halsbrann eller magesmerter, Pustebesvær, Kald svette, tretthet, svimmelhet eller plutselig svimmelhet

Hjerteinfarkt symptomer varierer

Når bør du oppsøke lege

Felles hjerteinfarkt tegn og symptomer inkluderer

Hva gjør du hvis du ser noen har et hjerteinfarkt

Ikke alle personer som har hjerteinfarkt har de samme symptomene eller har samme alvorlighetsgrad av symptomer. Noen mennesker har mild smerte, andre har mer alvorlige smerter. Noen mennesker har ingen symptomer, mens for andre kan det første tegn være plutselig hjertestans. Men jo flere tegn og symptomer du har, jo større er sannsynligheten du har et hjerteinfarkt.

Noen hjerteinfarkt streik plutselig, men mange mennesker har faresignaler og symptomer timer, dager eller uker i forveien. Den tidligste advarselen kan være tilbakevendende brystsmerter (angina) som er utløst av anstrengelse og lettet av resten. Angina er forårsaket av en midlertidig reduksjon i blodstrømmen til hjertet.

Et hjerteinfarkt er forskjellig fra en tilstand der hjertet plutselig stopper (plutselig hjertestans, som oppstår når en elektrisk forstyrrelse forstyrrer ditt hjerte pumpefunksjon og fører blod å stoppe strømmer til resten av kroppen). Et hjerteinfarkt kan føre til hjertestans, men det er ikke den eneste årsaken.

Handle umiddelbart. Noen mennesker venter for lenge fordi de ikke anerkjenner den viktige tegn og symptomer. Ta disse trinnene

Ring for akutt medisinsk hjelp. Hvis du mistenker at du har et hjerteinfarkt, ikke nøl. Umiddelbart besøke din lege eller ditt lokale nødnummer. Hvis du ikke har tilgang til akuttmedisinske tjenester, ha noen kjøre deg til nærmeste sykehus.

Kjører selv bare hvis det ikke finnes andre alternativer. Fordi tilstanden kan forverres, kjører selv setter deg og andre i fare.

Ta aspirin, hvis anbefales. Ta aspirin under et hjerteinfarkt kan redusere skade på hjertet ved å bidra til å holde blodet fra clotting.

Aspirin kan samhandle med andre medisiner, men så ikke ta en aspirin mindre din lege eller ambulansepersonell anbefale den. Ikke forsinkelse ringer 911 for å ta en aspirin. Ring for akutt hjelp først.

Hvis du støter på noen som er bevisstløs, første samtalen for akutt medisinsk hjelp. Deretter begynner HLR å holde blodet flyter. Presse hardt og fort på personens bryst – ca 100 kompresjoner i minuttet. Det er ikke nødvendig å sjekke personens luftveier eller levere innblåsninger med mindre du har fått opplæring i HLR.

Ring for akutt medisinsk hjelp. Hvis du mistenker at du har et hjerteinfarkt, ikke nøl. Umiddelbart besøke din lege eller ditt lokale nødnummer. Hvis du ikke har tilgang til akuttmedisinske tjenester, ha noen kjøre deg til nærmeste sykehus,. Kjører selv bare hvis det ikke finnes andre alternativer. Fordi tilstanden kan forverres, kjører selv setter deg og andre i fare,. Ta nitroglyserin, hvis foreskrevet til deg av en lege. Ta det som beskrevet i påvente akutt hjelp;. Ta aspirin, hvis anbefales. Ta aspirin under et hjerteinfarkt kan redusere skade på hjertet ved å bidra til å holde blodet fra clotting,. Aspirin kan samhandle med andre medisiner, men så ikke ta en aspirin mindre din lege eller ambulansepersonell anbefale den. Ikke forsinkelse ringer 911 for å ta en aspirin. Ring for akutt hjelp først.