honning dosering

Neden doser er basert på vitenskapelig forskning, publikasjoner, tradisjonell bruk, eller ekspertuttalelser. Mange urter og kosttilskudd har ikke blitt grundig testet, og sikkerheten og effektiviteten kan ikke bevises. Merker kan gjøres annerledes, med varierende ingredienser, selv innenfor samme merke. Nedenfor doser kan ikke gjelde for alle produkter. Du bør lese produktetiketter, og diskutere doser med en kvalifisert helsepersonell før du starter behandlingen.

For diabetes, har naturlig ubehandlet honning blitt tatt gjennom munnen i de følgende doser: 1 gram per kilo daglig i to uker, deretter øket til 1,5 gram per kilo daglig i to uker, deretter øket til 2 gram per kilo i to uker og endelig økt til 2,5 gram per kilo i ytterligere to uker. En dose på 0,5 milliliter per kilo egyptiske kløver honning har blitt tatt av munnen daglig i 12 uker.

For trening ytelse, 8,8 milliliter per kilo honning-søtet drikke (som inneholder 110 milligram natrium per 240 milliliter), ble tatt av munnen 30 minutter før trening og på 10 minutters pause.

For tørr munn forårsaket av strålebehandling, har 5 milliliter honning fra villblomster blitt swished i munnen i fem minutter, deretter svelges.

For underernæring, har 2 milliliter per kilo ubehandlet polyfloral honning fra Egypt blitt fortynnet i vann og tas gjennom munnen hver dag i to doser, sammen med standard behandling, i to uker.

For minne, har 20 gram Tualang honning (Agro Mas) blitt tatt av munnen daglig i 16 uker.

For munnsår forårsaket av strålebehandling, har 20 milliliter honning skyll blitt swished i munnen i opptil to minutter, deretter sakte svelget, i følgende regimer: 15 minutter før og 15 minutter etter behandling, og seks timer etter stråling eller på sengetid for opptil sju uker, eller fire ganger daglig i fire uker med strålebehandling, pluss to uker etterpå. Honey skylling har også blitt swished og spytte ut 15 minutter før og etter strålebehandling, og ved sengetid, i opptil seks uker. En dose på 20 milliliter Camellia sinensis honning har blitt brukt til de bestrålte områder i 15 minutter før behandling, 15 minutter etter behandling, og 6 timer etter behandling. Filtrert honning eller honning gasbind (HoneySoft®) har blitt brukt på huden til helbredelse.

For lungebetennelse, har honning-tykk væske blitt tatt av munnen i tre måneder.

For kirurgi, har en teskje (5 ml) av honning blitt tatt av munnen hver time mens våken i 14 dager i kombinasjon med antibiotika og paracetamol.

For sår med pus-oppbygging, har honning blitt brukt til det berørte området, og deretter dekket med en honning dressing.

For brannskader, har honning blitt påføres huden direkte i doser på 15-30 milliliter hver 1-2 dager, og dekket med en tørr, steril kompress eller bandasje. Honning har vært brukt på huden som en dressing laget av gasbind fylt med honning, og igjen på plass for opp til 25 dager. Naturlig honning har blitt brukt til å brenne sår to ganger daglig til fullstendig helbredelse.

For hud betennelse og flass, en fortynnet løsning av honning og 90 prosent varmt vann har blitt brukt i hodebunnen i 2-3 minutter, deretter til venstre i tre timer.

For diabetiske fotsår, har en ren, ikke-steril ren honning dressing blitt påført huden daglig, deretter dekket med en steril kompress og bandasjert for 7-36 dager. Ikke-sterilt gasbind fylt med kløver honning har blitt brukt på huden i opptil tre måneder eller inntil såret har grodd.

For Fournier koldbrann, har 15-30 milliliter ubehandlet honning blitt brukt til berørte områder.

For høyt kolesterol, 70-75 gram honning, noen ganger oppløst i 250 ml vann fra springen, har blitt brukt på huden én gang daglig i 14-30 dager.

For kateterrelaterte infeksjoner, og 3 milliliter Medihoney blitt påført huden med hver dressing endring (tre ganger ukentlig) før fjerning av kateteret.

For leggsår, har 5 gram per 20 centimeter kvadrat av Manuka honning dressing blitt brukt til det berørte området ukentlig i fire uker. En kalsium alginatbandasje fylt med Manuka honning har vært brukt i 12 uker. En dose på 20 milliliter ubehandlet honning har blitt brukt til hver såret med hver dressing, endret annenhver dag, og gis for inntil fem uker eller inntil de sår leges.

For parasitter, har en honning-gjennomvåt gassbind blitt brukt to ganger daglig i opp til seks uker.

For sår etter operasjonen, har råolje Yemini honning blitt brukt tolv ganger, en gang i timen, etter første vask.

For kløe, har en honning barrierekrem blitt påført hudfolder to ganger daglig i 21 dager.

For huden sår, har flere lag trykk bandasjer blitt brukt om honningfylte bandasjer på huden. Medihoney og Manuka honning dressinger har blitt brukt på huden i åtte uker.

For sårbehandling, har honning-fylt dressinger blitt påføres huden i doser på 20 milliliter av honning på en dressing pad. Følgende dressinger har blitt brukt på huden: Activon Tulle, som er fylt med 20-25 gram Manuka honning, skiftes hver 2-3 dager i fire uker, steril kompress dyppet i ubehandlet, ufortynnet honning, Honning-Soft, påføres sår for opp til 28 uker, monofloral aloe honning, som brukes på rene sår en gang daglig til healing, en Manuka honning fylt alginatbandasje påføres to ganger ukentlig til healing, og Medihoney ™ Antibakteriell Wound Gel ™, brukes daglig begynner 10 dager etter operasjonen.

For type 2-diabetes og høyt blodtrykk, har en 10 milliliter vandig honning løsning blitt pustet dypt gjennom nesen for opp til 10 minutter. Honning løsninger med 30-90 gram naturlig, ubehandlet honning med 250 milliliter vann har blitt inhalert.

For bihulebetennelse, har 2 milliliter Manuka honning løsning blitt sprayet i nesebor én gang daglig om kvelden i 30 dager.

For øye kirurgi, har 25 prosent honning øyedråper blitt brukt i øynene fem ganger daglig i syv dager før og fem dager etter operasjonen, i tillegg til Efflumidex®.

For hoste, har 10 gram eukalyptus honning, Labiatae honning og sitrus honning og 17 milligram per milliliter bokhvete honning blitt tatt av munnen i enkeltdoser opp til 30 minutter før sengetid. En dose på 2,5 ml av naturlig honning har blitt brukt som en enkelt dose før sengetid.

For mage influensa, har ubehandlet, multifloral honning blitt oppløst i oral rehydrering løsning (ORS) (5 ml per 100 milliliter ORS) og tatt av munnen i løpet av to timer med forberedelser.

For underernæring, har 2 milliliter per kilo ren, ubehandlet multifloral honning løsning (7,2 kilokalorier per kilo) pluss standard behandling blitt tatt av munnen daglig fordelt på to doser i to uker.

For munnsår forårsaket av strålebehandling, har 0,5-15 gram per kilo honning blitt brukt til berørte områder tre ganger daglig i opp til 10 dager.

For infiserte sår etter operasjonen hos nyfødte, har 5-10 milliliter ubehandlet honning blitt påført såret og dekkes med et sterilt gassbind, som har blitt endret to ganger daglig.

For sårheling, råolje, har ufortynnet honning-gjennomvåt gasbind blitt påført sår to ganger daglig til helbredelse.

Dette evidensbasert monografi ble utarbeidet av The Natural Standard Forskningssamarbeid