hvitløk

Vanlige navn: Hvitløk er også kjent som allium, stinking rose, rustikk sirup, nektar av gudene, kamfer av de fattige, og fattigmanns sirup.

Effekt-sikkerhetsgodkjenning

OO … Ethno eller andre bevis på effekt.

sikkerhetsgodkjenning

Hvitløk er en flerårig pære med en høy, rank blomstrende stammen som vokser opp til en meter. Bladet bladet er flatt, lineær, solid, og ca 1,25 til 2,5 cm bred, med en spiss topp. Anlegget produserer rosa til lilla blomster som blomstrer fra juli til september i den nordlige halvkule. Pæren er sterk luktende og inneholder ytre lag av tynne armerings blader rundt en indre kappe som omslutter fedd. Ofte pære inneholder 10 til 20 nellik som er asymmetrisk i form, med unntak av de som er nærmest til sentrum.

Navnet Allium kommer fra det keltiske ordet alt, som betyr brennende eller svie. Hvitløk ble brukt som penger i det gamle Egypt. Dens dyder ble beskrevet i innskrifter på Keopspyramiden. Folke bruk av hvitløk har variert fra behandlingen av spedalskhet hos mennesker til å håndtere blodproppsykdom hos hest. Leger foreskrevet urt i middelalderen for å kurere døvhet og amerikanske indianere brukte hvitløk som et middel for øreverk, flatulens, og skjørbuk.

Hvitløk kan gi beskjedne, men ikke klinisk signifikante effekter i behandlingen av høyt kolesterol og høyt blodtrykk. Tradisjonelt har det vært brukt til sine antiseptiske og antibakterielle egenskaper, så vel som for behandling av vanlig forkjølelse, øvre luftveisinfeksjoner, bronkitt, mild og rhinitt, og for å lindre hoste og lunger. Andre potensielle bruksområder inkluderer behandling av aterosklerose, forstørret prostata, diabetes, gastrointestinal (GI) lidelser, og mage og tykktarm kreft; imidlertid bevis mangler.

Følgende doser anbefales: 2 til 5 g av fersk rå hvitløk; 0,4 til 1,2 g av tørket hvitløk pulver; 2 til 5 mg hvitløk olje; 300 til 1000 mg av hvitløk ekstrakt (som fast stoff). Andre forberedelser skal tilsvare 4 til 12 mg alliin eller ca 2 til 5 mg av allicin, en aktiv bestanddel av hvitløk. Imidlertid er dosering komplisert av volatilitet og ustabilitet viktige bestanddeler i ulike produkter (f.eks alderen ekstrakter, luktfri hvitløk, destillert oljer). Administrere hvitløk preparater med mat for å minimere GI opprørt. Fordi hvitløk er allment brukt opp, vil dosen være et spørsmål om personlig toleranse.

Kontraindisert hvis kjent allergi mot hvitløk og dets bestanddeler.

Hvitløk kan brukes trygt under graviditet og amming. Imidlertid kan forbruket av ammende mødre påvirke barnets oppførsel under amming, forårsaker langvarig tilknytning til brystet og økt suger. En økning i melkeproduksjonen har blitt dokumentert med hvitløk.

Hvitløk kan redusere sakinavir plasmakonsentrasjoner. Pasienter som tar saquinavir bør begrense inntak av hvitløk, og for å unngå å ta hvitløk kosttilskudd uten å konsultere sin lege. Basert på tilgjengelige rapporter, ingen spesielle forholdsregler er nødvendig hos pasienter spise hvitløk og tar warfarin. Men fordi warfarin har en smal terapeutisk indeks, pasienter bør ikke bruke alternative medisiner uten å konsultere sin lege og skal rapportere eventuelle tegn til blødning. Basert på en innledende studie, ikke hvitløk ikke ut til å samhandle med alprazolam, dekstrometorfan, docetaxel, eller ritonavir.

Kroppslukt og dårlig ånde er de vanligste klager etter inntak av hvitløk forberedelser. Milde bivirkninger (f.eks, oppblåsthet, flatulens, kvalme) er ofte rapportert med bruk. Inntak av en enkeltdose av 25 ml frisk hvitløk ekstrakt har ført til brenning av munnen, spiserøret, magen og; kvalme; svette; og ørhet. Sikkerheten av gjentatte doser av dette beløpet er ikke definert. Endringer i koagulasjon er også rapportert. Svelging av store mengder kan øke risikoen for postoperativ og spontan blødning. Svelging som en mat eller supplement eller utvortes bruk kan forårsake allergiske reaksjoner. Aktuelt eksponering for knust, rå hvitløk fedd i 3 til 5 minutter har resultert i giftig kontakteksem. Gjentatt eksponering for hvitløk støv kan forårsake astmatiske reaksjoner.

Forskning viser liten eller ingen informasjon om giftigheten av dette produktet.

Referanser