hvordan er alfa-1 antitrypsin mangel behandles?

Alpha-1 antitrypsin (AAT) mangel har ingen kur, men relaterte lungesykdommer har mange behandlinger. De fleste av disse behandlingene er de samme som de som brukes for lungesykdommen KOLS (kronisk obstruktiv lungesykdom).

Hvis du har symptomer relatert til AAT-mangel, kan legen anbefale

Forstørrelse (OG-menn-TA-sky) terapi er en behandling som brukes kun for personer som har AAT-relaterte lungesykdommer. Denne terapien innebærer å få infusjoner av AAT protein. Infusjoner heve nivået av proteinet i blodet og lungene.

fremtidige behandlinger

Ikke nok forskning har blitt gjort for å vise hvor godt dette fungerer terapi. Men noen undersøkelser tyder på at denne behandlingen kan bremse utviklingen av AAT-mangel hos personer som ikke har alvorlig sykdom.

Personer som har AAT-mangel og utvikler relaterte lever- eller hudsykdommer vil bli henvist til leger som behandler disse sykdommene.

Forskere jobber med mulige behandlinger som vil målrette den defekte AAT gener og erstatte dem med sunne gener. Disse behandlingene er i de tidlige stadier av utviklingen.

Forskere også studerer behandlinger som vil hjelpe misdannede AAT proteiner flytte fra leveren ut i blodet. De er også studere en type silikonpupper terapi hvor AAT protein inhaleres i stedet for injiseres i en blodåre.

Hvis du er interessert i nye behandlinger, spør legen din om pågående kliniske studier for AAT-mangel.