hvordan er disseminert intravaskulær koagulasjon diagnosen?

Legen din vil diagnostisere disseminert intravaskulær koagulasjon (DIC) basert på din medisinske historie, en fysisk eksamen, og testresultater. Legen din vil også lete etter årsaken til DIC.

Akutt DIC krever akutt behandling. Tilstanden kan være livstruende hvis den ikke behandles med en gang. Hvis du har tegn eller symptomer på alvorlige blødninger eller blodpropp, ring 9-1-1 med en gang.

Legen vil spørre om du har eller har hatt noen sykdommer eller tilstander som kan utløse DIC. For mer informasjon om disse sykdommer og tilstander, gå til “Hva er årsaken til disseminert intravaskulær koagulasjon?”

Medisinsk historie og fysisk eksamen

Legen vil spørre om tegn og symptomer på blodpropp og blødning. Han eller hun vil også gjøre en fysisk eksamen for å se etter tegn og symptomer på blodpropp og indre og ytre blødninger. For eksempel, kan legen se etter blødning fra tannkjøttet.

diagnose~~POS=TRUNC

For å diagnostisere DIC, med legen din anbefale blodprøver ser på blodceller og clotting prosessen. For disse testene, er en liten mengde blod fra en blodåre, vanligvis i armen.

En komplett blodprosent (CBC) måler antall røde blodceller, hvite blodceller og blodplater i blodet ditt.

Blodplater er blodcellefragmenter som bidrar med blodpropp. Unormale blodplate tall kan være et tegn på en blødning lidelse (ikke nok blodpropp) eller en trombotisk lidelse (for mye propper).

En blodutstryk er en test som kan avsløre om de røde blodcellene blir skadet.

De følgende tester undersøke proteiner aktiv i blodpropp prosessen og hvor lang tid det tar dem til å danne en blodpropp.