hvordan er hjerteklaffsykdom behandles?

Foreløpig kan ingen medisiner kurere hjerteklaffsykdom. Men livsstilsendringer og medisiner ofte kan behandle symptomene med hell og forsinke problemer i mange år. Til slutt, selv om du kanskje trenger kirurgi for å reparere eller erstatte et defekt hjerteklaff.

Målene for behandling av hjerteklaffsykdom kan omfatte

I tillegg til hjerte-sunn livsstil endringer, kan legen forskrive medisiner til

medisiner

Legen kan anbefale å reparere eller erstatte hjerteklaff (e), selv om hjertet ventil sykdom ikke forårsaker symptomer. Reparere eller erstatte en ventil kan hindre varig skade på hjertet og plutselig død.

Reparere eller erstatte hjerteklaffer

Beslutningen om å reparere eller erstatte hjertet ventiler avhenger av mange faktorer, blant annet

Når det er mulig, er hjertet ventil reparasjon trekkes fremfor hjertet ventil erstatning. Ventil reparasjon bevarer styrken og funksjonen av hjertemuskelen. Personer som har ventil reparasjon har også en lavere risiko for infeksiøs endokarditt etter operasjonen, og de trenger ikke å ta blodfortynnende medisiner for resten av livet.

Men hjertet ventil reparasjon kirurgi vanskeligere å gjøre enn ventil erstatning. Også, ikke alle ventiler kan repareres. Mitral ventiler ofte kan repareres. Aortiske og åndedrettsventiler må ofte skiftes ut.

Hjerte kirurger kan reparere hjerteklaffer av

Noen ganger kardiologer reparere hjerteklaffer bruker hjertekateterisering. Selv om kateterprosedyrer er mindre invasiv enn kirurgi, kan de ikke fungerer så bra for noen pasienter. Arbeid med legen din for å avgjøre om reparasjon er hensiktsmessig. I så fall kan legen din gi deg råd om den beste fremgangsmåten.

Hjerteklaffer som ikke kan åpne helt (stenose) kan repareres med kirurgi eller med en mindre invasiv kateter prosedyre kalt ballong valvuloplasty. Denne prosedyren også kalles ballong valvotomy.

Under prosedyren, er et kateter (tynne rør) med en ballong på tuppen tredd gjennom en blodåre til defekt ventil i ditt hjerte. Ballongen er blåst opp for å bidra til å utvide åpningen av ventilen. Legen din tømmes deretter ballongen og fjerner både den og røret. Du er våken under inngrepet, som vanligvis krever en overnatting på et sykehus.

Balloon valvuloplasty lindrer mange symptomer på hjerteklaffen sykdom, men kan ikke kurere det. Tilstanden kan forverres over tid. Du fremdeles kan trenge medisiner for å behandle symptomer eller kirurgi for å reparere eller erstatte den defekte ventilen. Balloon valvuloplasty har en kortere restitusjonstid enn kirurgi. Prosedyren kan fungere like bra som kirurgi for noen pasienter som har mitralstenose. For disse menneskene, ballong valvuloplasty ofte foretrekkes fremfor kirurgisk reparasjon eller erstatning.

Balloon valvuloplasty ikke fungerer så godt som kirurgi for voksne som har aortaklaffen stenose. Leger bruker ofte ballong valvuloplasty å reparere ventilen stenose hos spedbarn og barn.

Noen ganger hjerteklaffer kan ikke repareres og må skiftes ut. Denne operasjonen innebærer å fjerne den ødelagte ventilen og erstatte den med en kunstig eller biologisk ventil.

Biologiske Ventilene er laget av gris, ku eller humant hjerte vev og kan ha kunstige deler i tillegg. Disse ventilene er spesialbehandlet, slik at du ikke trenger medisiner for å hindre kroppen din avstøter ventilen.

Kunstige ventiler vare lenger enn biologiske ventiler og vanligvis ikke må byttes ut. Biologiske ventiler må vanligvis skiftes ut etter ca 10 år, men nyere de kan vare 15 år eller lenger. I motsetning til biologiske ventiler, men menneskeskapte ventiler krever at du tar blodfortynnende medisiner for resten av livet. Disse medisinene forhindrer blodpropp fra forming på ventilen. Blodpropp kan føre til hjerteinfarkt eller hjerneslag. Menneskeskapte ventiler også øke risikoen for infeksiøs endokarditt.

Du og legen din vil sammen bestemme om du bør ha en menneskeskapt eller biologisk erstatningsventil.

Hvis du er en kvinne i fertil alder, eller hvis du er atletisk, foretrekker du kanskje en biologisk ventil slik at du ikke trenger å ta blodfortynnende legemidler. Hvis du er eldre, kan du også foretrekker en biologisk ventil, som det vil trolig vare resten av livet.

Leger kan også behandle defekte aortaklaff med Ross prosedyren. Under denne operasjonen, fjerner legen din feil aortaklaffen og erstatter den med lunge ventilen. Din pulmonal ventil erstattes deretter med en lunge ventilen fra en avdød human donor.

Dette er mer involvert kirurgi enn vanlig ventil erstatning, og den har en større risiko for komplikasjoner. The Ross prosedyren kan være spesielt nyttig for barn fordi de kirurgisk erstattet ventiler fortsette å vokse med barnet. Dessuten er livslang behandling med blodfortynnende legemidler ikke nødvendig. Men i enkelte pasienter, den ene eller begge ventiler ikke klarer å fungere godt i løpet av få år etter kirurgi. Forskere fortsetter å studere anvendelsen av denne fremgangsmåten.

Livsstil endringer for å behandle andre Relatert Hjerte

Noen former for hjerteklaff reparasjon og erstatning kirurgi er mindre invasiv enn tradisjonell kirurgi. Disse prosedyrene bruker mindre snitt (kutt) for å nå hjerteklaffene. Sykehusopphold for disse nyere typer kirurgi er vanligvis 3 til 5 dager, sammenlignet med en 5-dagers opphold for tradisjonelle hjerteklaffkirurgi.

Nye operasjoner har en tendens til å føre til mindre smerte og har en lavere risiko for infeksjon. Utvinning tid har også en tendens til å være kortere-2 til 4 uker versus 6 til 8 uker for tradisjonell kirurgi.

Intervensjons kardiologer utføre handlinger som involverer gjeng klips eller andre enheter for å reparere defekte hjerteklaffer ved hjelp av et kateter (rør) inn gjennom en stor blodåre. Klippene eller enheter brukes til å omforme ventilene og stoppe tilbakestrømning av blod. Personer som mottar disse klippene komme lettere enn folk som har kirurgi. Imidlertid kan klippene ikke behandle tilbakestrømning samt kirurgi.

Leger kan også bruke et kateter for å erstatte defekte aortaklaff. Denne prosedyren kalles Kateter aortaklaffen erstatning (Tavr). For denne fremgangsmåten, kateteret vanligvis er satt inn i en arterie i lysken (øvre lår) og gjenget til hjertet. En oppblåste ballong med en foldet erstatningsventil rundt det er ved enden av kateteret.

Når erstatningsventil er plassert på riktig måte, blir ballongen anvendes for å utvide den nye ventilen slik at den passer i den gamle ventilen. Ballongen blir så deflatert, og ballongen og kateter fjernes.

En erstatning ventil også kan settes inn i en eksisterende erstatningsventil som er sviktende. Dette kalles en ventil-i-ventil prosedyre.

For å behandle hjerteproblemer knyttet til hjertet ventil sykdom, kan legen din råde deg til å gjøre hjerte-sunn livsstil endringer, for eksempel

Legen kan anbefale hjerte-sunn mat, som skal omfatte

Når du følger en hjerte-sunt kosthold, bør du unngå å spise

To næringsstoffer i kostholdet ditt gjør kolesterolnivået i blodet stiger

Mettet fett øker kolesterolet mer enn noe annet i kostholdet ditt. Når du følger en hjerte-sunn spising plan, skal bare 5 prosent til 6 prosent av det daglige kaloriene kommer fra mettet fett. Mat etiketter liste mengder mettet fett. For å hjelpe deg å holde deg på sporet, her er noen eksempler

Avokado Ikke alt fett er dårlig. Enumettet og flerumettet fett faktisk bidra til å redusere kolesterolnivået i blodet. Noen kilder til enumettet og flerumettet fett er

Du bør prøve å begrense mengden av natrium du spiser. Dette betyr å velge og forberede mat som er lavere i salt og natrium. Prøv å bruke lav-natrium og “uten tilsatt salt” mat og krydder på bordet eller mens matlaging. Mat etiketter fortelle deg hva du trenger å vite om å velge matvarer som er lavere i natrium. Prøv å spise mer enn 2300 milligram natrium per dag. Hvis du har høyt blodtrykk, må du kanskje begrense natrium inntaket enda mer.

Legen kan anbefale Dietary Approaches til Stop Hypertension (DASH) spising plan hvis du har høyt blodtrykk. DASH spise plan fokuserer på frukt, grønnsaker, hele korn og andre matvarer som er hjertet sunt og lite fett, kolesterol og natrium og salt.

Den DASH kosthold er en god hjerte-sunn spising plan, selv for de som ikke har høyt blodtrykk. Les mer om DASH.

Prøv å begrense alkoholinntaket. For mye alkohol kan øke blodtrykket og triglyseridnivåer, en type fett som finnes i blodet. Alkohol gir også ekstra kalorier, noe som kan føre til vektøkning.

Menn bør ikke ha mer enn to drinker som inneholder alkohol en dag. Kvinner bør ikke ha mer enn én drink inneholder alkohol en dag. En drink er

Opprettholde en sunn vekt er viktig for generell helse og kan redusere risikoen for hjerteklaffsykdom. Målet for en sunn vekt ved å følge en hjerte-sunn spising plan og holde fysisk aktiv.

Å vite din body mass index (BMI) hjelper deg å finne ut om du er en sunn vekt i forhold til høyden din og gir et anslag over den totale kroppsfett. For å regne ut din BMI, sjekk ut National Heart, Lung, and Blood Institute online BMI kalkulator eller snakke med legen din. En BMI

En overordnet målsetning å satse på er en BMI på mindre enn 25. Legen eller helsepersonell kan hjelpe deg å sette en passende BMI mål.

Måling livvidde hjelper skjermen for mulig helserisiko. Hvis de fleste av fett er rundt midjen din i stedet for på hoftene, du er på et høyere risiko for hjertesykdom og type 2 diabetes. Denne risikoen kan være høyere med en midje størrelse som er større enn 35 inches for kvinner eller større enn 40 inches for menn. Hvis du vil vite hvordan du skal måle midjen din, kan du gå Vurdere din vekt og helserisiko.

Hvis du er overvektig eller overvektig, kan du prøve å gå ned i vekt. Et tap på bare tre prosent til fem prosent av din nåværende vekt kan redusere triglyserider, blodsukker, og risikoen for å utvikle type 2 diabetes. Større mengder vekttap kan forbedre blodtrykket opplesninger, lavere LDL kolesterol og øke HDL kolesterolet.

Lære å håndtere stress, slappe av og takle problemer kan forbedre din emosjonelle og fysiske helse. Tenk sunne stress-reduserende aktiviteter, for eksempel

Regelmessig fysisk aktivitet kan redusere mange hjerteklaffsykdom risikofaktorer.

Alle bør prøve å delta i moderat intensitet aerobic trening minst 2 timer og 30 minutter per uke eller energisk aerobic trening for en time og 15 minutter per uke. Aerob trening, som for eksempel rask gange, er enhver øvelse der hjertet slår raskere og du bruker mer oksygen enn vanlig. Jo mer aktiv du er, jo mer vil du ha nytte. Delta i aerobic trening i minst 10 minutter om gangen spredt over hele uken.

Snakk med legen din før du starter en ny treningsplan. Spør legen din hvor mye og hva slags fysisk aktivitet er trygt for deg.

Les mer om fysisk aktivitet på

Hvis du røyker eller snuser, avslutter. Røyking kan skade og stram blodkar og øke risikoen for åreforkalkning og andre helseproblemer. Snakk med legen din om programmer og produkter som kan hjelpe deg å slutte. Også prøve å unngå passiv røyking. Hvis du har problemer med å slutte å røyke på egenhånd, bør du vurdere å bli med i en støttegruppe. Mange sykehus, arbeidsplasser, og grupper i samfunnet tilbyr kurs for å hjelpe folk slutte å røyke.

For mer informasjon om hvordan å slutte å røyke, kan du besøke Røyking og ditt hjerte helse emne.