hvordan er hjertesykdom behandles?

Behandling for koronar hjertesykdom (CHD) vanligvis er den samme for både kvinner og menn. Behandling kan inkludere endringer i livsstil, medisiner, medisinske og kirurgiske prosedyrer, og hjertestans rehabilitering (rehab).

Målene for behandlingen er å

Å gjøre endringer i livsstil kan bidra til å forebygge eller behandle CHD. Disse endringene kan være den eneste behandlingen som noen mennesker trenger.

Livsstil endringer

Hvis du røyker eller snuser, prøver å avslutte. Røyking kan øke risikoen for CHD og hjerteinfarkt og forverre andre CHD risikofaktorer. Snakk med legen din om programmer og produkter som kan hjelpe deg å slutte. Også prøve å unngå passiv røyking.

medisiner

Hvis du synes det er vanskelig å slutte å røyke på egenhånd, bør du vurdere å bli med i en støttegruppe. Mange sykehus, arbeidsplasser, og grupper i samfunnet tilbyr kurs for å hjelpe folk slutte å røyke.

For mer informasjon om hvordan å slutte å røyke, gå til helse emner Røyking og ditt hjerte artikkelen og nettstedet “Din guide til et sunt hjerte.”

Et sunt kosthold er en viktig del av en sunn livsstil. Et sunt kosthold inneholder en rekke grønnsaker og frukt. Disse matvarer kan være frisk, hermetisert, frossen eller tørket. En god regel er å prøve å fylle halve tallerkenen med grønnsaker og frukt.

Et sunt kosthold inneholder også hele korn, fett-fri eller lav-fett meieriprodukter, og proteinrik mat som magert kjøtt, fjærkre uten skinn, sjømat, bearbeidede soyaprodukter, nøtter, frø, bønner og erter.

Velg og tilberede mat med lite natrium (salt). For mye salt kan øke risikoen for høyt blodtrykk. Studier viser at å følge kosten tilnærminger for å Stop Hypertension (DASH) kosthold kan senke blodtrykket.

Prøv å unngå mat og drikke som inneholder mye tilsatt sukker. For eksempel, drikke vann i stedet for sukkerholdige drikker, som brus.

Også prøve å begrense mengden av hardt fett og raffinert korn som du spiser. Hardt fett er mettet fett og transfettsyrer. Raffinert korn kommer fra prosessering hele korn, noe som resulterer i et tap av næringsstoffer (som kostfiber).

Hvis du drikker alkohol, gjør det med måte. Forskning tyder på at regelmessig drikker små til moderate mengder alkohol kan redusere risikoen for CHD. Kvinner bør ikke ha mer enn en alkoholholdig drink om dagen.

En drink om dagen kan senke CHD risiko ved å heve HDL kolesterol nivå. En drink er et glass vin, øl eller en liten mengde brennevin.

Hvis du ikke drikker, dette er ikke en anbefaling om å begynne å bruke alkohol. I tillegg bør du ikke drikke hvis du er gravid, hvis du planlegger å bli gravid, eller hvis du har en annen helsetilstand som kan gjøre alkoholbruk er skadelig.

For mye alkohol kan føre til vektøkning og øke blodtrykket og triglyseridnivå. Hos kvinner, selv en drink om dagen kan øke risikoen for visse typer kreft.

For mer informasjon om å følge et sunt kosthold, gå til NHLBI er “Din guide til senke blodtrykket Med DASH” og det amerikanske Department of Agriculture ChooseMyPlate nettsted. Begge ressurser gir generell informasjon om sunn mat.

Regelmessig fysisk aktivitet kan redusere mange CHD risikofaktorer, inkludert høyt LDL kolesterol, høyt blodtrykk, og overvekt.

Fysisk aktivitet kan også redusere risikoen for diabetes og øke HDL kolesterol nivå. (HDL kolesterol bidrar til å fjerne kolesterol fra blodårene dine.)

Snakk med legen din før du starter en ny treningsplan. Spør ham eller henne hvor mye og hva slags fysisk aktivitet er trygt for deg.

Folk får helsemessige fordeler fra så lite som 60 minutter med moderat intensitet aerobic aktivitet per uke. Turgåing er en utmerket hjerte sunn trening. Jo mer aktiv du er, jo mer vil du ha nytte.

Menopausal hormonterapi

For mer informasjon om fysisk aktivitet, går du til det amerikanske Department of Health and Human Services ‘ “2008 Fysisk aktivitet Retningslinjer for amerikanerne,” helsetjenesten emner fysisk aktivitet og Your Heart artikkel, og NHLBI er “Din guide til fysisk aktivitet og Your Heart.

Overvekt og fedme er risikofaktorer for CHD. Hvis du er overvektig eller overvektig, kan du prøve å gå ned i vekt. Kutte ned kaloriinntaket og gjøre mer fysisk aktivitet. Spis mindre porsjoner og velge lavere kalorifattig mat. Din helsepersonell kan henvise deg til en ernæringsfysiolog for å hjelpe deg med å administrere din vekt.

En BMI på mindre enn 25 og en livvidde på 35 inches eller mindre er målet for å forebygge og CHD behandling. BMI måler din vekt i forhold til høyden din og gir et anslag over den totale kroppsfett. Du kan bruke NHLBI online BMI kalkulator for å regne ut din BMI, eller legen din kan hjelpe deg.

For å måle midjen din, stå og plassere et målebånd rundt midten, like over dine hipbones. Mål midjen din rett etter du puster ut. Pass på at tapen sitter godt, men ikke presse kjøttet.

For mer informasjon om å miste vekt eller opprettholde en sunn vekt, gå til NHLBI mål for en sunn vekt webområde.

Forskning viser at å bli opprørt eller sint kan utløse et hjerteinfarkt. Også noen av de måter folk takle stress, for eksempel drikking, røyking, eller overspising-Arent hjertet sunt.

Prosedyrer og kirurgi

Cardiac Rehabilitation

Lære å håndtere stress, slappe av og takle problemer kan forbedre din emosjonelle og fysiske helse.

Å ha støttende mennesker i livet ditt som du kan dele dine følelser eller bekymringer kan bidra til å avlaste stress. Fysisk aktivitet, yoga og avslapping terapi også kan bidra til å avlaste stress. Det kan være lurt å vurdere å ta del i en stress management program.

Depresjon kan doble eller tredoble risikoen for CHD. Depresjon gjør det også vanskelig å opprettholde et hjerte sunn livsstil.

Snakk med legen din dersom du har symptomer på depresjon, for eksempel følelsen håpløse eller ikke tar interesse i daglige aktiviteter. Han eller hun kan anbefale rådgivning eller foreskrive medisiner for å hjelpe deg med å behandle tilstanden.

Du må kanskje legemidler til behandling av CHD om endringer i livsstil er ikke nok. Medisiner kan hjelpe

Kvinner som har koronar mikrovaskulær sykdom og anemi kan ha nytte av å ta medisin for å behandle anemi.

Kvinner som har knust hjerte syndrom også kan trenge medisiner. Leger kan foreskrive medisiner for å lindre væske buildup, behandle blodtrykk problemer, forebygge blodpropp, og administrere stresshormoner. De fleste som har brutt hjerte syndrom foreta en full gjenoppretting i løpet av uker.

Ta alle dine medisiner som foreskrevet. Hvis du har bivirkninger eller andre problemer knyttet til medisiner, informere legen din. Han eller hun kan være i stand til å tilby andre alternativer.

Nyere studier har vist at menopausal hormonterapi (MHT) hindrer ikke CHD. Noen studier har også vist at MHT øker kvinners risiko for CHD, hjerneslag og brystkreft.

Men disse studiene testet MHT på kvinner som hadde vært postmenopausale i minst flere år. I løpet av den tiden, kunne de allerede har utviklet CHD.

Forskning pågår for å se om MHT bidrar til å hindre CHD da tatt rett når overgangsalderen starter. Mens spørsmål gjenstår, aktuelle funnene tyder MHT bør ikke rutinemessig brukes til å forebygge eller behandle CHD.

Spør legen din om andre måter å forebygge eller behandle CHD, inkludert livsstilsendringer og medisiner. For mer informasjon om MHT, gå til NHLBI er postmenopausal hormonterapi websiden.

Du trenger kanskje en prosedyre eller kirurgi for å behandle CHD. Både angioplasti og CABG brukes som behandlinger. Du og legen din kan diskutere hvilken behandling som er riktig for deg.

Perkutan koronar intervensjon (PCI), vanligvis kjent som angioplastikk (AN-Jee-OH-plas-tee), er en nonsurgical prosedyre som åpner blokkert eller smalere koronararteriene.

En tynn, fleksibel slange med en ballong eller en annen enhet på enden er tredd gjennom en blodåre til den smalere eller blokkert koronararterie. Når på plass, er ballongen blåst opp for å komprimere plakk mot veggen av arterien. Dette gjenoppretter blodstrøm gjennom arterien.

Relatert Director Budskap

PCI kan bedre blodtilførselen til hjertet ditt og lindre brystsmerter. En liten mesh rør kalt en stent som regel er plassert i arterien for å bidra til å holde den åpen etter inngrepet.

For mer informasjon, gå til helse emner PCI artikkelen.

CABG er en type kirurgi. Under CABG, fjerner en kirurg arterier eller vener fra andre områder i kroppen og bruker dem til å omgå (som går rundt) smalere eller blokkert koronararteriene.

CABG kan bedre blodtilførselen til hjertet ditt, lindre brystsmerter, og muligens forhindre et hjerteinfarkt.

For mer informasjon, gå til helse emner koronar artikkelen.

Legen din kan forskrive cardiac rehab for angina eller etter angioplastikk, CABG, eller et hjerteinfarkt. Nesten alle som har CHD kan dra nytte av hjertestans rehab.

Cardiac rehab er en medisinsk tilsyn program som kan forbedre helse og trivsel for mennesker som har hjerteproblemer.

Den hjerte rehab teamet kan omfatte leger, sykepleiere, trening spesialister, fysiske og ergoterapeuter, dietitians eller ernæringsfysiologer og psykologer eller andre psykiske spesialister.

Cardiac rehab har to deler

For mer informasjon, gå til helse emner Cardiac Rehabilitation artikkelen.

Yaskary hadde mistet sin mor, far og tante til hjertesykdom. Og hun visste at livet hennes ville ikke være noe unntak med mindre hun tok initiativet. På 49, følte hun en mild brystsmerter, og timer senere, gjennomgikk en femdobbelt bypass. Å ha bare en risikofaktor øker sjansen for å utvikle hjertesykdom, og Yaskary vet hennes liv ble spart fordi hun forsto risikoen hun arvet. I dag er hun stolt over å spre ordet om hjertesykdom hos kvinner. For henne arret på brystet hennes fungerer som et symbol på liv.

The Heart Truth er en nasjonal kampanje for kvinner om hjertesykdom og er sponset av theernment, en del av theernment.

Eileen var en to-pack-en-dag røyker i 28 år. Da hun fikk et hjerteinfarkt, kirurgen åpnet brystet hennes og fant en 98 prosent blokkering, og hennes arterier oppløst. Eileen har ikke rørt en sigarett siden den dagen. Hjertesykdom er forebygges, og hver kvinne har makt til å redusere sine risikofaktorer. For Eileen, hver dag hun bruker – som frivillig brannmann og EMT, og med sin sønn og sønnesønner – er en gave.

The Heart Truth er en nasjonal kampanje for kvinner om hjertesykdom og er sponset av theernment, en del av theernment.

Mer enn 100 medlemmer av samfunnet samlet på Clinical Center i Bethesda, Maryland, for å øke bevisstheten om kvinner og hjertesykdom. Publikum dannet en gigantisk menneskehjerte til ære for National Wear Red Day, som finner sted hvert år på den første fredagen i februar. Høyttalere på arrangementet inkludert Dr. Francis Collins, direktør for, Dr. Gary H. Gibbons, direktør for NHLBI, Dr. Griffin Rodgers, direktør for National Institute of Diabetes og Digestive og nyre sykdommer, Dr. Janine Clayton, direktør for Office for forskning på kvinners helse, og Dr. John Gallin, direktør for Clinical Center. For mer informasjon om hjertesykdom, kan du besøke NHLBI nettsted. Hvis du deler denne videoen på Twitter, kan du bruke #NationalWearRedDay.

Hjertesykdom var ikke engang på Jennifer radar. Og når dette TV-nyheter reporter fikk et hjerteinfarkt i en alder av 36, det stoppet henne “døde i hennes spor.” Jennifer minner oss på hvor hjertesykdom tar for mange av våre mødre, søstre og venner fra oss hver dag. Jo mer vi deler våre historier, jo raskere vi snu siden på hjertesykdom.

The Heart Truth er en nasjonal kampanje for kvinner om hjertesykdom og er sponset av theernment, en del av theernment.

6. februar 2013 The Heart Truth feiret sin 11. årlige Red Dress Collection på New York Fashion Week, med 17 skreddersydde design båret av 16 kjendiser og hjertesykdom overlevende Cindy Parsons. The Heart Truth er en nasjonal kampanje for kvinner om hjertesykdom og er sponset av NHLBI. The American College of Cardiology sluttet seg til NHLBI å bidra til å spre The Heart Truth budskap gjennom sin støtte til Red Dress Collection 2013 Fashion Show.

Dette viser The Heart Truth ® kampanje. Kampanjen øker bevisstheten blant kvinner i deres risiko for hjertesykdom og inspirerer dem til å iverksette tiltak mot sykdommen.

Gjennom fellesskapet hendelser og lokale programmer, oppfordrer kampanjen kvinner til å kjenne sin risiko og gjøre hjertet sunt valg. Midtpunktet i The Heart Truth kampanjen er Red Dress ® -a nasjonalt symbol for kvinner og hjertesykdom bevissthet.

For mer informasjon, besøk www.hearttruth eller helse emner hjertesykdom hos kvinner artikkelen.

® The Heart Truth og Red Dress er registrerte varemerker for det amerikanske Department of Health and Human Services.

Enhver kvinne har en historie å fortelle, og makt til å iverksette tiltak for å beskytte hennes hjerte helse. Del din historie med andre kvinner på Facebook.

The Heart Truth kampanjen tilbyr en rekke offentlige helseressurser for å bidra til å utdanne kvinner og helsepersonell om kvinners hjertesykdom.