hvordan er koronar hjertesykdom behandles?

Behandlinger for koronar hjertesykdom omfatter hjerte-sunn livsstil endringer, medisiner, medisinske prosedyrer og kirurgi, og hjerte rehabilitering. Behandlingsmål kan omfatte

Legen kan anbefale hjerte-sunn livsstil endringer hvis du har koronar hjertesykdom. Hjerte-sunn livsstil endringer inkluderer

Legen kan anbefale hjerte-sunn mat, som skal omfatte

Hjerte-sunn livsstil endringer

Når du følger en hjerte-sunt kosthold, bør du unngå å spise

medisiner

To næringsstoffer i kostholdet ditt gjør kolesterolnivået i blodet stiger

Mettet fett øker kolesterolet mer enn noe annet i kostholdet ditt. Når du følger en hjerte-sunn spising plan, skal bare 5 prosent til 6 prosent av det daglige kaloriene kommer fra mettet fett. Mat etiketter liste mengder mettet fett. For å hjelpe deg å holde deg på sporet, her er noen eksempler

1200 kalorier om dagen

8 g av mettet fett om dagen

1500 kalorier om dagen

10 g mettet fett om dagen

1800 kalorier om dagen

12 g av mettet fett om dagen

2000 kalorier om dagen

13 g av mettet fett om dagen

2500 kalorier om dagen

17 gram mettet fett per dag

Ikke alt fett er dårlig. Enumettet og flerumettet fett faktisk bidra til å redusere kolesterolnivået i blodet.

Noen kilder til enumettet og flerumettet fett er

Du bør prøve å begrense mengden av natrium du spiser. Dette betyr å velge og forberede mat som er lavere i salt og natrium. Prøv å bruke lav-natrium og “uten tilsatt salt” mat og krydder på bordet eller mens matlaging. Mat etiketter fortelle deg hva du trenger å vite om å velge matvarer som er lavere i natrium. Prøv å spise mer enn 2300 milligram natrium per dag. Hvis du har høyt blodtrykk, må du kanskje begrense natrium inntaket enda mer.

Legen kan anbefale Dietary Approaches til Stop Hypertension (DASH) spising plan hvis du har høyt blodtrykk. DASH spise plan fokuserer på frukt, grønnsaker, hele korn og andre matvarer som er hjertet sunt og lite fett, kolesterol og natrium og salt;. DASH spise plan er en god hjerte-sunn spising plan, selv for de som har høyt blodtrykk. Les mer om DASH.

Medisinske prosedyrer og kirurgi

Prøv å begrense alkoholinntaket. For mye alkohol kan øke blodtrykket og triglyseridnivåer, en type fett som finnes i blodet. Alkohol gir også ekstra kalorier, noe som kan føre til vektøkning.

Menn bør ikke ha mer enn to drinker som inneholder alkohol en dag. Kvinner bør ikke ha mer enn én drink inneholder alkohol en dag. En drink er

Opprettholde en sunn vekt er viktig for generell helse og kan redusere risikoen for koronar hjertesykdom. Målet for en sunn vekt ved å følge en hjerte-sunn spising plan og holde fysisk aktiv.

Å vite din body mass index (BMI) hjelper deg å finne ut om du er en sunn vekt i forhold til høyden din og gir et anslag over den totale kroppsfett. For å regne ut din BMI, sjekk ut National Heart, Lung, and Blood Institute (NHLBI) online BMI kalkulator eller snakke med legen din. En BMI

En overordnet målsetning å satse på er en BMI på mindre enn 25. Legen eller helsepersonell kan hjelpe deg å sette en passende BMI mål.

Måling livvidde hjelper skjermen for mulig helserisiko. Hvis de fleste av fett er rundt midjen din i stedet for på hoftene, du er på et høyere risiko for hjertesykdom og type 2 diabetes. Denne risikoen kan være høy med en midje størrelse som er større enn 35 inches for kvinner eller større enn 40 inches for menn. Hvis du vil vite hvordan du skal måle midjen din, kan du gå Vurdere din vekt og helserisiko.

Cardiac Rehabilitation

Relatert Director Budskap

Hvis du er overvektig eller overvektig, kan du prøve å gå ned i vekt. Et tap på bare tre prosent til fem prosent av din nåværende vekt kan redusere triglyserider, blodsukker, og risikoen for å utvikle type 2 diabetes. Større mengder vekttap kan forbedre blodtrykket opplesninger, lavere LDL kolesterol og øke HDL kolesterolet.

Forskning viser at de hyppigst rapporterte “trigger” for et hjerteinfarkt er en følelsesmessig opprivende hendelse-spesielt en som involverer sinne. Også noen av de måter folk takle stress, for eksempel drikking, røyking, eller overspising-Arent sunt.

Lære å håndtere stress, slappe av og takle problemer kan forbedre din emosjonelle og fysiske helse. Tenk sunne stress-reduserende aktiviteter, for eksempel

Rutinemessig fysisk aktivitet kan redusere mange koronar hjertesykdom risikofaktorer, inkludert LDL ( “dårlig”) kolesterol, høyt blodtrykk, og overvekt. Fysisk aktivitet kan også redusere risikoen for diabetes og øke HDL kolesterol nivå. HDL er det “gode” kolesterolet som bidrar til å hindre koronar hjertesykdom.

Alle bør prøve å delta i moderat intensitet aerobic trening minst 2 timer og 30 minutter per uke, eller energisk aerobic trening for en time og 15 minutter per uke. Aerob trening, som for eksempel rask gange, er enhver øvelse der hjertet slår raskere og du bruker mer oksygen enn vanlig. Jo mer aktiv du er, jo mer vil du ha nytte. Delta i aerobic trening i minst 10 minutter om gangen spredt over hele uken.

Les mer om fysisk aktivitet på

Snakk med legen din før du starter en ny treningsplan. Spør legen din hvor mye og hva slags fysisk aktivitet er trygt for deg.

Hvis du røyker, avslutter. Røyking kan øke risikoen for koronar hjertesykdom og hjerteinfarkt og forverre andre koronar hjertesykdom risikofaktorer. Snakk med legen din om programmer og produkter som kan hjelpe deg å slutte å røyke. Også prøve å unngå passiv røyking.

Hvis du har problemer med å slutte å røyke på egenhånd, bør du vurdere å bli med i en støttegruppe. Mange sykehus, arbeidsplasser, og grupper i samfunnet tilbyr kurs for å hjelpe folk slutte å røyke,. Les mer om å slutte å røyke ved røyking og Your Heart.

Noen ganger livsstilsendringer er ikke nok til å kontrollere kolesterolnivået i blodet. For eksempel, må du kanskje statin medisiner for å kontrollere eller senke kolesterolet. Ved å senke kolesterolnivået ditt, kan du redusere sjansen for å ha et hjerteinfarkt eller hjerneslag. Leger vanligvis fore statiner for folk som har

Leger kan diskutere begynner statin behandling med de som har en forhøyet risiko for å utvikle hjertesykdom eller å ha et hjerneslag.

Legen kan også foreskrive andre medisiner til

Ta alle medisiner regelmessig, som legen foreskriver. Ikke endre mengden av medisin eller hoppe over en dose med mindre legen din forteller deg. Du bør likevel følge et hjerte sunn livsstil, selv om du tar medisiner for å behandle koronar hjertesykdom.

Du trenger kanskje en prosedyre eller kirurgi for å behandle koronar hjertesykdom. Både PCI og CABG brukes til å behandle blokkerte koronararteriene. Du og legen din kan diskutere hvilken behandling som er riktig for deg.

Perkutan koronar intervensjon, kjent som angioplastikk, er en nonsurgical prosedyre som åpner blokkert eller smalere koronararteriene. En tynn, fleksibel slange med en ballong eller en annen enhet på enden er tredd gjennom en blodåre til den smalere eller blokkert koronararterie. Når på plass, er ballongen blåst opp for å komprimere plakk mot veggen av arterien. Dette gjenoppretter blodstrøm gjennom arterien.

Under prosedyren, legen kan sette en liten maske rør som kalles en stent i arterie. Stenten bidrar til å hindre blokkering i arterien i måneder eller år etter angioplasti. Les mer om denne prosedyren på PCI.

CABG er en type kirurgi der arterier eller vener fra andre områder i kroppen din er vant til å omgå (som går rundt) dine trange koronararteriene. CABG kan bedre blodtilførselen til hjertet ditt, lindre brystsmerter, og muligens forhindre et hjerteinfarkt.

Les mer om denne operasjonen på CABG.

Legen din kan forskrive cardiac rehabilitering (rehab) for angina eller etter CABG, angioplastikk, eller et hjerteinfarkt. Nesten alle som har koronar hjertesykdom kan dra nytte av hjertestans rehab. Cardiac rehab er en medisinsk tilsyn program som kan bidra til å forbedre helse og trivsel for mennesker som har hjerteproblemer.

Den hjerte rehab teamet kan omfatte leger, sykepleiere, trening spesialister, fysiske og ergoterapeuter, dietitians eller ernæringsfysiologer og psykologer eller andre psykiske spesialister.

Rehab har to deler

Les mer om denne behandlingen ved Kardiologisk rehabilitering.

Yaskary hadde mistet sin mor, far og tante til hjertesykdom. Og hun visste at livet hennes ville ikke være noe unntak med mindre hun tok initiativet. På 49, følte hun en mild brystsmerter, og timer senere, gjennomgikk en femdobbelt bypass. Å ha bare en risikofaktor øker sjansen for å utvikle hjertesykdom, og Yaskary vet hennes liv ble spart fordi hun forsto risikoen hun arvet. I dag er hun stolt over å spre ordet om hjertesykdom hos kvinner. For henne arret på brystet hennes fungerer som et symbol på liv.

The Heart Truth er en nasjonal kampanje for kvinner om hjertesykdom og er sponset av theernment, en del av theernment.

Eileen var en to-pack-en-dag røyker i 28 år. Da hun fikk et hjerteinfarkt, kirurgen åpnet brystet hennes og fant en 98 prosent blokkering, og hennes arterier oppløst. Eileen har ikke rørt en sigarett siden den dagen. Hjertesykdom er forebygges, og hver kvinne har makt til å redusere sine risikofaktorer. For Eileen, hver dag hun bruker – som frivillig brannmann og EMT, og med sin sønn og sønnesønner – er en gave.

The Heart Truth er en nasjonal kampanje for kvinner om hjertesykdom og er sponset av theernment, en del av theernment.

Mer enn 100 medlemmer av samfunnet samlet på Clinical Center i Bethesda, Maryland, for å øke bevisstheten om kvinner og hjertesykdom. Publikum dannet en gigantisk menneskehjerte til ære for National Wear Red Day, som finner sted hvert år på den første fredagen i februar. Høyttalere på arrangementet inkludert Dr. Francis Collins, direktør for, Dr. Gary H. Gibbons, direktør for NHLBI, Dr. Griffin Rodgers, direktør for National Institute of Diabetes og Digestive og nyre sykdommer, Dr. Janine Clayton, direktør for Office for forskning på kvinners helse, og Dr. John Gallin, direktør for Clinical Center. For mer informasjon om hjertesykdom, kan du besøke NHLBI nettsted. Hvis du deler denne videoen på Twitter, kan du bruke #NationalWearRedDay.

Dette drøfter NHLBI sin Exome Sequencing Project. Gjort mulig av den amerikanske Recovery og reinvestering Act av 2009, dette prosjektet gitt ut seks priser på fem akademiske institusjoner til å identifisere genetiske forbindelser til hjerte, lunge, og blodsykdommer. Individuelle studier vil ta opp kritiske helsemessige problemer, for eksempel hjerteinfarkt, hjerneslag, KOLS (kronisk obstruktiv lungesykdom), høyt kolesterol, høyt blodtrykk, overvekt og fedme, og andre.

Dette beskriver koronarsykdom (CAD), dens symptomer og komplikasjoner, og måter å håndtere CAD risikofaktorer.

CAD, også kalt koronar hjertesykdom, er den ledende dødsårsaken for både menn og kvinner i USA. CAD oppstår hvis plakk bygger seg opp i arteriene i hjertet. Plakk innsnevrer arteriene og reduserer blodtilførselen til hjertemuskelen. Dette kan føre til angina (brystsmerter eller ubehag), hjerteinfarkt, hjertesvikt eller arytmier (uregelmessige hjerteslag).

Den gode nyheten er at livsstilsendringer og medisiner kan hjelpe kontroll CAD risikofaktorer og hindre eller forsinke sykdommen. Livsstilsendringer inkluderer slutte å røyke, å følge en sunn spising plan, opprettholde en sunn vekt, og være fysisk aktiv.

For mer informasjon om å leve med og håndtere CAD, gå til helse emner koronar hjertesykdom artikkelen.

Når et hjerteinfarkt skjer, kan eventuelle forsinkelser i behandlingen være dødelig.

Kjenne advarsel symptomer på hjerteinfarkt, og hvordan du kan iverksette tiltak kan redde livet ditt eller andres.

Den NHLBI har skapt en ny serie med informative, lettleste hjerteinfarkt materialer for å hjelpe publikum bedre forstå fakta om hjerteinfarkt og hvordan å handle raskt for å redde et liv.

Klikk på lenkene for å laste ned eller bestille NHLBI nye hjerteinfarkt materialer

“Ikke ta en sjanse med et hjerteinfarkt: Kjenn Fakta og handle raskt” (også tilgjengelig på spansk)

“Heart Attack: kjenne symptomene. Å gjøre noe.”

“Lær hva hjerteinfarkt Feels Like-It kan redde livet ditt”