hvordan kan hjertesykdom forebygges?

Iverksette tiltak for å kontrollere risikofaktorer kan bidra til å forhindre eller forsinke koronar hjertesykdom (CHD). Din risiko for CHD øker med antall CHD risikofaktorer du har.

Ett skritt du kan ta er å vedta et hjerte sunn livsstil. Et hjerte sunn livsstil bør være en del av en livslang tilnærming til å leve sunt.

For eksempel, hvis du røyker, prøver å avslutte. Røyking kan øke risikoen for CHD og hjerteinfarkt og forverre andre CHD risikofaktorer. Snakk med legen din om programmer og produkter som kan hjelpe deg å slutte. Også prøve å unngå passiv røyking.

For mer informasjon om å slutte å røyke, gå til helse emner Røyking og ditt hjerte artikkelen og nettstedet “Din guide til et sunt hjerte.”

Relatert Director Budskap

Etter et sunt kosthold også er en viktig del av en sunn livsstil. Et sunt kosthold inneholder en rekke grønnsaker og frukt. Det inkluderer også hele korn, fett-fri eller lav-fett meieriprodukter, og proteinrik mat som magert kjøtt, fjærkre uten skinn, sjømat, bearbeidede soyaprodukter, nøtter, frø, bønner og erter.

Et sunt kosthold er lav i natrium (salt), tilsatt sukker, hardt fett, og raffinert korn. Hardt fett er mettet fett og transfettsyrer. Raffinert korn kommer fra prosessering hele korn, noe som resulterer i et tap av næringsstoffer (som kostfiber).

Den NHLBI terapeutiske livsstil endringer (TLC) og kosten tilnærminger for å Stop Hypertension (DASH) er to programmer som fremmer sunn mat.

Hvis du er overvektig eller overvektig, arbeide med legen din for å skape en fornuftig vekt-tap plan. Kontrollere vekten din hjelper deg å kontrollere CHD risikofaktorer.

Vær så fysisk aktiv som du kan. Fysisk aktivitet kan forbedre din kondisjon og helse. Snakk med legen din om hva slags aktivitet er trygt for deg.

For mer informasjon om fysisk aktivitet, gå til helse emner Fysisk aktivitet og ditt hjerte artikkel og NHLBI er “Din guide til fysisk aktivitet og ditt hjerte.”

Kjenn din familie historie av CHD. Dersom du eller noen i familien din har CHD, sørg for å fortelle legen din.

Dersom endringer i livsstil er ikke nok, du også kan trenge medisiner for å kontrollere CHD risikofaktorer. Ta alle dine medisiner som foreskrevet.

For mer informasjon om livsstilsendringer og medisiner, gå til “Hvordan er hjertesykdom behandlet?”

Yaskary hadde mistet sin mor, far og tante til hjertesykdom. Og hun visste at livet hennes ville ikke være noe unntak med mindre hun tok initiativet. På 49, følte hun en mild brystsmerter, og timer senere, gjennomgikk en femdobbelt bypass. Å ha bare en risikofaktor øker sjansen for å utvikle hjertesykdom, og Yaskary vet hennes liv ble spart fordi hun forsto risikoen hun arvet. I dag er hun stolt over å spre ordet om hjertesykdom hos kvinner. For henne arret på brystet hennes fungerer som et symbol på liv.

The Heart Truth er en nasjonal kampanje for kvinner om hjertesykdom og er sponset av theernment, en del av theernment.

Eileen var en to-pack-en-dag røyker i 28 år. Da hun fikk et hjerteinfarkt, kirurgen åpnet brystet hennes og fant en 98 prosent blokkering, og hennes arterier oppløst. Eileen har ikke rørt en sigarett siden den dagen. Hjertesykdom er forebygges, og hver kvinne har makt til å redusere sine risikofaktorer. For Eileen, hver dag hun bruker – som frivillig brannmann og EMT, og med sin sønn og sønnesønner – er en gave.

The Heart Truth er en nasjonal kampanje for kvinner om hjertesykdom og er sponset av theernment, en del av theernment.

Mer enn 100 medlemmer av samfunnet samlet på Clinical Center i Bethesda, Maryland, for å øke bevisstheten om kvinner og hjertesykdom. Publikum dannet en gigantisk menneskehjerte til ære for National Wear Red Day, som finner sted hvert år på den første fredagen i februar. Høyttalere på arrangementet inkludert Dr. Francis Collins, direktør for, Dr. Gary H. Gibbons, direktør for NHLBI, Dr. Griffin Rodgers, direktør for National Institute of Diabetes og Digestive og nyre sykdommer, Dr. Janine Clayton, direktør for Office for forskning på kvinners helse, og Dr. John Gallin, direktør for Clinical Center. For mer informasjon om hjertesykdom, kan du besøke NHLBI nettsted. Hvis du deler denne videoen på Twitter, kan du bruke #NationalWearRedDay.

Hjertesykdom var ikke engang på Jennifer radar. Og når dette TV-nyheter reporter fikk et hjerteinfarkt i en alder av 36, det stoppet henne “døde i hennes spor.” Jennifer minner oss på hvor hjertesykdom tar for mange av våre mødre, søstre og venner fra oss hver dag. Jo mer vi deler våre historier, jo raskere vi snu siden på hjertesykdom.

The Heart Truth er en nasjonal kampanje for kvinner om hjertesykdom og er sponset av theernment, en del av theernment.

6. februar 2013 The Heart Truth feiret sin 11. årlige Red Dress Collection på New York Fashion Week, med 17 skreddersydde design båret av 16 kjendiser og hjertesykdom overlevende Cindy Parsons. The Heart Truth er en nasjonal kampanje for kvinner om hjertesykdom og er sponset av NHLBI. The American College of Cardiology sluttet seg til NHLBI å bidra til å spre The Heart Truth budskap gjennom sin støtte til Red Dress Collection 2013 Fashion Show.

Dette viser The Heart Truth ® kampanje. Kampanjen øker bevisstheten blant kvinner i deres risiko for hjertesykdom og inspirerer dem til å iverksette tiltak mot sykdommen.

Gjennom fellesskapet hendelser og lokale programmer, oppfordrer kampanjen kvinner til å kjenne sin risiko og gjøre hjertet sunt valg. Midtpunktet i The Heart Truth kampanjen er Red Dress ® -a nasjonalt symbol for kvinner og hjertesykdom bevissthet.

For mer informasjon, besøk www.hearttruth eller helse emner hjertesykdom hos kvinner artikkelen.

® The Heart Truth og Red Dress er registrerte varemerker for det amerikanske Department of Health and Human Services.

Enhver kvinne har en historie å fortelle, og makt til å iverksette tiltak for å beskytte hennes hjerte helse. Del din historie med andre kvinner på Facebook.

The Heart Truth kampanjen tilbyr en rekke offentlige helseressurser for å bidra til å utdanne kvinner og helsepersonell om kvinners hjertesykdom.