kulinarisk medisin: kan enkelte matvarer gjør deg sunnere?

Tenk deg å forebygge brystkreft ved å spise brokkoli og kalamata oliven pizza, unngå Alzheimers ved å hoppe nepe greener, og holder seg hjertesykdom med en unse av mørk sjokolade og en håndfull mandler hver dag.

Høres yummy, ja?

Spise din vei til bedre helse er en tro på at ekko gjennom århundrene, fra grønn te i Kina til Hippokrates ‘råd til “la mat være din medisin og medisin være din mat.” Sin siste form kommer i best-selgere som ChefMD Big Book of Culinary Medicine av John La Puma, MD.

Som La Puma andre bøker – han co-skrev Cooking RealAge Way og The RealAge Diet – kulinarisk medisin lover at å spise sunn mat kan bremse effektene av aldring, forebygge sykdom, og øke den generelle helse.

Sammen med de vanlige super mat – mandler, blåbær, laks og lignende – La Puma inkluderer slike gourmet mat som Parmigiano-Reggiano ost, rødvin, og en og annen ettergivenhet av gress-matet biff.

Vil forberede sunne oppskrifter som en varm biff Indrefilet salat med mango og avokado holde legen borte?

Kanskje, ernæringseksperter sier. Men de advarer mot å fokusere på en enkelt ingrediens.

Jeg tenker på mat som nærende og behagelige, og jeg liker å forlate medisin til den farmasøytiske industrien, “sier Marion Nestle, PhD, MPH, professor i ernæring og mat studier ved New York University og forfatter av hva du spiser.” Men spise et fornuftig kosthold er en av de beste ting folk kan gjøre for deres helse.

La Puma var en indremedisiner og medisinsk etiker før han innrullert i kulinarisk skole for å lære å tilberede sunn mat på en tiltalende måte. Han jobbet for en tid i kjøkkenene av Chicago kokk Rick Bayless, kjent for sin omfavnelse av “bærekraftig” vokst mat og autentisk meksikansk mat.

Nå La Puma er medisinsk direktør i Santa Barbara Institute for Medical Nutrition og sunn vekt. Han fremmer kulinariske medisin gjennom opptredener på Lifetime Television Helse Corner og på sine nettsider, chefmd og drjohnlapuma.

Du har restaurant-kvalitet mat som bidrar til å forebygge sykdom “, sier La Puma.” Dette er en frisk tilnærming på grunn av soliditeten i vitenskap og flavorfulness av maten.

sunne, deilige oppskrifter, fra og spise godt magasin.

Kylling, sjokolade, salater, desserter, Soup