kvinnelig ufruktbarhet guide – årsaker, symptomer og behandling

Hva er det?

De fleste par som har ubeskyttet sex minst to ganger per uke er i stand til å bli gravid innen ett år. Hvis graviditet ikke oppstår etter ett år, er mannen og kvinnen diagnostisert med en ufruktbarhet problem .; Infertilitet kan skyldes problemer i mannen, kvinnen eller begge parter. I enkelte par, kan ingen årsak til infertilitet funnet. I andre par, eksisterer mer enn en årsak .; Normal aldring reduserer kvinnens evne til å bli gravid. Som en kvinne blir eldre,-egg blir ovulation-prosessen med å danne og frigjøre en langsommere og mindre effektive .; Aldring begynner å redusere fruktbarheten så tidlig som 30. Graviditet prisene er svært lave etter fylte 44. Dette gjelder selv når fruktbarhet medisiner brukes .; symptomer; Den primære symptom på infertilitet er problemer med å bli gravid. Ulike årsaker til infertilitet kan føre til flere symptomer .; Noen av følgende problemer kan føre til ufruktbarhet; Sjelden eggløsning. Når mensen ikke kommer hver måned, har du sjelden eggløsning.

symptomer

Den primære symptom på infertilitet er problemer med å bli gravid. Ulike årsaker til infertilitet kan føre til flere symptomer .; Noen av følgende problemer kan føre til ufruktbarhet; Sjelden eggløsning. Når mensen ikke kommer hver måned, har du sjelden eggløsning.

Diagnose

Det første trinnet i å diagnostisere kvinnelig infertilitet er å avgjøre om eggløsning skjer på forutsigbare intervaller. Når et egg slippes, det fører til et skifte i kroppens kjønnshormoner.

Hvor lenge varer det?

En fruktbarhet evaluering strekker seg vanligvis over flere måneder. Evalueringen krever utallige tester. Noen tester må gjøres i løpet av en bestemt tid i menstruasjonssyklusen.

Hvordan forhindre dette helsetilstand

Du kan optimalisere sjansene for å bli gravid i en rekke måter.

Hvordan behandle denne helsetilstand

Behandlingen avhenger av resultatene av ufruktbarhet evaluering. Noen årsaker til infertilitet har en spesiell behandling. For eksempel kan kirurgi gjøres for å fjerne en fibroid svulst.

Når å gå til legen

Snakk med en lege etter ett år med hell prøver å bli gravid. På dette punktet, kan det være lurt å begynne en ufruktbarhet evaluering.