langrenns treningsøkter

Av Jessica Cassity

Til downhill ski, trenger du fjell. For å skøyte, trenger du … vel, is. Men til langrenn ski, er alt du trenger litt snø (med noen få inches vil gjøre). Og det er bare én grunn til at denne vinteren sporten fortsetter å vokse i popularitet.

En annen grunn? Det er en stor kalori-brenner. “Langrenn innebærer [flytting] en stor muskelmasse,” sier Nate Goldberg, som administrerer Beaver nordiske Sports Center i Colorado. “Du er i utgangspunktet jobber nesten hele øvre og nedre delen av kroppen.” Tack på det faktum at det er en relativt trygg og familievennlig sport som gjør at du kan nyte utendørs om vinteren, og det er vinn-vinn.

Tenker du på å prøve langrenn? Hvis ja, her er tre måter å komme i gang.

De fleste får sin start på langrennsski på en golfbane eller andre flate skjærer land, hvor start og stopp er relativt enkelt. Det er hvordan å lære “feste og glid”, som Goldberg sier er grunnlaget for klassisk stil langrenn (den typen som ser ut som du bare gå på snø). “Mange tenker på langrenn som alt arbeid, men med hvert trinn er det en gli,” bemerker Goldberg. Glide er at perioden mellom trinnene når du uanstrengt skyve fremover.

Bruk din prøvetur på flatt land for å lære å gli, og også for å mestre grunnleggende poling teknikker. Armene skal gå i opposisjon med bena (som de gjør når du går). Hver gang armen strekker seg frem, plante pol i snøen ved siden oppstart. Øv i 10 minutter. Hvile noen minutter, og gjenta. Mål for å gjøre tre 10-minutters økter.

Etter at du har mestret flat ski (som ofte tar bare en utflukt eller leksjon), er det på tide å prøve kupert terreng. Å vite hvordan man skal stoppe vil gi deg en følelse av kontroll og lette eventuelle frykt du måtte ha om åser. Når du går nedoverbakke, øve snøplogen (eller snøplog): Vri tuppen av skiene mot hverandre uten å krysse dem, holde vekten på innsiden kanten av skiene. For å starte opp en bakke på langrennsski, forkorte strak arm slik at du nesten jogging, foreslår Goldberg. Finn et kort kurs – rundt 2k – med flere oppoverbakke og nedoverbakker. Ski det en gang (som vil ta rundt 15 minutter). Hvile i noen minutter, og deretter gjøre det igjen.

Mens du trener, bør du regne mellom …

Mens du trener, bør du regne mellom …