matforgiftning guide – årsaker, symptomer og behandling

Hva er det?

Mest vanlig er matforgiftning en reaksjon på mat eller vann som er forurenset under utilbørlig matlaging, håndtering eller lagring. De mest vanlige forurensninger er bakterier, slik som salmonella, Campylobacter og E. coli. Andre forurensninger inkluderer virus, parasitter og giftstoffer. Matforgiftning fører vanligvis til magekramper, oppkast og diaré .; Matforgiftning, selv om vanlig, ofte kan forebygges enkelt. Anslagsvis 85% av mat-forgiftning kan forebygges ved håndtering og tilberedning av maten ordentlig. Vanligvis symptomer avta i løpet av en dag eller to. Men i noen tilfeller er ganske farlig matforgiftning .; symptomer; Symptomer på matforgiftning inkluderer; Kvalme og oppkast; Generell svakhet; Magesmerter / kramper; Diaré; Feber

symptomer

Symptomer på matforgiftning inkluderer; Kvalme og oppkast; Generell svakhet; Magesmerter / kramper; Diaré; Feber

Diagnose

Diagnosen er vanligvis gjort på grunnlag av symptomer alene, og befestet hvis det er en medfølgende historie av en person å spise med deg som også ble syk. Hvis en lege ønsker å presisere mikroorganisme som forårsaket matforgiftning, vil du bli bedt om å gi en avføringsprøve som skal undersøkes i et laboratorium. Legen din kan også være lurt å ta en blodprøve for testing. Hvis du har noe av maten som kunne ha gjort deg syk, spør legen din om det er viktig å teste for smittsomme organismer eller et toksin. Prøven kan bli dyrket i et laboratorium, noe som betyr at det er plassert på et spesielt materiale som oppmuntrer organismer som kan være i prøven til å vokse, slik at de kan identifiseres.

Hvor lenge varer det?

Generelt går matforgiftning bort i en til tre dager, selv om noen typer matforgiftning kan vare mye lenger.

Hvordan forhindre dette helsetilstand

For å forhindre matforgiftning, velge trygg mat. Gjør følgende

Hvordan behandle denne helsetilstand

Fordi store mengder væske er tapt gjennom oppkast og diaré, behandling av matforgiftning fokuserer på å forebygge dehydrering. Hvis du har matforgiftet, må du drikke, selv om du har problemer med å holde dem nede.

Når å gå til legen

Ring lege umiddelbart hvis matforgiftning er mistenkt i

Prognose

For de fleste er matforgiftning en ubehagelig opplevelse som varer i en dag eller to, så passerer. I svært små barn, eldre, personer med svekket immunforsvar og gravide kvinner, det kan være farlig. Noen i disse risikogruppene bør gå til legevakten umiddelbart.